Wcieło oświetlenie :O

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Nahen

Wcieło oświetlenie :O

Post autor: Nahen » pt sie 01, 2008 11:35 pm

Ma ktoś pomysł na zniknięcie tylnych świateł i lewego (tył) kierunku?

Od tak poprostu światła z tyłu odmówiły posłuszeństwa. Jutro rozgrzebuje to wszystko ale może ktoś ma jakies racjonalizatorskie wnioski? ;)

Trooper 2.6 '88
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo ;) )

Awatar użytkownika
matee2

Post autor: matee2 » pt sie 01, 2008 11:44 pm

jeśli to nie żarówki ;) no to proponuje sprawdzić styki tam w lewej lampie tylnej a dokłądnie pod nia jest masa taka do srubki od lampy przykrecona sprawdz czy jest o rajt no i kabelki sprawdz najlepiej miernikiem czy jest prąd lub jeśli nie masz miernika to sprawdz zarówką z dolutowanym kabelkiem

Awatar użytkownika
Nahen

Post autor: Nahen » sob sie 02, 2008 9:59 am

Trzeba będzie się dogłębniej przyjżeć ;) Na "sucho" kombinowałem że to może właśńie masa w którymś miejscu się skończyła. Zaraz się wezmę i posprawdzam wszystko co się da miernikiem.
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo ;) )

kandiru

Post autor: kandiru » ndz sie 03, 2008 9:26 am

Moze w samym przelaczniku cos sie odlutowalo? Mi tak kiedys zgasly swiatla na trasie wieczorem i okazalo sie ze odpadl kabelek od wlacznika.
Jeep Liberty 3.7 kiedyś: Suzuki Jimny 1.3, Suzuki SJ413, Patrol K-260 i Trooper 2.3

Awatar użytkownika
Nahen

Post autor: Nahen » ndz sie 03, 2008 12:45 pm

A więc wyglada to tak:

Są kompletne światła:

Z przodu: postój, mijania, długie, kierunki.

Z tyłu: cofania, stop, prawy kierunek,

Brakuje pozycji obu z tyłu i lewego kierunku.

Sprawdzone kable kostki i takie tam przy lewej lampie. Na kierunku jakieś dziwne zjawisko: niby miernikiem sprawdzamy i jest prąd choć dziwnie trochę to wygląda raz jest "max" raz słabszy, ale żarówka nawet nie pierdnie.

Sprawdzone przełączniki/włączniki wszystko niby gra... generalnie kichowato. :( Wygląda jakby gdzieś po drodze na wiżakach coś się schrzaniło. Ale jak pomyślę o wybebeszaniu wiązek i sprawdzaniu wszystkiego to mnie wywraca na lewa stronę... Może za kilka tygodni jak bede miał urlop... Albo jakiś elektryk...

Awatar użytkownika
Hamman
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Hamman » ndz sie 03, 2008 4:00 pm

Pobierz serwisówkę (tam, gdzie się ją pobiera). Schematy są dość klarownie rozrysowane, do tego opisane kolory przewodów.
Z mojego doświaczczenia to najczęściej tak się objawia brak masy (szczególnie ten "słabszy prąd"). Weź kawałek kabla i podłącz masę żarówek/lamp do jakiegoś oszlifowanego kawałka karoserii (musi mieć 100% kontakt elektryczny z całą resztą żelastwa w aucie). Jak zadziała to popraw kontakt z masą albo zbocznikuj jakimś przewodem do innego punktu masy. Tylko nie pomyl końcówek styków bo iskry pójdą... :wink:
#1 - GR Y60 (promień skrętu 14m), #2 - Feroza (promień skrętu 5m)

CB w terenie kanał 16

PAWEŁ-AMIGO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: PAWEŁ-AMIGO » wt sie 05, 2008 6:53 pm

Cześć ja miałem trochę inny problem, a mianowicie nie miałem z tyłu żadnych świateł oprucz stopu. Sprawdzałem przekażniki , bezpieczniki , przewody ..... okazało się , że na odcinku- od kostki łączącej przewody z wewnątrz samochodu pod podwozie,-do tylnych lamp nie było prądu,pomimo,że miernik pokazywał co innego!!! do kostki prąd był więc kupiłem dwa metry kabla poprowadziłem go wewnątrz samochodu bezpośrednio do tylnej lampy prowadzącej i wszystko zaczeło działać !!!! :D Prawdopodobnie na tym odcinku był przetarty częściowo przewód prądowy który nie był w stanie zasilić wszystkich świateł. A , zapomniałem napisać kostka znajdowała się pod siedzeniem pasażera , przynajmniej tak są umieszczone przewody w ISUZU AMIGO 1991r. w razie jakiś pytań pisz na forum , nie martw się napewno będzie ok!!!!! :)2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”