prośba o ocenę - ople z ogłoszeń
Moderator: Mroczny
Re: prośba o ocenę - ople z ogłoszeń
Nie wiem tylko do końca co myśleć o tym silniku bo zdania są podzielone z tego co staram się dowiadywać.
-
- jestem tu nowy...
Ogłoszenie już niedostępne 
generalnie jedyny słuszny silnik w tym wozie to 3,2V6 (isuzu). Po pierwsze pozostałe oplowskie są dość awaryjne a w dodatku po prostu za słabe do takiego kloca. Oczywiście zależy co kto lubi. Są tacy którym na długie trasy odpowiada stilo 1,2
oczywiście silnik nie jest totalną padaką ale do porządnego mu wiele brakuje
tak więc gdyby nie ta cena....... to i na ten słabiutki silnik by można było oko przymknąć.

generalnie jedyny słuszny silnik w tym wozie to 3,2V6 (isuzu). Po pierwsze pozostałe oplowskie są dość awaryjne a w dodatku po prostu za słabe do takiego kloca. Oczywiście zależy co kto lubi. Są tacy którym na długie trasy odpowiada stilo 1,2

Frota 3.2V6 4x4 205KM
166 3.0V6 226KM
9-3 2,8V6 250KM
9-5 2.3 280KM
166 3.0V6 226KM
9-3 2,8V6 250KM
9-5 2.3 280KM
UAZ i UZAMisiek Cypr pisze: ↑ndz gru 30, 2018 7:32 pmWyjaśnię ci. Otóż każde dwudziestoletnie auto to pazdzierz. A ta frotka ma klapnięte już mocno zawieszenie. Nie jest to jakiś problem. Idźie to ogarnąć. A nie ma auta co w serii się nadaje w teren. Może poza rubikonem czy też defenderem. Reszta w teren nie jest gotowa, uwierz mi. Chyba że terenem jest dla ciebie coś, co ta frotka przejedzie.marek230482 pisze: ↑pn gru 24, 2018 9:30 am![]()
Uważam, że nadaje się w teren ponieważ auto jest sprawne technicznie. Silnik, skrzynia, reduktor, załączanie/rozłączanie przedniego mostu - wszystko sprawne. Do tego opony w przyzwoitym stanie (gruby bieżnik, dobra marka). To oznacza właśnie, że auto nadaje się w teren. A to jaki teren ma na myśli kolega Misiek to ja nie wiem. To nie podniesiony patrol z bladą dyfrów ani zmota więc czego oczekujesz po cywilnej frotce? Ja piszę o aucie w fabrycznym set up`ie i pod pojęciem teren to logicznie rzecz biorąc mam na myśli warunki terenowe do jakich przewidział to auto producent.
Ale skoro kolega Misiek Cypr tak śmiało wysunął diagnozę na temat tego auta to chętnie zapoznam się z genezą stwierdzenia "klapniety pazdziez"![]()

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii