Przekładka 3.0 na 3.1 D - trooper/monterey
Moderator: Albert_N
Przekładka 3.0 na 3.1 D - trooper/monterey
Jako ze czytam i czytam i nic wiele znaleźć nie moge to prosze o pomoc w nastepujacym temacie. Swap starego diesla 3.1 w miejsce watpliwej jednostki jaka jest 3.0Tdi. Moze ktos juz takie rzeczy robił i wie jak to wyglada technicznie jak i finansowo... za wszelkie info Bóg zapłać 

Re: Przekładka 3.0 na 3.1 D - trooper/monterey
Miałem takie coś na warsztacie,tj montka z 3.1
.
Robiłem przy nim inne rzeczy poza silnikiem i wiele nie powiem,poza tym,że wygladało to ok i jezdziło też dobrze.Nie widziałem żadnej rzeżby,czyli przekładka jest chyba łatwa.
Taki silnik miałem kiedyś w starym troopie:był niezawodny i przy rozsadnej jeżdzie b ekonomiczny.

Robiłem przy nim inne rzeczy poza silnikiem i wiele nie powiem,poza tym,że wygladało to ok i jezdziło też dobrze.Nie widziałem żadnej rzeżby,czyli przekładka jest chyba łatwa.
Taki silnik miałem kiedyś w starym troopie:był niezawodny i przy rozsadnej jeżdzie b ekonomiczny.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Witaj. Pamiętasz może czy skrzynia była oryginalna od 3.0 Czy sprawnie działał system TOD?
W moim wypadku skrzynia była od tego 3.1 i nie miała żadnej elektroniki.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Dzięki. Chodzi za mną coś z końca produkcji, ale silnik 3.0 nie ma najlepszej opinii.
robił i wiem kto Ty też wieszbryspp pisze: Swap starego diesla 3.1 w miejsce watpliwej jednostki jaka jest 3.0Tdi. Moze ktos juz takie rzeczy robił i wie jak to wyglada technicznie jak i finansowo... za wszelkie info Bóg zapłać

Tyrknij do Lolka to Ci wszytko wyłuszczy,
ogólnie się da i to bez problemów większych, silnik ma takie same mocowanie, skrzynia w 3.0 jest dłuższa i tylko belke trzeba przerobić,
jak chcesz zobaczyć jak to siedzi to Trzeba było na mojego montka patrzeć ja mam rame z 2003 roku

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze