Isuzu VX (vehicross) - informacje, manuale, instrukcje
Moderator: Albert_N
- Murzyn
- Kontaktowanie:
Isuzu VX (vehicross) - informacje, manuale, instrukcje
Witam. Niedawno udało mi sie dosiac swietne autko - Isuzu VX - chyba najfajniejsze jakim kiedykolwiek w zyciu sie poruszalem, ale mam z nim 1 problem. Brak jakichkolwiek informacji, manuali, instrukcji. ASO rozklada rece i pyta co to za ciezarówka.
Moze ktos udzielic mi jakichkolwiek wskazówek czy zostaja tylko obcojezyczne fora?
Moze ktos udzielic mi jakichkolwiek wskazówek czy zostaja tylko obcojezyczne fora?
Ostatnio zmieniony sob lis 06, 2010 9:35 am przez Murzyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Isuzu VX - informacje, manuale, instrukcje
nawet google nie wie co to
masz jakieś foty? ciekaw niezmiernie jestem
edit
no dobra, google wie, ja nie umiem pisać
fajowe!! skąd to masz? drogie? foty daje
masz jakieś foty? ciekaw niezmiernie jestem
edit
no dobra, google wie, ja nie umiem pisać
fajowe!! skąd to masz? drogie? foty daje
- Murzyn
- Kontaktowanie:
jak nie wie?
foty z netu bo swoich jakos jeszcze nie mam
http://picasaweb.google.com/Krzysztoff.duda/Vx
drogie nie drogie - w PL jest 1 sztuka do kupienia
(LINK NIEAKTYWNY)
foty z netu bo swoich jakos jeszcze nie mam
http://picasaweb.google.com/Krzysztoff.duda/Vx
drogie nie drogie - w PL jest 1 sztuka do kupienia
(LINK NIEAKTYWNY)
Ostatnio zmieniony sob lis 06, 2010 9:37 am przez Murzyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobra jakby co to nie VX tylko Vehicross
będzie łatwiej szukać, w sieci są do dostania manuale ale wszystkie na które trafiłem wymagają niestety wyskoczenia z okolic 20$. Technologicznie to autko jest dość zbliżone do Troopera ostatniej generacji.

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

po Białymstoku w tamtym roku taki jeden wynalazek jeździł , widziałem go często jak siedziałem na wygnaniu . Fajnie sie prezentuje w realu , pierwsze skojarzenie to autko z filmu Tango i Cash 

Strasznie mi z tego powodu wszystko jedno 

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Ze trzy lata temu, na rundzie RMPST w Suwałkach startowały chyba ze dwie załogi z Litwy na Vehicrossach, ale niestety nie dotrwały do końca imprezy... zawias ohlinsa, czy foxa, podkręcone silniki - jechały fajnie.
Autka ciekawie się prezentują, choć dla mnie zbyt jajowate.
W Stanach toto ponoć nieźle sobie radzi na skałach i takich tam. Ale dla mnie za małe
Na zakupy jako któryś z kolei Isuzu mógłby być 

