Potrzebna pomoc przy zakupie!

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

skciuk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Potrzebna pomoc przy zakupie!

Post autor: skciuk » sob lut 14, 2009 7:00 pm

Cześć!
Jestem z Gliwic, napaliłem się na kupno Troopera 2.8TDI, czy ktoś z was mógłby ze mną pojechać do Rydułtów (k. Rybnika) i ocenić to auto, udzielić porady koleżeńskiej. Będę wdzięczny!

Samochód który namierzyłem znajduje się: http://www.auto.pl/gielda/result.php?ko ... wd=p&all=6

Z pozdrowieniami

Awatar użytkownika
h5n1

Re: Potrzebna pomoc przy zakupie!

Post autor: h5n1 » sob lut 14, 2009 10:29 pm

Fajny bo krotki, to tego TDI . Troszke kometyki i zacznie wygladac fajnie.
BMW X5 3.0 D rocznik 2002

Atomek

Post autor: Atomek » sob lut 14, 2009 11:05 pm

Ja nie dam rady podjechac w najbliższym czasie. Rozumiem, ze masz jeszcze jakies pieniądze, bo za te 6 tysięcy to nie bedzie auto do jazdy na długo.
Defender 90

skciuk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: skciuk » ndz lut 15, 2009 12:56 pm

Dziękuje "Atomek"

Cały problem w tym że nie potrafię ocenić jak długo można tym samochodem pojeździć:(
Pieniądze nie są duże, ale nie chciałbym się wpakować w totalną rozwałkę, bo to że trzeba przy nim coś zrobić to wiem.

Czy moglibyście dać mi wskazówki jak ten temat ugryźć?

Awatar użytkownika
Ziołek

Post autor: Ziołek » ndz lut 15, 2009 1:12 pm

Zbadaj w szczególności ramę, karoseria też lubi gnić (w końcu to nie młode auto), sprawdź czy nie wali z rury niebieskawym dymem, sprawdź napęd i reduktor, czy nic nie chrzęszczy, zgrzyta i terkocze jak jedziesz, zobacz czy silnik jest czysty, jeśli wygląda na niedawno myty, to prawdopodobnie ma jakiś wyciek, wypytaj o wymianę olei, co ile i na jaki, reszta intuicyjnie ci przyjdzie.
Chyba ktoś już pytał o to na forum, poszukaj i cos na pewno znajdziesz.
Hakuna matata madafaka!

Awatar użytkownika
h5n1

Post autor: h5n1 » ndz lut 15, 2009 3:59 pm

Przede wszystkim to nie zapowiadaj wizyty dokladnie co do godziny. W ten sposob bedziesz mial okazje zapalic zimny silnik. Po odpaleniu to sprawdz czy dymi i na jaki kolor. Poczekaj az silnik bedzie zupelnie rozgrzany a powinno mu to zajac jakies 30 minut. Kiedy silnik bedzie cieply ma chodzic rowno i bez niepokojacych stukow. DYmienie tylko przy przegazowce a na obrotach czysto i bez dymkow. Jak juz sprawdzisz rdze i silnik to przejedz sie na osniezony parking zapnij 4 kola z literka L i wystaw glowe przez okienko. Gaz do dechy i puszczasz sprzeglo. Przednie kola maja mielic. Jezli stoja w miejscu znaczy ze nie masz 4X4 i cos nie gra. W trakcie jazdy zadnych niepokojacych stukotow. Jezeli auto ma swierza konserwacje podwozia to go nie bierz:)
BMW X5 3.0 D rocznik 2002

Awatar użytkownika
nowy_dopiero_sie_uczy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: nowy_dopiero_sie_uczy » wt lut 17, 2009 10:03 am

Sławek. Zobacz tą stronkę jeszcze. Klikają na info można zobaczyć skąd są klienci i może namierzych kogoś z oklicy, tylko to troche klikania będzie.

A tak BTW to odzew słaby jakiś na tym forum. Może dlatego że na Suzuki więcej luda jest i bardziej tacy do pomocy....(to NIE jest prowokacja :wink: , kasztan frei ! i pomóżcie koledze to będe miał sąsiada zapaleńca, bo zaczynam już gadać do siebie w garażu...)

Pozdrawiam
Sąsiad spod 11

http://www.trooper4x4.pl/tekst.php?id=2
wiecznie NOWY na Forum, Suzuki Samurai 1.3, 91

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”