Światła pozycyjne z tyłu
Moderator: Mroczny
Światła pozycyjne z tyłu
Z dnia na dzień przestały mi świecic żarówki pozycyjne z lewej i prawej strony z tyłu. Jest tam zarówka dwuwłóknowa i stop sie pali a pozycja nie, żarówki nie są spalone. Czy ktoś wie co to może być. Jakiś bezpiecznik czy jak, jak tak to gdzie go szukać?? Narazie jeżdże na przeciwmgielnych 

Opel Frontera Sport 2.2 16V 1999R + sekwencja
jeżeli żarówki są OK to gdzies zgubiłeś napięcie- sprawdz najpierw bezpieczniki i jeżeli te są dobre to sprawdzasz kolejno przewody
moim zdaniem sprawdz kostke łączącą tylną wiązkę z przednią9w sport jest to gdzieś w połowie auta z prawej strony iwychodzi pod autem -podłoga-wiązka wychodzi na zewnątrz i jak zdejmjesz gume ochronną to będzie ta kostka
moim zdaniem sprawdz kostke łączącą tylną wiązkę z przednią9w sport jest to gdzieś w połowie auta z prawej strony iwychodzi pod autem -podłoga-wiązka wychodzi na zewnątrz i jak zdejmjesz gume ochronną to będzie ta kostka
Ale o co chodzi? Rok (sądząc po datach postów) jeździłeś bez tylnych światełMaRaS.S pisze:Dziś Frota po zabiegu wymiany instalacji do świateł tylnich, znów świeci. Wymieniłem (a raczej elektryk) całą wiązke tylnią i lampy w zderzaku na zwykłe prostokątne( oryginalne sie rozpadły) Cały zabieg kosztował 300zł

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
MaRaS.S pisze:Nie było czasu rzeby ruszyć do elektryka... Dopiero teraz pare dnii wolnych pozwoliło mi na zajęcie sie troszkę samochodem. Jeździłem na włączonych przeciwmgielnych i zmienionymi żarówkami na 5W

Kurcze nie wpadłbym na to

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.