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

- Murzyn
- Kontaktowanie:
Zeby nie bylo niejasnosci to wiem co to za auto.... i siwadomie stalem sie jego uzytkownikiem
Kolega z okolic KR ma takie 2 teraz kupil jeszcze 1 sztuke.
W terenie radzi sobie to tak, ze nie jednemu jajeczka spadaja
Jest inne niz wszystkie i daje taka radosc z jazdy jak zadne inne (czy to audi S4 czy pajero 3.5 czy patrol 4.2)
Informacje pobiezne znam - tzn ze duzo czesci jest z troopera, troche z rodeo (np. deska rozdzielcza)
silniki 3.2V6 i 3.5V6 dysponujace moca 218KM (gdzie ponoc 3.5 jest tylko rozwieconym 3.2) 24V
wazy ok 1800kg (ale nie sprawdzone w rzeczywistosci)
Pali jak na moje mozliwosci tyle co kot naplakal (12l/100km) w porównaniu tyle co vitara 1.6, pajero 3.5 20l
prawdopodobnie dawca jest MV6 z opla
naped TOD lub TOD+2RWD (4x4 z rozblokowanym mechanizmem róznicowym i naped na przód dolanczany automatycznie (33/66/100) + stale 4x4 (50/50) na reduktorze)
Skrzynie na 99% tylko automat, ale prosty niezajebliwy
Wyszlo tego 5958 (4153 na rynek USA, 1805 na rynek Japonski) tylko po to zeby auto dostalo homologacje rajdowa na dakar - który swoja droga wygralo w swojej klasie w 1998 roku pańskiego i w austarlii w 1999r
na wiki sa informacje nawer jaki kolor zewnetrzny mogl miec jaka opcje srodka
http://en.wikipedia.org/wiki/Isuzu_VehiCROSS
Auto wcale nie jest male - zadziwniajaco duze, a wyglada na duzo mniejsze. Bagaznik calkie spory. 3D nie jest wygodne
Dostepnosc czesci jest calkowicie bezproblemowa (poza blacha) - ale trzeba wiedziec co jest z jakiego innego modelu
Wlasnie w tym temacie bym potrzebowal jakiej pomocy
Kolega z okolic KR ma takie 2 teraz kupil jeszcze 1 sztuke.
W terenie radzi sobie to tak, ze nie jednemu jajeczka spadaja
Jest inne niz wszystkie i daje taka radosc z jazdy jak zadne inne (czy to audi S4 czy pajero 3.5 czy patrol 4.2)
Informacje pobiezne znam - tzn ze duzo czesci jest z troopera, troche z rodeo (np. deska rozdzielcza)
silniki 3.2V6 i 3.5V6 dysponujace moca 218KM (gdzie ponoc 3.5 jest tylko rozwieconym 3.2) 24V
wazy ok 1800kg (ale nie sprawdzone w rzeczywistosci)
Pali jak na moje mozliwosci tyle co kot naplakal (12l/100km) w porównaniu tyle co vitara 1.6, pajero 3.5 20l
prawdopodobnie dawca jest MV6 z opla
naped TOD lub TOD+2RWD (4x4 z rozblokowanym mechanizmem róznicowym i naped na przód dolanczany automatycznie (33/66/100) + stale 4x4 (50/50) na reduktorze)
Skrzynie na 99% tylko automat, ale prosty niezajebliwy
Wyszlo tego 5958 (4153 na rynek USA, 1805 na rynek Japonski) tylko po to zeby auto dostalo homologacje rajdowa na dakar - który swoja droga wygralo w swojej klasie w 1998 roku pańskiego i w austarlii w 1999r
na wiki sa informacje nawer jaki kolor zewnetrzny mogl miec jaka opcje srodka
http://en.wikipedia.org/wiki/Isuzu_VehiCROSS
Auto wcale nie jest male - zadziwniajaco duze, a wyglada na duzo mniejsze. Bagaznik calkie spory. 3D nie jest wygodne
Dostepnosc czesci jest calkowicie bezproblemowa (poza blacha) - ale trzeba wiedziec co jest z jakiego innego modelu
Wlasnie w tym temacie bym potrzebowal jakiej pomocy
Ostatnio zmieniony pt lis 05, 2010 10:43 pm przez Murzyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Pajero 3.5 pali 20 litrów? No to co niektórzy tu ostro kłamią upss przepraszam mijają się z prawdą na forum 
Chcesz wiedzieć co do czego zainwestuj w manuala te dwadzieścia kilka dolców to nie majątek.
http://www.tradebit.com/filedetail.php/ ... air-manual
Aaa i jeszcze jedno mnie naszło: Trooper też wygral w 1994 Paryż Dakar w klasie "Marathon" i jakoś nie robi to z niego w moich oczach rasowej terenówki przeprawowej
Ale ja się nie znam.

Chcesz wiedzieć co do czego zainwestuj w manuala te dwadzieścia kilka dolców to nie majątek.
http://www.tradebit.com/filedetail.php/ ... air-manual
Aaa i jeszcze jedno mnie naszło: Trooper też wygral w 1994 Paryż Dakar w klasie "Marathon" i jakoś nie robi to z niego w moich oczach rasowej terenówki przeprawowej

)

