Moderator: Mroczny
Zgadzam sie z Toba w 100%Wiechu pisze:Pewnie, że "jak się dba, to się ma".
Swiadomy użytkownik to i syreną będzie jeździł latami bezawaryjnie.
Chodzi o to, że niektóre wymagają "mocniejszej troski "
To nieprawda i wroga propaganda, glowice w RD28T nie psują sie wcale, na forum psuja sie przede wszyskim frotki, to ze w realu jezdza ok to nie jest waznemik pisze: Zgadzam sie z Toba w 100%
Np samochodem wymagajacym "mocnejszej troski" jest Nissan Patrol GR ( oczywiscie chodzi o nieszczesliwa glowice )
Frotka napewno wymaga troski jesli chodzi o traktowanie terenowe, poprostu na slabsze podzespoly ( zreszta jak wiekszosc drazkowahaczowcow ) ale na szosie ( a o tym jest ten post ) jest bardzo malo awaryjna. Ja swoja uzytkuje bardzo intensywnie i zero problemow.
nadinterpretujesz, ja nigdy nie ciśnieniuje tutaj, taki mam stylPiotrul pisze:Aha i jeszcze jedno, nie ciśnieniuj bo nie o to chodzi![]()
ooo, a komu tu ciśnionko urosło?Piotrul pisze:]On jest alternatywą, ale dla cen benzyny, jesli jeszcze nie zrozumiałeś
pogadamy oczywiście o "terenowości" gazownikaPiotrul pisze:to po co mamy gadać, przeca powiedziałeś
Zgadzam sie ze jest to walka z wiatrakami, ale czasami mam juz dosc wypowiedzi o awaryjnosci Fronter.Jarek pisze:@mik wiec odpusc bo nie ma sensu![]()
pzdr,
Jarek
Eee no, widzisz przeciez ze Wiechu to spec od frotek, jezdzil pewnie niejedna i zeby na nich zjadl skoro sie tak autoratywnie wypowiada, no i do wody sie nie boi wjechacmik pisze:
A pozatym czemu zle o tych autkach wypowiadaja sie ludzie ktorzy maja inneZebym nie byl goloslowny to w mojej bardzo wk...wiaja mnie lozyska kol przednich. Caly czas sa delikatne luzy, mimo ich kasaowania i wymiany
Tutaj miałbym maleńką uwagę, za nisko umieszczone siedzisko, uda nie mają podparcia i nogi sie szybko męczą. Na razie z tyłu wożę z reguły tylko dzieciaki i dla nich jest ok, ale boje się pomyśleć jakby wygladała jazda dorosłego przez kilka godzin. A może można to podnieść np. na podkładkach?( szczegolnie tylna kanapa to wypas jak rzadko w ktorym aucie )
Nie przesadzasz z tą kanapąPiotrul pisze:Mik napisał:Tutaj miałbym maleńką uwagę, za nisko umieszczone siedzisko, uda nie mają podparcia i nogi sie szybko męczą. Na razie z tyłu wożę z reguły tylko dzieciaki i dla nich jest ok, ale boje się pomyśleć jakby wygladała jazda dorosłego przez kilka godzin. A może można to podnieść np. na podkładkach?( szczegolnie tylna kanapa to wypas jak rzadko w ktorym aucie )
jakieś kompleksy Cię męczą, czy to tylko błedy w interpretacji ?Jarek pisze: Eee no, widzisz przeciez ze Wiechu to spec od frotek, jezdzil pewnie niejedna i zeby na nich zjadl skoro sie tak autoratywnie wypowiada, no i do wody sie nie boi wjechac![]()
pzdr,
Jarek
to samo jest też w terrano I.AndrzejS pisze:Nie przesadzasz z tą kanapąPiotrul pisze:Mik napisał:Tutaj miałbym maleńką uwagę, za nisko umieszczone siedzisko, uda nie mają podparcia i nogi sie szybko męczą. Na razie z tyłu wożę z reguły tylko dzieciaki i dla nich jest ok, ale boje się pomyśleć jakby wygladała jazda dorosłego przez kilka godzin. A może można to podnieść np. na podkładkach?( szczegolnie tylna kanapa to wypas jak rzadko w ktorym aucie ),
Zgadzam sie z Toba w zupelnosci ale z tym napedem to jest tak ze jak nie dziala to przez padniete sprzegielka piast przednich ( automaty ) w wiekszosci jak przypuszczam wynika to z tego ze wlasciciele nowych aut najczesciej nie maja pojecia jak one dzialaja i obsluga w ich wykonaniu wyglada najczesciej takWiechu pisze:Nie występuje problem "jeśli działa przedni napęd" ( jak sami tu piszecie),
aaa, a patrola nie lubię więc wycieczki po nim to nie do mnie, a tak w ogóle to najlepszy jest mój ford
kompleks mam taki ze jak ktos pisze hmm... bzdziny na forum to mi sie az czasem nie chce odpisywac
jakieś kompleksy Cię męczą, czy to tylko błedy w interpretacji ?
