Jaka Frontera????
Moderator: Mroczny
- Pawel - Amor
Re: Jaka Frontera????
Jeżeli B i V6 to w 97% Long, Sporty z "fałką" to rzadkość, chyba, że poszukasz Isuzu Vehicross, a tam V6 miała 3.5l...
Kurde zalezy mi zeby to jednak byl wszedobylski opel, bo ISUZU to brzmi jak Mitsubishi, a to nie wrocy nic dobrego przy szukaniu czesci 
Long powiadasz...zauwazylem, ze duza czesc jest w automacie. Jak to sie sprawuje? Duzo wieksze spalanie na tej skrzyni? Jest awaryjna czy "nie do zakatowania" jak w eclipse? W sumie automat mi nie przeszkadza tylko nie wiem czy to nie jest zapowiedz problemow.

Long powiadasz...zauwazylem, ze duza czesc jest w automacie. Jak to sie sprawuje? Duzo wieksze spalanie na tej skrzyni? Jest awaryjna czy "nie do zakatowania" jak w eclipse? W sumie automat mi nie przeszkadza tylko nie wiem czy to nie jest zapowiedz problemow.
Poczytaj sobie o Isuzu Rodeo, czy czegoś Ci to auto nie przypomina...
Włóczykij po Roztoczu 

mój opel z opla ma chyba tylko znaczek-reszta to isuzu made in japan i jakoś nie ma problemu z klamotami
ale Isuzu za duzo do wyboruu to nie ma 

- Pawel - Amor
...i ja z Opla to tylko znaczek, bebechy to Isuzu. O oplowski automat nie nie nie pytaj, nie pomogę, ale są tacy co chwalą i tacy, którym "nie podchodzi". Podobno automat w B nie jest zbyt udany... Zajrzyj jeszcze tu: http://forum.opelfrontera.pl/index.php, dowiesz się więcej...
Witam!
Zastanawiam się mocno nad zakupem frontery. Szukam autka do codziennego użytku głównie po asfalcie (więc wskazane jakieś rozsądne spalanie - żeby nie zbankrutować) którym można czasami wyskoczyć w teren. Zastanawiałem się nad 2.2 DTI macie jakieś doświadczenia z tym silnikiem? Ile to pali przy normalnej jeździe?
Pozdrawiam
PZ
Zastanawiam się mocno nad zakupem frontery. Szukam autka do codziennego użytku głównie po asfalcie (więc wskazane jakieś rozsądne spalanie - żeby nie zbankrutować) którym można czasami wyskoczyć w teren. Zastanawiałem się nad 2.2 DTI macie jakieś doświadczenia z tym silnikiem? Ile to pali przy normalnej jeździe?
Pozdrawiam
PZ
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
O dieslach Opla zapomnij - wybychaja.PZ174 pisze:Witam!
Pozdrawiam
PZ
No chyba, ze chcesz byc bohaterem w swoim garażu

- KRISTOFFER
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Jakieś konkrety z tym wybuchaniem ?Szarbia pisze:O dieslach Opla zapomnij - wybychaja.PZ174 pisze:Witam!
Pozdrawiam
PZ

- KRISTOFFER
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Pomykam 2.2 DTI 115kucy od 5 lat spalanie u mnie w automacie 10L po mieście w trasie nie przekraczając 100 7,5L .Ogólnie z silnikiem nie mam problemu jedynie trzeba uważać na padający sterownik pompy paliwa choć teraz to już nie duży koszt naprawy.Jak na terenówkę tanie w serwisowaniu dostępność gratów bezproblemowa.PZ174 pisze:Witam!
Pozdrawiam
PZ
Szarbia pisze:
O dieslach Opla zapomnij - wybychaja.
piękny urban legend