"jajeczka mi spadły" jak porównałem dwa linki prezentujące ten samochód , pierwszy link - kosmiczny pojazd , drugi link - szara plastikowa nuda .
- Murzyn
- Kontaktowanie:
Nahen w tym przypadku tez nikt nie robi - stwierdzilem poprostu fakt z historii jego powstania, a ze fajnie to robi w terenie (dodam JAK NA SUV'a zeby juz sie nikt nie czuł urazony) to inna historia. Nie o tym tez chcialem tu porozmawiac,
mazur - jak Ci sie szary nie podoba to sa zołte, pomaranczowe, z czerwona skóra... do wyoru do koloru
tak powazniej to cos sie pochrzanilo z linkiem i inne auto wyskakuje (tamta aukcja sie zakonczyla)
Chcialem zebrac tylko jakiekolwiek szersze informacje na temat tego modelu. Jezeli nikt nic nie wie to trza bedzie nabyc tego manuala za 20 zielonych
mazur - jak Ci sie szary nie podoba to sa zołte, pomaranczowe, z czerwona skóra... do wyoru do koloru

tak powazniej to cos sie pochrzanilo z linkiem i inne auto wyskakuje (tamta aukcja sie zakonczyla)
Chcialem zebrac tylko jakiekolwiek szersze informacje na temat tego modelu. Jezeli nikt nic nie wie to trza bedzie nabyc tego manuala za 20 zielonych
Widziałem na Litwie w 2009 - http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/9/ ... 146612&p=3Misiek Bielsko pisze:Ze trzy lata temu, na rundzie RMPST w Suwałkach startowały chyba ze dwie załogi z Litwy na Vehicrossach, ale niestety nie dotrwały do końca imprezy... zawias ohlinsa, czy foxa, podkręcone silniki - jechały fajnie.
pozdro
...to je reli...
...były pilot...

...były pilot...

Nie wiem, czy to ta sama osoba, ale na forum jest użytkownik takiego czegoś i zdaje się ma dwa, chyba, że często przemalowujeMurzyn pisze: Kolega z okolic KR ma takie 2 teraz kupil jeszcze 1 sztuke.

P.S. Całkiem fajne autko, a na pewno oryginalne.
Re: Isuzu VX (vehicross) - informacje, manuale, instrukcje
Kumpel z KR ma takowe - kupil je z reszta za moja namowa
Autko bardzo fajnie wyposazone -skorzane kubelkowe fotele, kryptonit czy inny kosmiczny plastik na boczkach, fabryczna muza gra jakby sie bylo na koncercie, engine fajny naped tez
Tez mial maly problem przy malej stlucze, szczesciem dalo sie kawalek zderzaka skleic bo nowy tylko w US. Widzialem ostatnio na otomoto anglika za 12k wiec jako ktos potrzebuje to moze sobie kupic calego na czesci

Autko bardzo fajnie wyposazone -skorzane kubelkowe fotele, kryptonit czy inny kosmiczny plastik na boczkach, fabryczna muza gra jakby sie bylo na koncercie, engine fajny naped tez
Tez mial maly problem przy malej stlucze, szczesciem dalo sie kawalek zderzaka skleic bo nowy tylko w US. Widzialem ostatnio na otomoto anglika za 12k wiec jako ktos potrzebuje to moze sobie kupic calego na czesci

LC GRJ120
http://www.tlc.org.pl
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
- Murzyn
- Kontaktowanie:
tak tego kolege znam i wlasnie on przez przypadek zorganizowal mi vx'a
Manuala jakiegos obiecal mi sciagnac - jak bedzie w PDF wrzuce dla potomnych.
Ten na otomoto juz poszedl - tez do znanej mi osoby - cena smiesznie niska, ale trzeba sie tam mocno pobawic z elektronika/kompem
Dalej do sprzedania w PL jest srebrny z ta czerownoczarna skóra i wykonczeniem z kryptonitu (karbonu) za niecale 40k pln

Ten na otomoto juz poszedl - tez do znanej mi osoby - cena smiesznie niska, ale trzeba sie tam mocno pobawic z elektronika/kompem
Dalej do sprzedania w PL jest srebrny z ta czerownoczarna skóra i wykonczeniem z kryptonitu (karbonu) za niecale 40k pln
ciekawy filmik a podkład muzyczny powalajacy

autko ciekawe-już dawno zwróciłem uwage na srebrnego bujającego się po białymstoku ale nie sądziłem że ich tak mało
z tylu jak ravka troche. muzyka miazdzy 

