reduktor i skrzynia
Moderator: Albert_N
reduktor i skrzynia
Mam takie pytanie czy w skrzyni biegów w Troperku 2,6 jest tak sam olej jak w reduktorze i czy są oddzielne korki do spuszczania oleju i gdzie znajduje się korek spustowy przedniego mostu bo u mnie z dołu nić nie widzę
Re: reduktor i skrzynia
a Dzień Dobry to gdzie
?

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Tam zaraz dzień dobry
dobry wieczór bardziej odpowiednie by było 

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

No i jak pytanie to by sie przydal znak zapytania albo chociaz kropka....
BMW X5 3.0 D rocznik 2002
bądźta ludzie i gadajcie ;P
W skrzyni biegów jest taki sam olej jak w silniku. A dokładniej powinien być. O ile sie nie chcę "schylać" pod samochód o tyle wydaje mi się że reduktor smaruje ten sam olej ktory jest w skrzyni. A jeżeli jest inaczej to znaczy że mój reduktor od ponad 20 lat chodzi na tym samym oleju 

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

-
- jestem tu nowy...
Trooper to jednak solidna konstrukcja bo reduktor i skrzynia mają osbne korki do spuszczania i wlewu oleju. Kolego Nahen jednak jeździsz od 20 lat na tym samym olejuNahen pisze:A jeżeli jest inaczej to znaczy że mój reduktor od ponad 20 lat chodzi na tym samym oleju

do skrzyni wchodzi 2,95, a do reduktora 1,45 litra.
Korek spustowy w przednim moscie jest z tyłu od strony wejścia wału, wydaje mi się, że po prawej stronie.
Trooper 2.8 TDI
To by tłumaczyło dziwne dźwięi jakie od jakiegoś czasu wydaje reduktor 

)

Mariojura Dziękuje za odpowiedź
mysle ze juz tam nie bedzie olejuNahen pisze:W skrzyni biegów jest taki sam olej jak w silniku. A dokładniej powinien być. O ile sie nie chcę "schylać" pod samochód o tyle wydaje mi się że reduktor smaruje ten sam olej ktory jest w skrzyni. A jeżeli jest inaczej to znaczy że mój reduktor od ponad 20 lat chodzi na tym samym oleju

Więc przyszedl czas na wymiany i dolewki
W tylnym moście jak zwykle było sucho
Ale tam tak zawsze jest po około roku (w moim, nie we wszystkich
) W reduktorze o dziwo był praktycznie stan "wzorcowy"
Tak wiec nie wiek kiedy był wymieniany ostatni raz ale na pewno nie przez ostatnie 6-7 lat
Mniej pozytywna sprawa to to że reduktor woła o jakiś remont...

)