Wysoko i miekko?
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Wysoko i miekko?
Witam
Jestem nowym uzytkownikiem forum i od nie dawna posiadaczem Opla Frontery 2.0i sport. Zwracam sie do was z pytaniem jak w temacie... Chodzi o to ze mam podniesiony przod i dorzucone z tylu sprezynki, wyglada fajnie przeswit jest juz do przyjecia tylko jest twardo:( byly sprezyny prawdopodobnie od Omegi(bylo twardo) wyjalem bylo bardzo nisko ale mieciutko, wrzucilem sprezyny od kadetta i jest lepiej ale to nie to, autko jest dosc skoczne jesli chodzi o jazde w terenie. Jest jakis sposob zeby zwiekszyc przeswit nie rezygnujac przy tym z komfortu?
Pozdrawiam
Sebastian
Jestem nowym uzytkownikiem forum i od nie dawna posiadaczem Opla Frontery 2.0i sport. Zwracam sie do was z pytaniem jak w temacie... Chodzi o to ze mam podniesiony przod i dorzucone z tylu sprezynki, wyglada fajnie przeswit jest juz do przyjecia tylko jest twardo:( byly sprezyny prawdopodobnie od Omegi(bylo twardo) wyjalem bylo bardzo nisko ale mieciutko, wrzucilem sprezyny od kadetta i jest lepiej ale to nie to, autko jest dosc skoczne jesli chodzi o jazde w terenie. Jest jakis sposob zeby zwiekszyc przeswit nie rezygnujac przy tym z komfortu?
Pozdrawiam
Sebastian
-
- jestem tu nowy...
Re: Wysoko i miekko?
Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to w ogole nic nie pisz... a jak chciales byc fajny to ci nie wyszlo...
-
- jestem tu nowy...
Widzę ze zanim się czegoś dowiem najpierw musi każdy z czymś wyskoczyć. Ale ok...
Kurde , szykuje sie pojedyneksebo007_17 pisze:Widzę ze zanim się czegoś dowiem najpierw musi każdy z czymś wyskoczyć. Ale ok...

Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
a czemu nie miałby też pytać tutaj? Tutaj jest jeszcze więcej użytkowników - to i kasztanów będzie więcej, a może i nawet jakieś sensowne rozwiązanie się trafi.RudeBoy pisze:zapytałeś na forum froty i starczy chyba...
Tytus
Pierwsze z brzegu - zdrowe seryjne zawieszenieIroncruz pisze:a czemu nie miałby też pytać tutaj? Tutaj jest jeszcze więcej użytkowników - to i kasztanów będzie więcej, a może i nawet jakieś sensowne rozwiązanie się trafi.RudeBoy pisze:zapytałeś na forum froty i starczy chyba...

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Dostałeś sensowne odpowiedzi na forum froty ale chcesz być mądrzejszy niż inni...sebo007_17 pisze:Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to w ogole nic nie pisz... a jak chciales byc fajny to ci nie wyszlo...
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Bo zapytał w najwłaściwszym miejscu i dostał już sensowne odpowiedzi ale mu mało bo jego głupiego pomysłu nikt nie pochwala...Ironcruz pisze:a czemu nie miałby też pytać tutaj? Tutaj jest jeszcze więcej użytkowników - to i kasztanów będzie więcej, a może i nawet jakieś sensowne rozwiązanie się trafi.RudeBoy pisze:zapytałeś na forum froty i starczy chyba...
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
teraz sprawdziłem dokładnie - to ten od pomysłu resory plus sprężyny razemRudeBoy pisze:Bo zapytał w najwłaściwszym miejscu i dostał już sensowne odpowiedzi ale mu mało bo jego głupiego pomysłu nikt nie pochwala...Ironcruz pisze:a czemu nie miałby też pytać tutaj? Tutaj jest jeszcze więcej użytkowników - to i kasztanów będzie więcej, a może i nawet jakieś sensowne rozwiązanie się trafi.RudeBoy pisze:zapytałeś na forum froty i starczy chyba...

Chociaż w teorii takie coś powinno działać: jeśli resor (koniecznie sztuk jeden) potraktujemy jako wahacz prowadzący, a sprężynę jako element resorujący....Tylko jaki by musiał być ten resor żeby miał odpowiednią wytrzymałość i nie przeszkadzał sprężynie... Czyli konkluzja: druciarstwo i przekombinowanie.
Tytus
- chemik2000
-
Pomysl jest dobry tylko...............wysoko i miekko!RudeBoy pisze: Bo zapytał w najwłaściwszym miejscu i dostał już sensowne odpowiedzi ale mu mało bo jego głupiego pomysłu nikt nie pochwala...