Ja nie spotkałem ani jednej osoby, której by wybuchło 2.2dti. Że co tam ma wybuchać?
Szczególnie wersje X22DTH ze zwykłym turbo pompą VP44 PSG5, prostą elektroniką i pneumatycznym EGRem.
Podstawową wadą tego silnika jest pompa wtryskowa VP44 ale ten wynalazek w wielu innych autach też jest BMW, SAAB, NISSAN...
Silnik jak na to jakie ma osiągi bardzo dobry.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Przy tym silniku trzeba pilnować:
- szczelność układu paliwowego bo to właśnie brak dobrej szczelności tego sprawia kłopoty z rozruchem i zabija powoli pompę
- jak zaczyna łańcuch jeden drugi lub trzeci grzechotać to wymieniać ślizgi i napinacze
tyle
- szczelność układu paliwowego bo to właśnie brak dobrej szczelności tego sprawia kłopoty z rozruchem i zabija powoli pompę
- jak zaczyna łańcuch jeden drugi lub trzeci grzechotać to wymieniać ślizgi i napinacze
tyle
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Widze sprzecznosci w Twojej wypowiedziRudeBoy pisze:Szarbia pisze:
O dieslach Opla zapomnij - wybychaja.
piękny urban legend
Ja nie spotkałem ani jednej osoby, której by wybuchło 2.2dti. Że co tam ma wybuchać?
Szczególnie wersje X22DTH ze zwykłym turbo pompą VP44 PSG5, prostą elektroniką i pneumatycznym EGRem.
Podstawową wadą tego silnika jest pompa wtryskowa VP44 ale ten wynalazek w wielu innych autach też jest BMW, SAAB, NISSAN...
Silnik jak na to jakie ma osiągi bardzo dobry.

no nie do końca...
Pompa miliona km przebiegu nie zrobi a dbanie o układ paliwowy i szczelność mostków wtrysków przedłuża jej żywotność znacznie.
Patrząc w tych kategoriach to 60% silników na ryku jest wybuchowa a nowoczesnych to 99%
Pompa miliona km przebiegu nie zrobi a dbanie o układ paliwowy i szczelność mostków wtrysków przedłuża jej żywotność znacznie.
Patrząc w tych kategoriach to 60% silników na ryku jest wybuchowa a nowoczesnych to 99%

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
- mongolrally
- jestem tu nowy...
witam
Przeglądam to forum i nigdzie nie widzę info awaryjnosci silnika 2.2 benzyna, moc 136KM. Miała go frontera B z lat 1999-2004.
Pytam bo przeglądam ogłoszenia niemieckie - bo w polsce to raczej trudno znaleźć zadbane i inne niż w kategorii "złomek" , a z kolei w dojczlandzie wiele jest z uszkodzonymi silnikami.
Czy ktos wie co jest w tych silnikach awaryjne ?
Pozdr
Jakub
Przeglądam to forum i nigdzie nie widzę info awaryjnosci silnika 2.2 benzyna, moc 136KM. Miała go frontera B z lat 1999-2004.
Pytam bo przeglądam ogłoszenia niemieckie - bo w polsce to raczej trudno znaleźć zadbane i inne niż w kategorii "złomek" , a z kolei w dojczlandzie wiele jest z uszkodzonymi silnikami.
Czy ktos wie co jest w tych silnikach awaryjne ?
Pozdr
Jakub
pocjechać zobaczyć i wrocić
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
To jest tak prosty silnik, ze trudo zeby byl awaryjny.
Wada jego jest to, ze jest slaby i paliwozerny.
Wada jego jest to, ze jest slaby i paliwozerny.
-
- jestem tu nowy...
witam;
co koledzy sądzicie o tym egzemplarzu
http://otomoto.pl/opel-frontera-2-4-lpg ... 09495.html
będę wdzięczny za sugestie.
pozdrawiam
co koledzy sądzicie o tym egzemplarzu

http://otomoto.pl/opel-frontera-2-4-lpg ... 09495.html
będę wdzięczny za sugestie.
pozdrawiam