Co sądzicie o tym TROOPERZE ?
Moderator: Albert_N
Co sądzicie o tym TROOPERZE ?
Witam. Czy ktoś z was zna może to auto>? Jest ktoś z Krakowa aby mógł je jakoś zobaczyć, ocenić swoim okiem?
Oto link :
http://moto.allegro.pl/item959545060_is ... _road.html
Opis jest imponujący ale coś dla mnie podejrzany ten egzemplarz...
Będe wdzieczny za odpowiedzi i sugestie wobec tego egzemplarzu autka:)
pozdrawiam
Oto link :
http://moto.allegro.pl/item959545060_is ... _road.html
Opis jest imponujący ale coś dla mnie podejrzany ten egzemplarz...
Będe wdzieczny za odpowiedzi i sugestie wobec tego egzemplarzu autka:)
pozdrawiam
Re: Co sądzicie o tym TROOPERZE ?
Wycieto zbedny katalizator- szykuj sie na zakup katalizatora w sierpniu kiedy to udasz sie na przeglad techniczny. Opony wystaja poza obrys nakolii- pierwszy lepszy glina strzepie Ci dupe na drodze. Silnik zostal poratowany kilkoma nowymi czesciami o remoncie kapitalnym nawet nie snil. Instalacja gazowa nie wbita w dowod- szykuj sie na maly surprize kiiedy bedziesz chcial z tym dojsc do ladu. Gdyby bylo wszystko cacy to by byla wbita, przeglad techniczny to inna bajka. Zderzak przod i tyl pozbawiony gum. ostre kanty- zapomnij o przegladzie. Ta tablica rejestracyjna na masce to ... chyba jakis zart. Generalni auto sprawia wrazenie jakby mialo wkur...c policjanta. Krotkie nadwozie jest super to duza zaleta. Takie piekne auto za 4 tysiace.... albo ktos uwielba cale wieczory spedzac w garazu za frajer tylko po to zeby sprzedac potem komus obcemu odpicowane auto albo zostalo zakupone za minus 5000 i ten sposob klient jest 9000 do przodu:)
BMW X5 3.0 D rocznik 2002
Co do katalizatora to spokojni e;) Na 99,9% nikt nie zapyta nawet o niego na przeglądzie, w żadnym ze swoich samcohodów nie mam katalizatorów i nigdy nie było problemów.
Co do tablicy na masce to nie ma przepisu, wytycznych, rozporządzenai w Polsce które określa sposób i miejsce montowania przedniej tablicy rejestracyjnej, tylną tak przedniej nie. W teorii może sobie być wszędzie byle była widoczna (widoczna w sensie nie ukryta i nie zasłonięta niczym).
Co do remontu powiedzmy że OK ale mam pytanie o ten ASO? Ktoś wie gdzie jest w Polsce ASO Isuzu?
Co do tablicy na masce to nie ma przepisu, wytycznych, rozporządzenai w Polsce które określa sposób i miejsce montowania przedniej tablicy rejestracyjnej, tylną tak przedniej nie. W teorii może sobie być wszędzie byle była widoczna (widoczna w sensie nie ukryta i nie zasłonięta niczym).
Co do remontu powiedzmy że OK ale mam pytanie o ten ASO? Ktoś wie gdzie jest w Polsce ASO Isuzu?
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

Jak to mozliwe, ze na przegladzie nikt nie zapyta o katalizator? A co z analiza spalin? Czy w Polsce nie robi sie takiej na przegladzie technicznym? A co do tablicy to chyba nie jest to taka sobie tabliczka proforma a sluzy do identyfikacji pojazdu chociazby w przypadku przekroczenia predkosci i rejestracji przez fotoradar...?
H5n1 jeszcze raz co do tablicy: Nie chce mi się teraz szukać ale nawet tu na forum był dłuuugi temat odnośnie tablic. Przednia tablice możesz sobie zamontować w terii nawet pod samochodem byle nic jej nie zasłaniało
Przepisy określają dość dokładnie jak, gdzie, najakiej wysokości itp powinna być TYLNA tablica. Przednia pisząc w skrócie "ma być" i tyle. Stąd nikt nie będzie ścigał za tablice na bagażńikach wyprawowych, na masce, za przednią szybą, na zdeżaku, na atrapie chłodnicy, i gdzie sobie tylko wymyślisz byle była "z przodu".
Co do katalizatorów tak się skąłda że spora część silników jeżeli sa "zdrowe" spełnia normy emisji bez katalizatora zwłaszcza nowych silników z wynalazkami typu np EGR. Ale mimo wszystko przez całe moje życie "zmotoryzowane" analizę spalin robiono mi tylko przy "pierwszej" rejestracji. Po niej nikt jeszcze mi nigdy nie "wsadził" w wydech końcówki do analizy na żadnym przeglądzie. Katalizatorów nie mam bo w każdym z samochodów prędzej czy później się sypały i w najmniej odpowiednim momencie autko zostawało w trasie z zablokowanym wydechem. Dlatego aktualnie w obydwu trupach mam tylko obudowy a w nich na przelot rury. W plaskaczach daaawno temu dokładnie tak samo miałem, i w Taunusie, i w Rekordzie, i w Omedze, i nikt nigdy się nie przyczepił. A ja jestem z tych wrednych i nieuczciwych, że jak jeżdżę to nie wołam że nie mam katalizatora. Gdyby ktoś sprawdził i zdecydowął że nie dostane przeglądu bo "truję" to pewnie bym założył. Nie było potrzeby jak na razie.

