problem \ elektryka

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Żaru
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

problem \ elektryka

Post autor: Żaru » pt kwie 18, 2008 5:54 pm

Witam!
Mam mały problem z elektryką a mianowicie wywala bezpiecznik od świateł z lewej strony. Z grubsza instalacja została przeglądnięta ale dalej to samo. Po założeniu bezpiecznika 20A wszystko jest ok. jeżeli założe tak jak fabryka każe to znowu wywala. Co to może być?? raczej bezpośrednie zwarcie odpada
żałoba po sprzedaniu trooperka;( Freelander 04' 2.0td4

Awatar użytkownika
h5n1

Post autor: h5n1 » pt kwie 18, 2008 7:32 pm

Bezposrednie zwarcie wywalalo by rowniez 20 A. Sprawdz moze stan kontaktow na zarowce glownej i czy w wyniku dlugotrwalego dzialania temperatury stan izolacji na kabelkach nie ulegl pogorszeniu. Taka kiepsko kontaktujaca lamelka na H4 potrafi skonsumowac sporo pradu. Z awatarka widze,ze masz podlaczone halogeny. Sprawdz przekazniki od nich. Mogla sie do nich dostac woda i w srodku moze zdrowo sie buzowac. Budke z przekaznika zdejmiesz korzystajac z malego wkretaka.
BMW X5 3.0 D rocznik 2002

Awatar użytkownika
Hamman
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Hamman » pt kwie 18, 2008 7:35 pm

Żarówka normalna H4 55/60W? Bo może masz jakie 90/100W? Z prawa Ohma wyjdzie wprawdzie że to 8A a producent każe dać bezpiecznik 15A a mimo to może czasem wywalić.
#1 - GR Y60 (promień skrętu 14m), #2 - Feroza (promień skrętu 5m)

CB w terenie kanał 16

Awatar użytkownika
Żaru
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Żaru » pn kwie 21, 2008 6:18 pm

Żarówka standard H4 55W, nadal szuman przyczyby. Napisze jak wynajde wadliwy kawalek, mam nadzieje ze sie uda
żałoba po sprzedaniu trooperka;( Freelander 04' 2.0td4

Awatar użytkownika
Gerappa
Lokalizacja: Śląsk, chwilowo brak konkretnego namiaru... tu i tam, od Ameryki po Pekin
Kontaktowanie:

Post autor: Gerappa » pn kwie 21, 2008 10:36 pm

możliwe że grzją się przewody- gdzieś na stykach ,złączkach , masie( nie ma dobrego i przepala bezpiecznik)
załącz i posprawdzaj -zmierz napięcie na żarówce jednej idrugiej - nie powinno być różnicy :)23

sprawdz na samym gnieżdzie bezpiecznikowym , czy któryś przewód sie nie grzeje
Mitsubishi Pajero 2,8 TDI
... nie ma mocnych , a Misiek jest !

http://www.bokserywpotrzebie.pl/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”