Isuzu Trooper - brodzenie

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

icemerc
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Isuzu Trooper - brodzenie

Post autor: icemerc » czw lut 18, 2010 4:33 pm

Witam Witam :) Wypadałoby się przedstawić ;) Damian - miło mi was poznać ;)
Słuchajcie mam pytanie odnośnie głębokości brodzenia ISUZU TROOPER I. Oczywiście w wersji standard czyli bez przeróbek :) czy ta głębokości jest taka sama dl silników Diesla i Benzyny czy jest różna? Gdzieś mi się o uszy obił, że w standardzie głębokość brodzenia to 600mm ( 60 cm ) ale wiadomo - to tylko czysta teoria, a ja wole informacje sprawdzone:)
Pozdrawiam serdecznie i będę wdzięczny za odpowiedzi:)

Awatar użytkownika
cordoba_2004

Re: Isuzu Trooper - brodzenie

Post autor: cordoba_2004 » sob lut 20, 2010 9:58 pm

Nie wiem na jakim poziomie może brodzić trooper ale ja bym nie sprawdzał tych 60 cm
gdyż ponieważ ostatnio dużo silników jest do wymiany w różnych autach z powodu pokrzywienia korby gdyż dostała się tam nieściśliwa woda .

w tym dziale są tematy o manualach itd może tam będzie napisane
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało

Awatar użytkownika
h5n1

Post autor: h5n1 » ndz lut 21, 2010 5:30 pm

ja brodzilem w wodzie po szyje:)

ale trupek stal na brzegu.
BMW X5 3.0 D rocznik 2002

Awatar użytkownika
Nahen

Post autor: Nahen » śr lut 24, 2010 1:10 pm

W teorii jak nie przydusi silnika i nie cofnie wody przez wydech już fabrycznie trooper 2.6 i 2.8 mają niejako "snorka" pod maską którego dolna krawędź wlotu jest mniej więcej jakieś 15 cm pod maską i skierowany jest do tyłu samochodu. Tak więc przy szczelnym ukladzie tego "snorka" z filtrem powietrza i dalejdo silnika, z zabezpieczonymi świecami w benzyniaku i pewnoscią że woda nie wleje się np przez bagnet oleju itp spokojnie można nim sięmoczyć do lini reflektorów (ich dolnej krawędzi) i sam to przerobiłem niejednokrotnie.
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo ;) )

Mavv

Post autor: Mavv » sob mar 06, 2010 9:07 pm

ja przez rzeke woda koło metra , i teraz mam nowy alternator . alternator nie ładuje pod wodą i w dodatku jej nie lubi :x

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”