Jakie obroty Frota Sport 2,0 ?

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Lodek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Lodek » pn kwie 10, 2006 7:45 am

No i po problemie. Okazalo sie ze najbardzie skomplikowane problemy najlatwiej rozwiazuje sie w najprostszy sposob. Podejrzewalem przeplywomierz, kopulke, palec, zapchane wtryski itp ...a okazalo sie ze oszczedny Niemiec tak skrecil linke gazu ze przepustnica otwierala sie na gora 1/3 pelnego otwarcia.
Teraz jest ok. Przyspieszenie i predkosc max. praktycznie tak samo jak w typowej osobowce ...tylko z hamulcami w takiej sytuacji trzeba bardzo uwazac ;)
Przy tej masie trzeba o zatrzymaniu myslec z pewnym wyprzedzeniem.

Awatar użytkownika
wanczyk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wanczyk » pn kwie 10, 2006 4:37 pm

No to się cieszymy ze wszystko juz ok :) ale co do hamolcow to ja na swoje nie nazekam......hamuje jak brzytwa...znajomy ma taka sama frote jak ja tyle ze rok starsza (93) i w kabrio i jak nia jechalem to mialem wrazenie ze tam nie ma hamolcow wiec moze u ciebie z hamulcami tez nie jest wszystko ok ?? nie chce krakac ale zastanow sie
pozdrawiam

Piotrul

Post autor: Piotrul » wt kwie 11, 2006 8:14 am

Co do hamulców to u mnie też brzytwa, ale niestety to doznanie subiektywne. Frocia - z tego co pamiętam - ze 100km hamuje grubo ponad 50m co w tej chwili nie jest rewelacyjnym wynikiem :-?
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.

Awatar użytkownika
Lodek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Lodek » wt kwie 11, 2006 10:50 am

Ano ...ano ...Na codzien jezdze Skoda Fabia wiec roznica w hamowaniu tych dwoch aut jest zasadnicza.
Tak czy siak bardzo mnie cieszy ze moja Frotka jezdzi tak jak powinna ...no i te spalanie wreszcie wzrosnie ;) ...bo juz zaczynalem sie niepokoic (10 l gazu na 100 km).

Awatar użytkownika
wanczyk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wanczyk » wt kwie 11, 2006 5:18 pm

Nie no wiadomo ze to nie osobowka :) moje mondeo nie da sie porownac z moja frota :)
chodziło mi raczej o porownaie hamulcow mojego auta ze spowalniaczami auta kolegi.....w sumie bylo to tak ze przed kupnem swoje jorzyczyem od znajomego kabrio z 93 roku no i sie strasznie spodobala taka jazda wiec jak znalazem swoj egzemplaz i go kupilem to juz byla pelna euforia tymbardziej ze hamuje duzo lepiej a i czuc z 20koni wiecej :)...ale tak to juz jest z samochodami ponad 12 letnimi...

Awatar użytkownika
wanczyk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wanczyk » wt kwie 11, 2006 5:20 pm

avha taka ciekawostka w teoretycznym egzaminie na prawko droga hamowania na suchej nawierzchni samochodu osobowego to 76m :D wiec wszyscy mamy hamulce brzytwy :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”