Co do katalizatorów tak się skąłda że spora część silników jeżeli sa "zdrowe" spełnia normy emisji bez katalizatora zwłaszcza nowych silników z wynalazkami typu np EGR. Ale mimo wszystko przez całe moje życie "zmotoryzowane" analizę spalin robiono mi tylko przy "pierwszej" rejestracji. Po niej nikt jeszcze mi nigdy nie "wsadził" w wydech końcówki do analizy na żadnym przeglądzie. Katalizatorów nie mam bo w każdym z samochodów prędzej czy później się sypały i w najmniej odpowiednim momencie autko zostawało w trasie z zablokowanym wydechem. Dlatego aktualnie w obydwu trupach mam tylko obudowy a w nich na przelot rury. W plaskaczach daaawno temu dokładnie tak samo miałem, i w Taunusie, i w Rekordzie, i w Omedze, i nikt nigdy się nie przyczepił. A ja jestem z tych wrednych i nieuczciwych, że jak jeżdżę to nie wołam że nie mam katalizatora. Gdyby ktoś sprawdził i zdecydowął że nie dostane przeglądu bo "truję" to pewnie bym założył. Nie było potrzeby jak na razie.
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

ten samochód mnie straszy , nie byłbym zainteresowany oglądaniem , nie wiem czemu ale jestem na NIE
-
- jestem tu nowy...
Nahen - z tego opisu wynika że gość pozbywa się auta CUD lecz " weź go byle bym go nie widział"... zapytaj się czy posiada ono jeszcze ramę czy tylko skorupę 
Jeśli chcesz to zajrzyj do mnie na linka i zobaczysz co Cię może czekać w dalszej części eksploatacji...
Dodam tylko że mój troopek jest z 90r. i kosztował mnie wiele mniej niż ten a wsadziłem jakieś 1200zeta i jakieś 3miechy roboty wieczorami

Jeśli chcesz to zajrzyj do mnie na linka i zobaczysz co Cię może czekać w dalszej części eksploatacji...
Dodam tylko że mój troopek jest z 90r. i kosztował mnie wiele mniej niż ten a wsadziłem jakieś 1200zeta i jakieś 3miechy roboty wieczorami

hm... ale tak troche zartem i bez obrazy:) to kupiles dwie opony i zakladales je 3 miechy? 

W tych rocznikach KAŻDY samochód będzie taki sam, jedna wielka niewiadoma. Gośc moze ściemniać, ale może tez faktycznei to wszystko co opisął jest zrobione pożądnie, może ramy nie mieć ale może miec w super stanie, itp itd. Nie ma samochodu 4x4 za mniej niż 40-50 tysi który będzie tylko do jeżdżenia bez dłubania i temu podobnych.
Jeżeli ktoś kupił za 5000 PLNów autko i nic nie musiał przy nim robic to albo nim nie jeździ albo jeszcze jeździ na "gwarancji" i wszystko przed nim.
Jeżeli ktoś kupił za 5000 PLNów autko i nic nie musiał przy nim robic to albo nim nie jeździ albo jeszcze jeździ na "gwarancji" i wszystko przed nim.

)

- apede
-
- Kontaktowanie:
Taa, i w tej cenie remont silnika w ASO. 

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
-
- jestem tu nowy...
prawdę mówiąc to opony już były końcówki ukł. kier. wymienione były tylko blachy i parę innych pierdółh5n1 pisze:hm... ale tak troche zartem i bez obrazy:) to kupiles dwie opony i zakladales je 3 miechy?

a troopek o którego oklega pytał to jest wystawiony w dalszej licytacji

http://www.allegro.pl/item959545060_isu ... _road.html
witam , pytanie było czy ktoś widział - oglądał , i jakie to autko jest na miejscu , a nie z fotki opisy "" blebleble"" , tyle to każdy wywnioskuje .
xm10
gg 6820858
Y60 +4'' / 35''
gg 6820858
Y60 +4'' / 35''