Wyczytałem też na forum, że może to być zawór zwrotny na pompie, no ale chyba po odpowietrzeniu powinnien silnik zagadać ?
Nie wiem czy jest w dieselu jakaś pompa paliwa w baku (jak w benzynie) a jeśli tak to gdzie jest bezpiecznik od niej ?
Moderator: Mroczny
No i co da jak napiecie bedzie w trzech rożnych wartościach 3,2v,5,8v 12v w trzech kablach(przewodach) i wejdź do domu bo Ci skandynawski mróz szkodzi na szare komórki i palma wali od zakrótkiego dniah5n1 pisze:jezeli umiesz czytac to przeczytaj jeszcze raz mojego posta i zastanow sie..... moze nalezysz do tej czesci spoleczenstwa ktora nie rozumie tego co czyta. otoz nie wspomnialem o podlaczeniu 12 volt do elektroniki ani jednym slowem... ale zapewne juz tak kiedy zrobiles skoro ci to do glowy przyszlo a wiec.... gratuluje pomyslow specu .
Na bazarze w promocji do magistraelektroniki z ktorej mam doktorat.
pracuje w oslo jako mechanik samochodowy i zajmuje sie diagnozowaniem usterek elektroniki samochodowej.
Nie bo nie zrozumiesz.ciekawe jaki bedzie kolejny etap twojego wywodu wprost z rynsztoka. zwyzywasz mnie
ja zrozumialem normalnie... a jak dochodzi wiecej kabli to wez przecinak, roz...jeb ta stalowo-aluminiowa obudowe elektroniki(czesc imobilajzera) i zobaczysz elektro-zawor... powinno byc na nim napiecie akumlatora, jezeli niema to zapnij tam plusa z aku i krec rozrusznikiem...h5n1 pisze:sprawdz czy przy wlaczonym zaplonie masz sygnal na kablu ktory dochodzi do tego elektrozaworu (powinien byc to jeden kabel).
Jedna z metod bywa skuteczna ale mało subtelnaMiskiller pisze:ja zrozumialem normalnie... a jak dochodzi wiecej kabli to wez przecinak, roz...jeb ta stalowo-aluminiowa obudowe elektroniki(czesc imobilajzera) i zobaczysz elektro-zawor... powinno byc na nim napiecie akumlatora, jezeli niema to zapnij tam plusa z aku i krec rozrusznikiem...h5n1 pisze:sprawdz czy przy wlaczonym zaplonie masz sygnal na kablu ktory dochodzi do tego elektrozaworu (powinien byc to jeden kabel).
Nie pochlebiaj sobie że myśliszh5n1 pisze:myslalem ze wy jakas zmowe szydercza macie hahah
Tak trzymajh5n1 pisze: niedawno kupilem swoj pierwszy. mam nadzieje ze znajde na tym forum fajnych kolesi co nie pienia kiedy ktos ma inne zdanie. biblii o samochodach nie napisal do tej pory nikt wiec wojny religijnej nie bedzie. pozdrawiam wszystkich ktorzy mieli okazje sie ubawic przy tym biciu piany.
dzieki za pozdrowienia... malo bywasz na forum i latwo dales sie sprowokowac... ale podoba mi sie Twoj styl pisania... a przyczyn nie zapalania opla moze byc wiele... moze to rozrzad ? a moze pompa ? a moze elektrozawor ? a moze imobilajzer ? a moze wystarczy psiknac samostartu w kolektor bo bezpiecznik od swiec umarl...h5n1 pisze:pozdrawiam wszystkich ktorzy mieli okazje sie ubawic przy tym biciu piany.
ej... taki agresywny nie badz... offroad to cisnienie ale nie w tym kierunku...h5n1 pisze:..... spusze wpierdol wszystkim madralom hahahahaha
Wiesz..... trupa 2.2td to i ja se moge za wyplate kupic - zadna rewelacjah5n1 pisze: ja pracuje w oslo i za miesieczna wyplate moge sobie spokojnie kupic samochod terenowy. niedawno kupilem swoj pierwszy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości