Monterey 3,1 vs 3,0
Moderator: Mroczny
Monterey 3,1 vs 3,0
Witam szanownych forumowiczów. Przymierzam sie do kupna Opla Monterey/Isuzu Trroper (w kwocie do ok. 20 tys zł, manualna skrzynia, 5 drzwiowy, diesel) i podstawowwym pytaniem jest którą wersję silnikową wybrać? Poczytałem troche forum i ogólnie opinie o silniku 3,0 nie są najbardziej budujące, aczkolwiek trudno znaleźć w nich jakies konkretne zarzuty. Czy mógłbym liczyć na pomoc szczęśliwych, lub mniej, posiadaczy i urzytkowników tych aut w dokonaniu wyboru? Wiem, ze zakup urzywanego auta to ogolnie loteria, ale przed pewnymi niespodziankami można sie zawczasu ustrzec. czy rzeczywiście dać sobie spokój z nowszym, ale ponoć bardziej awaryjnym silnikiem 3,0 i szukać nieco przechodzonego, ale trwalszego 3,1? Z góry serdecznie dziękuję za opinie i pomoc. Pozdrawiam.
Re: Monterey 3,1 vs 3,0
ale te 20k to chcesz przeznaczyć na samochód, czy to cały budżet?
Generalnie za tą kwotę to chyba bym celował w 3.1.
Generalnie za tą kwotę to chyba bym celował w 3.1.
Opel Monterey 3.1 LTD '96 long, stalowo-szary
Co masz na myśli cały budżet? Rozumiem, że po zakupie auta, o ile to nie jest udokumentowane, trzeba byłoby wymian trochę zrobić. A co konkretnie? Poza tym prawdę mówiąc ostatnio cienko z ofertą 3,1. A przy okazji pytanie o te sprzęgiełka - one na prawdę są tak awaryjne, ze 4x4 to tylko na lodzie, błocie itp i to tylko na wprost? To czym różni się napęd Montka/Isuzu od np. Land Rovera czy Nissan, że w tamtych nie słyszałem o takich problemach?
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
budżet to- rozrząd,wszystkie oleje i płyny oraz wszystko to co przy kupnie zapomniał ci powiedzieć poprzedni sprzedawca. No i nie zapomnij o podatkuy rejestracji i ubezpieczeniu
co do sprzęgiełek to chyba nie wiele wiesz ale na szybkiego naped się różni od LR zasadniczo ale od nissana to już wogle9jedna i ta sama bajka)
widze że jesteś z białegostoku więc w razie potrzeby służe pomocą na miejscu
co do sprzęgiełek to chyba nie wiele wiesz ale na szybkiego naped się różni od LR zasadniczo ale od nissana to już wogle9jedna i ta sama bajka)
widze że jesteś z białegostoku więc w razie potrzeby służe pomocą na miejscu
witam...
przetrzepałem całe forum i nic nie znalazłem ciekawego odnośnie pytania które mnie nurtuje...
a mianowicie...
"...co konkretnie jest słabe/złe w silnikach 3,0 DTi, co się w nich tak często psuje
"

przetrzepałem całe forum i nic nie znalazłem ciekawego odnośnie pytania które mnie nurtuje...
a mianowicie...
"...co konkretnie jest słabe/złe w silnikach 3,0 DTi, co się w nich tak często psuje

+48604146096
sposób w jaki rozwiązane jest sterowanie zasilaniem
no i smarowanie. podobno wymiana uszczelnień na grubsze przy pompie oleju i smoku załatwia sprawę
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban