zacznij od zawiasu, opon, osłon, zaczepów, sprzetu dodatkowego
blokady na razie zostaw
Przedni napęd Monterey
Moderator: Mroczny
Re: Przedni napęd Monterey
Czy ktoś kuma gdzie znajduje się sterownik od załączania przednich napędów... Właśnie dowiedziałem się, ze jest jeszcze takie ustrojstwo w montkach od 96 roku gdzie przedni napęd załączany jest elektropneumatycznie. Może ktoś ma jakowyś schemat części elektrycznej od napędów? Do tej pory byłem świece przekonany, ze czujnik w skrzyni odpowiada za sterowanie elektrozaworami przy przednim moście spinając bądź rozpinając napędy. teraz dowiedziałem się, że jest jeszcze jakowyś sterownik od tego układu....Montki B po 98 roku prócz wajchy miały jeszcze przełącznik do załączania przodu w rocznikach 96-98 był tylko czujnik w skrzyni i załącza się tylko wajchą wiec gdzie i po kiego grzyba jest jakiś sterownik od napędów...?

OPEL Monterey 98 - 3.1D
WOJO OKO
WOJO OKO
Re: Przedni napęd Monterey
Po.... długim czasie zdiagnozowałem mam padniety czujnik napedów w skrzyni przy reduktorze (zamykający elektrozawory przy przednim moście) Może wiecie koledzu gdzie to ustrojstwo kupić? Nie chce bawić sie w prowizorki na wyłącznik. Acha jak idą przewody do czujnika napędów przy skrzyni z nimi idzią jeszcze dwa przewody czerwone do niczego nie podłączone zakończone złączkami czy wiecie od czego te przewody??? czy powinny być spięte razem czy nie? Niestety mimo załączenia przodu kontrolka na desce nie sygnalizuje mi zapięcia napędów.... spalona nie jest bo na zapłonie zapala sie a po odpaleniu gaśnie. Podejrzewam, że "ktoś kiedyś" zrobił dyskoteke w kontrolkach w aucie.... Czy jakieś inne sugestje?
OPEL Monterey 98 - 3.1D
WOJO OKO
WOJO OKO