Zmieniasz spręzyny o róznych twardościach - ok, w koncu trafisz taką co będzie Ci pasowac ale pomysl nad zmianą amortyzatorów, bo moze okazac sie że je też musisz wymienic na taki o innej charakterystyce. A w ogóle to pomysł nietypowy troche masz.
Rude Boy - dziwne jest to, że zwracasz mu uwagę za to, ze pyta o to samo się na innym forum podczas gdy Ty sam też na nim przesiadujesz.....troche hipokryzja, nie?. Można pytać nawet i na 10 innych forach po to, żeby sie jeszcze więcej dowiedzieć, sam też tak robie i zapewne nie jestem jedyny.
Rude Boy - dziwne jest to, że zwracasz mu uwagę za to, ze pyta o to samo się na innym forum podczas gdy Ty sam też na nim przesiadujesz.....troche hipokryzja, nie?. Można pytać nawet i na 10 innych forach po to, żeby sie jeszcze więcej dowiedzieć, sam też tak robie i zapewne nie jestem jedyny.
Jest - Nissan Terrano II 2.4
Był - Jeep Grand Cherokee ZJ 4.0, Opel Frontera 2.0
Był - Jeep Grand Cherokee ZJ 4.0, Opel Frontera 2.0
Arni VFR pisze: Rude Boy - dziwne jest to, że zwracasz mu uwagę za to, ze pyta o to samo się na innym forum podczas gdy Ty sam też na nim przesiadujesz.....troche hipokryzja, nie?. Można pytać nawet i na 10 innych forach po to, żeby sie jeszcze więcej dowiedzieć, sam też tak robie i zapewne nie jestem jedyny.
eee... no tak jak napisałeś, można i na 100 forach siedzieć. Tyle, że tam zapytał dostał odpowiedzi a po czasie zapytuje tu.
Sam wesz, że to co pytający chce uskutecznić nie jest zbyt szczęśliwy. Trudno mu będzie zrobić "wysoko i miękko". Ja bym się zastanawiał na SPOA. Jeden element resorujący łatwiej ogarnąć. Śmiem twierdzić, że ciężko będzie spasować resor + sprężynę żeby było miękko tym bardziej przy dość lekkiej frocie.
A tak po za tym to na tym forum jestem od 2003r. Na forum froty od kiedy jeżdżę frotą. Jak sobie kupie disco będę siedział na lr forum...
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz lip 01, 2012 8:45 pm przez RudeBoy, łącznie zmieniany 1 raz.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
a tak wracając do tematu: już na forum Froty pokazywałem linki jakie jest zawieszenie w Fordzie f-150 Raptor.
3 pióra(!) w tak ciężkim aucie i rewelacyjne amory Foxa. Progresywne. A jak ktoś chce lepiej to wrzucają 11 piór bardzo cienkich ułożonych jak piramida.
3 pióra(!) w tak ciężkim aucie i rewelacyjne amory Foxa. Progresywne. A jak ktoś chce lepiej to wrzucają 11 piór bardzo cienkich ułożonych jak piramida.
Tytus
-
- jestem tu nowy...
Po pierwsze... z tymi sprezynami juz ja kupilem...
Po drugie... dlatego napisalem tez na tym forum bo nie kazdy kto jest tutaj jest tez na forum frontery a kazdy pomysl jest pomocny.
Po trzecie... Dlatego jest temat wysoko i miekko bo chce wyrzucic bezsensowne sprezyny ktore poprzedni wlasciciel dodal i nie stracic przeswitu.
A po czwarte forum jest od tego zeby sobie pomagac czy krytykowac? jak ktos sie musi dowartosciowac to niech sobie znajdzie inne miejsce przeznaczone wlasnie w tym celu.
Po drugie... dlatego napisalem tez na tym forum bo nie kazdy kto jest tutaj jest tez na forum frontery a kazdy pomysl jest pomocny.
Po trzecie... Dlatego jest temat wysoko i miekko bo chce wyrzucic bezsensowne sprezyny ktore poprzedni wlasciciel dodal i nie stracic przeswitu.
A po czwarte forum jest od tego zeby sobie pomagac czy krytykowac? jak ktos sie musi dowartosciowac to niech sobie znajdzie inne miejsce przeznaczone wlasnie w tym celu.
- amster123
- Kontaktowanie:
włóż seryjne od Disco 300 - będziesz miał odpowiednio twardo i 2 cale wyżej.
... i zmień ton, bo ci żyłka strzeli jak się tak będziesz napinał
... i zmień ton, bo ci żyłka strzeli jak się tak będziesz napinał
http://amster4x4.blogspot.com
CAMP4X4 - Małe Jodło
CAMP4X4 - Małe Jodło