Zakup Tropera 2,6 benzyna.
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
Zakup Tropera 2,6 benzyna.
Witam serdecznie wszystkich , jestem tu nowy i z autami 4x4 maiałem do tej pory słaby kontakt nie licząc wypadów jako pasażer ze znajomymi.
Chodzi mi o opinię na temat Isuzu Tropera którego znalazłem na Allegro i jestem nim zainteresowany.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6583663
http://moto.allegro.pl/item446891777_troper_2_6.html
Może ktoś zna to auto , widywał je może w terenie albo na ulicy lub może doradzić zakup takiego auta za nieduże pieniądze (na tą chwilę kwota do 4,000zł)
Czy auto z tym silnikiem jest warte zainteresowania (ile pali , co go może boleć, jak z częściami).
Auto 4x4 będzie u mnie drugim w rodzinie i nie będzie na codzień używany , tylko w wykendy ze 2-3 razy w miesiącu na jakieś lajtowe wypady po lasach (żaden Extrim).
Do takiego Tropera wsadziłbym na początek tylko jakieś opony terenowe i nic więcej (paski,oleje i tym podobne też oczywiście).
Liczę na pomoc w zakupie auta z małe pieniądze jako że jestem w tym temacie zielony.
Chodzi mi o opinię na temat Isuzu Tropera którego znalazłem na Allegro i jestem nim zainteresowany.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6583663
http://moto.allegro.pl/item446891777_troper_2_6.html
Może ktoś zna to auto , widywał je może w terenie albo na ulicy lub może doradzić zakup takiego auta za nieduże pieniądze (na tą chwilę kwota do 4,000zł)
Czy auto z tym silnikiem jest warte zainteresowania (ile pali , co go może boleć, jak z częściami).
Auto 4x4 będzie u mnie drugim w rodzinie i nie będzie na codzień używany , tylko w wykendy ze 2-3 razy w miesiącu na jakieś lajtowe wypady po lasach (żaden Extrim).
Do takiego Tropera wsadziłbym na początek tylko jakieś opony terenowe i nic więcej (paski,oleje i tym podobne też oczywiście).
Liczę na pomoc w zakupie auta z małe pieniądze jako że jestem w tym temacie zielony.
Ja mam takiego i jestem zachwycony. Moze dobrze trafilem na fajny egzemplarz. Cena na poziomie 3000 pln wydaje mi sie podejrzana, chyba za tyle nie powinno sie dac kupic dobrego troopka. Silnik 2,6 jak dla mnie rewelacja. Moze kopa jak cherokee 4,0 nie ma, ale jest dosc elastyczny, mocny i oszczedny. Na gazie wychodzi sympatyczna kwota za jazdę. Polecam.
Errata: kupowanie "za małe pieniądze" zawsze generuje dalsze koszty. Moim zdaniem do auta za 3 tpln bedziesz musial dolozyc jeszcze ze 4 tpln, zeby po tych lasach spokojnie jezdzic. Nie ma cudów.
Errata: kupowanie "za małe pieniądze" zawsze generuje dalsze koszty. Moim zdaniem do auta za 3 tpln bedziesz musial dolozyc jeszcze ze 4 tpln, zeby po tych lasach spokojnie jezdzic. Nie ma cudów.
Defender 90
- ArturoK4
-
- Kontaktowanie:
Ten czarny poszedł chyba za 4 tyś. bo kumpel dzwonił i usłyszał że jak za 4,5 tyś. to bedzie jego.
A ten zielony ma zgnitą ramę tam gdzie hak jest mocowany i kumpel go odpuścił.
Ale szukamy dalej Truperka !
ps. co do ceny czy kupisz za 9 tyś. czy za 3 tyś. to samo musisz dołożyć , z tą różnicą że jak za 3 będzie ładny i zadbany jak ten na allegro to masz szczęście , drugi też za 3 i zgnity.
A ten zielony ma zgnitą ramę tam gdzie hak jest mocowany i kumpel go odpuścił.
Ale szukamy dalej Truperka !
ps. co do ceny czy kupisz za 9 tyś. czy za 3 tyś. to samo musisz dołożyć , z tą różnicą że jak za 3 będzie ładny i zadbany jak ten na allegro to masz szczęście , drugi też za 3 i zgnity.
-
- jestem tu nowy...
właśniekw99 pisze:ale lepiej chyba kopić taniej dołożyć kasę i wiedzieć co się ma kupisz za 4 wsadzisz 4 i za 8 masz fajne autko a jak kupisz za 8 to i tak musisz coś dłubnąć

Osobiście wole żeby rama była git bo przy tym kupa roboty jak bude trza zdjąć. Cała reszta zawsze do zrobienia. Wierzyć sprzedającemu, że wszysko porobione dwa tygodnie temu(rozrząd, oleje i reszta bambetli) to ryzyko wiadomo co niektórzy sprzedający potrafią powiedzieć. W ogóle to po co sprzedawać zaraz po zrobieniu wszystkiego.
p.s.
ja mam 2.8tdi i ta opcja najbardziej mi odpowiada(disiaj diesel pokazał wyższość nad wronglami w benzinie po prostu woda dałe im rade może słabo przygotowane), ok 10l w mieście na trasie spokojnie schodzi do ok 8l zależy od prędkości można nawet niżej ale pytanie po co

Za swojego dałem 7 kpln z groszami 91 rok, kupiłem 4 opony za 100 euro w niemcowni BFG A/T roczne chyba najlepszy zakup w karjerze były po prostu nowe, a po za tym nie dolożyłem prawie grosza oprócz materiałów eksploatacyjnych. Może też dobrze trafiłem