im więcej na niego patrze tym bardziej mi się podoba
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Nie wiem czy mowimy o tym samym gosciu - Daniel ?!Murzyn pisze:tak tego kolege znam i wlasnie on przez przypadek zorganizowal mi vx'aManuala jakiegos obiecal mi sciagnac - jak bedzie w PDF wrzuce dla potomnych.
Jakbys mial namiar na tego goscia co kupil vehi na czesci to trzymaj bo moze sie kiedys przydac
LC GRJ120
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Tu wstawilem manuala. Vehicross tez tam jest.
http://www.opelfrontera.pl/forum/viewto ... =10&t=7715
Jak dla mie to jest to zwykla Frota B Sport w nowej budzie.
Wyglada fajnie.
Szkoda, tylko, ze ma tak maly rozstaw osi w porownaniu do pierwotnego konceptu.

http://www.opelfrontera.pl/forum/viewto ... =10&t=7715
Jak dla mie to jest to zwykla Frota B Sport w nowej budzie.
Wyglada fajnie.
Szkoda, tylko, ze ma tak maly rozstaw osi w porownaniu do pierwotnego konceptu.

- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Nie MV6,Murzyn pisze: prawdopodobnie dawca jest MV6 z opla
tam jest isusowy 3.2/3.5 taki jaki byl tez we Frocie (3.2).
- Murzyn
- Kontaktowanie:
czym sie te isuzowskie motory roznia? Jaka moc, moment? Jakie róznice w rozrzadach czy cenach?
Mechanicznie tez to jest to samo? Frotka ma ten sap typ napedu, te same skrzynie, polosie, whacze i cala reszte gratów?
Wkladalem ostatnio drazek i pasowac z troopera nie z rodeo
cos nie bangla ten plik - wyskakuje ze uszkodzony
Mechanicznie tez to jest to samo? Frotka ma ten sap typ napedu, te same skrzynie, polosie, whacze i cala reszte gratów?
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
MV6 (a takze jego protoplasta 2.5V6) to oplowski a nie isuzowski wynalazek.Murzyn pisze:czym sie te isuzowskie motory roznia? Jaka moc, moment? Jakie róznice w rozrzadach czy cenach?
Oba silniki (MV6 i 3.2 Isuzu) nie maja NIC wspolnego.
MV6 - tanie czesci, dosyc malo pali, trudny w serwisie (bardzo upakowany - 2.5V6 wkladali do Vectry), nieelastyczny - zbiera sie powyzej 3500obr
Silnior Isuzu - dokladnie odwrotnie
Zobacz teraz ten link:
Isuzu Trooper Rodeo Amigo Vehicross Shop Manual 1999-2002.pdf
Rodeo to Frota Long - nic dziwnego, ze drazek nie pasowal. Amigo (Mu) to Frota Sport czyli krotka.
Rysunki w manualu sa te same. Nie zaglebialem sie w numery czesci.
edit:
Doczytalem: Vehicross jest na podwoziu Troopera krotkiego.
- Murzyn
- Kontaktowanie:
Fajnie - link bangla bedzie mozna sie zapoznac.
Rozumiem, ze dół tzn rama wahacze i inne pierdoly trooper, góra frotka (deska z frotki przynajmniej jest identyczna)
O silniki to nie chodzilo mi o mV6 tylko porównanie 3.2 do 3.5 Isuzu - slyszalem ze 3.5 to tylko rozwiercona jednostak 3.2 - prawda to? Czesci ponoc te same.
Jak juz zaczales o silnikach, tzn ze isuzu bedzie mialo drogie czesci, acz jest prosty w serwisie
duzo pali (tu nie potwierdze bo srednio przy normalnej jezdzie wychodzi 12, ale 17 tez mu sie zdarzylo lyknac na poczatku), ale jest elastyczny
Rozumiem, ze dół tzn rama wahacze i inne pierdoly trooper, góra frotka (deska z frotki przynajmniej jest identyczna)
O silniki to nie chodzilo mi o mV6 tylko porównanie 3.2 do 3.5 Isuzu - slyszalem ze 3.5 to tylko rozwiercona jednostak 3.2 - prawda to? Czesci ponoc te same.
Jak juz zaczales o silnikach, tzn ze isuzu bedzie mialo drogie czesci, acz jest prosty w serwisie
duzo pali (tu nie potwierdze bo srednio przy normalnej jezdzie wychodzi 12, ale 17 tez mu sie zdarzylo lyknac na poczatku), ale jest elastyczny