...to może wytłumaczę Ci moje intencje prościej
Nie jestem specem od frotek, ani od żadnych innych marek, nie wypowiadam się też autoratywnie tylko subiektywnie, to drobna różnica. Znam dośc dobrze to czym jeżdżę, miałem i mam do czynienia na codzień z kilkoma innymi markami (m.in. z oplem eksploatowanym przez kilka lat przez kumpla). Frotkę oceniam przez pryzmat uzytkowania własnie tego przecietnego egzemplarza, z podobnego rocznika, w odniesieniu do nissana terrano.
Niestety wypadła dość blado, mimo, ze była eksploatowana przez "świadomego uzytkownika". Kupił ją w 95r. miała 2 lata wtedy. 90% uzytkowania to miasto. Nie bedziemy sie już licytować co, kiedy się sypało. Generalnie było słabo, ale wytrzymał z nią 6 lat ( wiesz, kiedyś trudniej kupowało się terenówkę na rynku wtórnym). Zamienił na terrano, tylko rok młodsze. I absolutnie nie jest to bezawaryjne auto, natomiast upierdliwości występują znacznie rzadziej, a i znacznie łatwiej o alternatywę dla ASO. Nie występuje problem "jeśli działa przedni napęd" ( jak sami tu piszecie), trzeba bardzo starego, wymoczonego egzemplarza, żeby tak żarło ramę jak we frotce "na codzień". W międzyczasie przewinęły się jeszcze 2 inne egzemplarze ( terrano) z różnymi silnikami. Jakość bardzo wyrównana. W przeciwieństwie do opli, które przyszło mi znowu oglądać ostatnio po placach.
NIkogo nie namawiam do zakupu nissana i nikomu nie odradzam opla. Przychodzi tu człowiek i pyta co kupić, ja polecam nissana nie opla, mam chyba prawo? Jesli nie, to proszę wyprowadź mnie z błedu.
moj kolega byly wlasciciel forda mawia ford h... wort ale niechybnie sie myli , ja tam do fordow nic nie mamaaa, a patrola nie lubię więc wycieczki po nim to nie do mnie, a tak w ogóle to najlepszy jest mój ford
z GR się zgodzę, ale z T II, to chyba trochę już pojechałeśJarek pisze:ale ilosc przestrzeni dla kierowcy i pasazera na glowe bije gr'a czy terrano II
za 16-17 trafisz juz nowszy model po liftingu, na sprezynach..Wiechu pisze: poza tym zamykamy debatę, kazdy wie swoje i sie przekonać nie da.
Pamietaj tylko, że doradzamy własnie zakup auta za kilkanaście tysiecy. A to własnie bedą w przypadku frotki, te pierwsze niedorobione ( jak sam słusznie zauważyłeś) egzemplarze. Terrano I to już całkiem dojrzałe auto z tych lat.
I dlatego uważam, że będzie lepsze.
Luz.. przeciez dzieki temu cos sie dziejeWiechu pisze:
P.S. Obiecuję, że sie już w Waszym dziale nie wychylę, naprawdę.
Nie przesadzam. A co nie miałeś okazji siedzieć z tyłu? Ja miałem i wiałem stamtąd, dobrze że jestem kierowcą. Mówie tylko o wysokości siedziska, reszta miodzio.Nie przesadzasz z tą kanapą
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość