Przedni napęd Monterey

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz lis 02, 2008 10:05 am

zacznij od zawiasu, opon, osłon, zaczepów, sprzetu dodatkowego

blokady na razie zostaw

Awatar użytkownika
TomaszRT

Post autor: TomaszRT » ndz lis 02, 2008 10:07 am

Drogi Mariuszu, czy nie jest tak, że taniej kupić Suzukę niż komplet blokad z dodatkami i montażem do Montereya? :)21
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz lis 02, 2008 10:11 am

nie wszscy muszą suzukami jeżdzić, to raz
dwa, że droga do prawdy kręta i wyboista bywa a warsztaty też muszą z czegoś żyć

jest jeszcze ewentulaność, ze po drugim wypadzie w teren z sumą 2-3 koła w plecy koledze się odechce.. i co z suzuką zrobi?
:)21

Awatar użytkownika
TomaszRT

Post autor: TomaszRT » ndz lis 02, 2008 10:14 am

Tak czy inaczej dochodzenie do prawdy może być kosztowne.. ale.. kto bogatemu zabroni..

:)21

Jadę na wycieczkę w okolice Dynowa, bo szkoda taki piękny dzień zmarnować..

;)
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'

Awatar użytkownika
OKO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Przedni napęd Monterey

Post autor: OKO » śr sty 21, 2009 8:52 am

Czy ktoś kuma gdzie znajduje się sterownik od załączania przednich napędów... Właśnie dowiedziałem się, ze jest jeszcze takie ustrojstwo w montkach od 96 roku gdzie przedni napęd załączany jest elektropneumatycznie. Może ktoś ma jakowyś schemat części elektrycznej od napędów? Do tej pory byłem świece przekonany, ze czujnik w skrzyni odpowiada za sterowanie elektrozaworami przy przednim moście spinając bądź rozpinając napędy. teraz dowiedziałem się, że jest jeszcze jakowyś sterownik od tego układu....Montki B po 98 roku prócz wajchy miały jeszcze przełącznik do załączania przodu w rocznikach 96-98 był tylko czujnik w skrzyni i załącza się tylko wajchą wiec gdzie i po kiego grzyba jest jakiś sterownik od napędów...? !! !! !!
OPEL Monterey 98 - 3.1D
WOJO OKO

Awatar użytkownika
OKO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Przedni napęd Monterey

Post autor: OKO » śr cze 24, 2009 1:17 pm

Po.... długim czasie zdiagnozowałem mam padniety czujnik napedów w skrzyni przy reduktorze (zamykający elektrozawory przy przednim moście) Może wiecie koledzu gdzie to ustrojstwo kupić? Nie chce bawić sie w prowizorki na wyłącznik. Acha jak idą przewody do czujnika napędów przy skrzyni z nimi idzią jeszcze dwa przewody czerwone do niczego nie podłączone zakończone złączkami czy wiecie od czego te przewody??? czy powinny być spięte razem czy nie? Niestety mimo załączenia przodu kontrolka na desce nie sygnalizuje mi zapięcia napędów.... spalona nie jest bo na zapłonie zapala sie a po odpaleniu gaśnie. Podejrzewam, że "ktoś kiedyś" zrobił dyskoteke w kontrolkach w aucie.... Czy jakieś inne sugestje?
OPEL Monterey 98 - 3.1D
WOJO OKO

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”