Szyba przod... uszczelka
Moderator: Albert_N
Szyba przod... uszczelka
Dzisiaj wymienilem przednia szybe. Mimo wprawy mialem duze klopoty z zamontowniem spowrotem bo uszczelka byla bardzo sztywna i ulegla uszkodzniom w kilku miejscach. Dodatkowo problemow nastreczal fakt iz stara szyba zamocowana byla na jakiejs masie uszczelniajacej i teraz po usunieciu tej masy i zalozeniu szyby po prostu widac szczeliny i obawiam sie , ze zacznie to wszystko przeciekac. Pytanie do Was brzmi: Czy ktokolwiek wie gdzie i w jaki sposob zdobyc nowa uszczelke?
BMW X5 3.0 D rocznik 2002
ja kupiłem wraz z szybą nową uszczelkę po małym rabacie za 280 zł w jaan-ie http://www.jaan.com.pl/jaan/pl/ było to ponad rok temu ale mysle ze maja jeszcze
masa uszczelniajaca
Jak wymieniales swoja szybe to czy byla jakas masa uszczelniajaca dodatkowo? W moim byla ale latwo bylo ja usunac i byla miekka jak gumka kreslarska. Teraz kiedy szyba siedzi juz w dziurze to sie zastanawiam czy kupowac nowa uszczelke czy uszczelnic stara. No bo co jak sie okaze ze nowa tez trzeba uszczelniac.? Swoja droga to nie chce zaklajstrowac szyby czyms co bedzie sie ciezko usuwac bo u nas latwo bardzo zarobic zima kamieniem w szybe bo drogi posypuja mielonym granitem no i kolce z opon leca jak kule od karabinu.
dzieki
Dzieki za info. Uszczelka zostala kupiona za 200 pln. Dodatowo kupilem profesjonalna mase do uszczelniania szyb na uszczelce. Produkowana jest przez firme 3M i jej numer to 08509. Podobno nigdy nie zastyga i uszczelke mozna zakladac ponownie po usunieciu masy. Z tego wszystkiego to szyba jest tansza od uszczelki