Geometria

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
dljm
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dljm » pt cze 15, 2007 9:27 am

che che
to fakt że bronili się przed przyjęciem tego zlecenia jak ognia
ale jak powiedziałem ze skoro tak to prosze o numer telefonu do własciciela serwisu i że zadzwonie do opla powiedzieć jaki to wspaniały serwis to powiedzieli że przyjmą ... (nie podam adresu serwisu żeby nie obrazić uczuć panów z tamtejszego serwisu :)
... naszczęście w Krakowie są dwa serwisy opla i pojechałem jeszcze do tego drugiego (na Zakopiance) ...
... tam okazało się że co prawda Frontera ma duże koła i na miejscu nie mają
przyrzadów do tego typu kół, ale nie ma problemu bo pożyczą sobie te przyrz ądy od tego pierwszego serwisu ???!!!
Pan wykonał jeden telefon do tego pierwszego serwisu i umówił mnie na przyszły poniedziałek :)

pozdrawiam
Darek
FROTKA 3,2V6 LIMITED LONG 2001

Awatar użytkownika
wojtekkk

Post autor: wojtekkk » pt cze 15, 2007 5:44 pm

a swoje i tak zapłacisz a tak na marginesie to co oni opowiadaja -przyrząd za mały ?? przecież to felga 16- jakieś bzdury dla podbicia ceny chyba
zwolennik bfgoodrich
http://www.mazury4x4.pl
montek się tworzy

Awatar użytkownika
mazurkas007

Post autor: mazurkas007 » pt cze 15, 2007 8:34 pm

dljm pisze:... naszczęście w Krakowie są dwa serwisy opla i pojechałem jeszcze do tego drugiego (na Zakopiance) ...
w tym serwisie na Zakopiance to złoci ludzie są, pomogli szczerze i bez problemów jak w czasie 'Bieszczadzkiego Złota" jeden wtryskiwacz mi się zablokował. Obdzwoniłem cały Kraków i nikt nie chciał nawet gadać ( była to sobota ) o przyjęciu auta, na nic pomogło tłumaczenie, że człowiek w drodze, że pomoc potrzebna. Byłem w takim jednym serwisie Opla, nie pamiętam nazwy, ale w rozwidleniu ulic i mieli tam jeszcze oprócz Opla chyba SAAB'a. Kazali nam czekać na parkingu, to może się zlitują i nas przyjmą a obsługa jak byśmy jacys trędowaci byli. W końcu się dodzwoniłem do tych na Zakopiance, opisałem sytuację, że w drodze, że silnik nie tak coś, chyba jeden garnek nie pali - reakcja natychmiastowa, nawet holownik chcieli dać. Czekali z otwartym garażem, nic nie obiecywali ale powiedzieli, że zrobią co w ich mocy. Przebadali silnik, elektrykę, komputer - znaleźli zablokowany jeden wtryskiwacz. Wymontowali go, wymyli, zamontowali i szafa gra. Posprzątali i umyli auto, dali coś na ząb i kawe i cherbate do bólu. Na wszelki wypadek w czasie jak składali silnik, załatwili gdzieś w Krakowie nowy wtryskiwacz, przywiozła go taksówka, hotel chcieli szukać jak by auto musiało do poniedziałku zostać. Za wszystko zapłaciłem chyba ze 100 zł a grzebali w aucie cały dzień. Szczerze polecam, jak ktoś ma problemy gdzies w okolicach Krakowa to walić prosto do nich. Jak jest ktoś na forum z tego salonu - jeszcze raz wielkie podziękowania :)2
Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor

sigreg

Post autor: sigreg » sob cze 16, 2007 10:58 am

Witam,

Mazurkas, po takiej reklamie to jestem gotow z jakas awaria sie do Krakowa przetelepac zeby zobaczyc to cudo na zywo :D ASO z ludzkim podejsciem i normalnymi cenami ? nie, tego jeszcze nie grali.

Pozdrawiam
Grzesiek

Awatar użytkownika
TMERLIN
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: TMERLIN » pn cze 18, 2007 11:51 am

Ja przylacze sie do tematu z pytaniem. Czy wymiana oslon na przegubach tez kwalifikuje samochod do ustawienia zbierznosci? Wymienilem amorki, i wiem ze po nich sie powinno zrobic geometrie .. ale czeka mnie jeszcze wymiana wlasnie oslon a "mechanik" podobno nie mial odpowidniego klucza by zabrac sie za gumki ...

Pozdrawiam
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Frontera '92 5D 2.4 Long
<-=MERLIN=->

Awatar użytkownika
dljm
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dljm » pn cze 18, 2007 3:57 pm

witam
no i byłem, ustawiłem, zapłaciłem :)

koszt ustawienia geometrii to 200 zł
czas pracy 2h , wychodzi 100 pln/h :)

i odziwo nie robili problemów

co do pytania kolegi z poprzedniego postu, to wydaje mi się że jeżeli mechanik odkręci koło od wahacza tak żeby wyjąć półoś i założyć nowy mieszek, to nic nie powinno się stać z geometrią (ale tak mi sie wydaje na chłopski rozum, życie jednak pokazuje że w praktyce różnie to bywa :)
FROTKA 3,2V6 LIMITED LONG 2001

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”