Motor-kontrolka

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
GINCKS

Post autor: GINCKS » czw mar 16, 2006 9:47 pm

Oczywiście trzeba było najpierw zczytać błędy bo teraz może komp "nauczyć" się głupot i jeszcze śmieszniej się będzie zachowywał. No myślałem że jak się porusza temat na forum to po to żeby jakieś podpowiedzi dostać - człowiek się napisze tyle a pytacz i tak zrobi po swojemu EEEEEEEEEEE :cry:
Pozdrawiam

IVECO Transport Prywatny

Awatar użytkownika
crocop

Post autor: crocop » czw mar 16, 2006 10:30 pm

Agnieszka97' pisze:Czesc Paweł :D skąd to pytanie ?? :wink: czyzbys chcial mi pomoc ?? :wink: :D
A co wątpisz w me chęci???? :lol:
Nie wiem u kogo byłaś, kolega ma Gutmanna to by ci w 5 minut podłączył i by było wiadomo co za przyczyna czy jakaś sonda lambda czy inne dziadostwo :wink:
Jednym słowem chyba sie obrażę w końcu :wink:

Awatar użytkownika
Agnieszka97'

Post autor: Agnieszka97' » czw mar 16, 2006 11:00 pm

przepraszam.... :roll: pojechałam specjalnie po podlaczenie do kompa.... :cry: a ze to zaprzyjazniony warsztat, to bylo tylko "Aga przestan sie wyglupiac,po co na kompa,daj spokoj," i teraz mam wyrzuty sumienia jak sie cos stanie na trasie to tylko przez maja uleglosc i glupote... :cry:
Obrazek

Awatar użytkownika
Agnieszka97'

Post autor: Agnieszka97' » czw mar 16, 2006 11:07 pm

crocop pisze: A co wątpisz w me chęci???? :lol:
Nie wiem u kogo byłaś, kolega ma Gutmanna to by ci w 5 minut podłączył i by było wiadomo co za przyczyna czy jakaś sonda lambda czy inne dziadostwo :wink:
Jednym słowem chyba sie obrażę w końcu :wink:
oczywiscie ze nie watpie Pawełku :)2 na drugi raz bede madrzejsza..
od resrtu komtrolka sie nie swieci.... jak byla by jakas awaria to nawet reset by nie pomogl??? kurcze teraz mam zonka.....ot -dac babie samochod.... :roll:
jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Agnieszka97'

Post autor: Agnieszka97' » pt mar 17, 2006 12:45 pm

na szczescie lub tez nie, kontrolka dzis znow zaczela sie zalaczac :) podjechalam tam gdzie Paweł mi wskazal... :)2 dzieki brachu :D
wyskoczyl blad:"czujnik liczby odrotu walu korb.," i pan powiedzial ze samo odlaczenie aku nie zresetuje kompa,,ciesze sie ze komp jest taki pamietliwy :)20 i stad juz wiem dlaczego frota ostatnio zamienila sie w ślimaka :)20 Pozdrawiam serdecznie :wink: 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
wojtekkk

Post autor: wojtekkk » pt mar 17, 2006 4:30 pm

on nie jest pamiętliwy tylko ponownie dostał sygnał usterki

Awatar użytkownika
crocop

Post autor: crocop » pt mar 17, 2006 5:15 pm

Przeca miałas ze mną podjechac :roll:
A tak zapewne drożej cie to kosztowało... :)21
:)3

Awatar użytkownika
GINCKS

Post autor: GINCKS » sob mar 18, 2006 12:03 am

[quote="Agnieszka97'"]na szczescie lub tez nie, kontrolka dzis znow zaczela sie zalaczac :) quote]
No i widzisz co się odwlecze to nie uciecze, warto zczytć byczki bo taki czujniczek to mógł zmusić Cię do spacerku gdzieś na trasie
Pozdrawiam

IVECO Transport Prywatny

Awatar użytkownika
Agnieszka97'

Post autor: Agnieszka97' » sob mar 18, 2006 10:29 pm

zgadza sie .. :wink: :D i z tego wniosek ze musze sluchac sie (co do froty) kolegow z forum... :wink: :D
Obrazek

ZWOLA
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ZWOLA » sob mar 18, 2006 11:33 pm

Ja sie nie chce madrowac ale u mnie tez sie zapala lampka i komp nie pokazuje zadnych bledow. W momencie kiedy zapali sie lampka autko przestaje podawac iskre na swiece i poprostu gasnie tak sie dzieje na gazie i na bezynie . Jezeli ktos mial taki przypadek to prosze o jakies podpowiedzi co to moze byc?? Bo ja juz nie wiem. T

Awatar użytkownika
Agnieszka97'

Post autor: Agnieszka97' » ndz mar 19, 2006 12:27 am

byl juz podlaczony i nie wykazalo zadnych bledow????? :o nie mozliwe :o
Obrazek

Awatar użytkownika
GINCKS

Post autor: GINCKS » ndz mar 19, 2006 1:32 am

ZWOLA pisze:Ja sie nie chce madrowac ale u mnie tez sie zapala lampka i komp nie pokazuje zadnych bledow. W momencie kiedy zapali sie lampka autko przestaje podawac iskre na swiece i poprostu gasnie tak sie dzieje na gazie i na bezynie . Jezeli ktos mial taki przypadek to prosze o jakies podpowiedzi co to moze byc?? Bo ja juz nie wiem. T
Najprawdopodobniej to nie zaden z błędów poprostu motor gaśnie i dlatego lampka świeci - trzeba iść po koleji najpierw zapłon, jeśl to uklad rozdzielaczowy to sprawdż napięcie na cewce zaplonowej potem impuls potem kopuła itd. jeśli to cewka podwójna to też najpietw napięcie ale impulsy są dwa i jeśli nie ma żadnego to 99% czujnik prędkości obrotowej silnika. Mozliwości może być wiele ale najpierw trzeba się dowiedzić czego brak, potem pomyślimy nad rozwiązaniem.
Pozdrawiam

IVECO Transport Prywatny

ZWOLA
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ZWOLA » ndz mar 19, 2006 3:23 pm

Świece, przewody, kopulka i palec byly wymieniane. Wymienialem tez czyjnik polozenia walu i dzieje sie tak samo. Ale najczesciej jak autko jest dobtrze rozgrzane. Nie wiem co to moze byc. Podobno cala elektryka jest dobra bo mi sprawdzal elektryk.
Podlaczalem nawet inny komputer i cewke ale to od tego. Nie wiem co to moze byc. Presze o jakies podpowiedzi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”