zamienniki pompy paliwowej
Moderator: Mroczny
zamienniki pompy paliwowej
witam
czy istnieja jakies zamienniki pompy paliwowej? czy te z allegro w okolicy 160 pln sa do przezycia i dzialaja poprawnie??
z gory dizeki za info
czy istnieja jakies zamienniki pompy paliwowej? czy te z allegro w okolicy 160 pln sa do przezycia i dzialaja poprawnie??
z gory dizeki za info
było: frontera 2.0, sj 410
jest: vitara 1.6 8V cabrio, +zawiechy 2,5" +budy 2", 31' MT
jest: vitara 1.6 8V cabrio, +zawiechy 2,5" +budy 2", 31' MT
-mi padła po 3 miesiacach-nie wiem tylko czy to wina pompy czy zwarcia na przekaźniku który powodowałó dziwne anomaliawlasnie o to mi chodzilo czy mi nie padnie po tyg.
oczywiście po zakupie było idealnie -odpalała i jeździła na benzynie jak trzeba. Niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć z jakiego powodu klękła.
Z reklamacją tej z allegro zas sa wielkie kłopoty- trzeba wysłac oni zrobią ekspertyze i jak uznaja to Ok- jezeli natomiast uznają ze to z winny użytkownika to trzeba poniesć koszty tej ekspertyzy no i oczywiście przesyłki
Witam
może nieco po czasie, ale dodam swoje 3 grosze.
2 lata temu padła mi pompa w moim 2,4 (wiadomo - gazio+mało benzinka)
Wrzuciłem pompę Abimex od Poloneza z roverem.
Podstawową motywacją było to, że nie wymagała przeróbek mocowania - ma niemal identyczne rozmiary i takie same filtry wlotowe.
Praktycznie przełożyłem tylko wsuwki zasilania, bo jakoś tak odwrotnie miała szerokość złącz.
Jeździłem, jak to na benzynie - czasem i nie zauważyłem problemów z wydajnością, auto dostawało paliwa tyle ile trzeba.
Jedyne, co czasem drażniło to fakt, że miałem wrażenie, że układ się zapowietzra po długim nieużywaniu benzyny (choć przy odpalaniu problemów nie było.
Wydaje mi się, że wynika to z faktu, iż we fronterze pompa dostaje napięcie dopiero przy załączeniu rozrusznika (normalnie, w większości aut słychać ją już w drugiej pozycji kluczyka, więc pompuje wcześniej).
Być może także (to moja insynuacja) oryginalna pompa ma coś w rodzaju zaworu zwrotnego zapobiegającego "schodzeniu" paliwka z układu.
Reasumując, problem polegał na tym, że po kilku dniach sporadycznego używania benzyny silnik zapalał normalnie, ale przy ciagłej jeździe na paliwku, przez pierwsze 2-3 km zachowywał się jakby mu troszku benzyny brakowało. Po kilku minutach sytuacja się normowała, motor wkręcał się jak należy, szedł jak trzeba.
Polonezowa pompa działała jak trzeba przez ponad dwa lata i choć auta już nie posiadam - wiem, że działa dalej.
może nieco po czasie, ale dodam swoje 3 grosze.
2 lata temu padła mi pompa w moim 2,4 (wiadomo - gazio+mało benzinka)
Wrzuciłem pompę Abimex od Poloneza z roverem.
Podstawową motywacją było to, że nie wymagała przeróbek mocowania - ma niemal identyczne rozmiary i takie same filtry wlotowe.
Praktycznie przełożyłem tylko wsuwki zasilania, bo jakoś tak odwrotnie miała szerokość złącz.
Jeździłem, jak to na benzynie - czasem i nie zauważyłem problemów z wydajnością, auto dostawało paliwa tyle ile trzeba.
Jedyne, co czasem drażniło to fakt, że miałem wrażenie, że układ się zapowietzra po długim nieużywaniu benzyny (choć przy odpalaniu problemów nie było.
Wydaje mi się, że wynika to z faktu, iż we fronterze pompa dostaje napięcie dopiero przy załączeniu rozrusznika (normalnie, w większości aut słychać ją już w drugiej pozycji kluczyka, więc pompuje wcześniej).
Być może także (to moja insynuacja) oryginalna pompa ma coś w rodzaju zaworu zwrotnego zapobiegającego "schodzeniu" paliwka z układu.
Reasumując, problem polegał na tym, że po kilku dniach sporadycznego używania benzyny silnik zapalał normalnie, ale przy ciagłej jeździe na paliwku, przez pierwsze 2-3 km zachowywał się jakby mu troszku benzyny brakowało. Po kilku minutach sytuacja się normowała, motor wkręcał się jak należy, szedł jak trzeba.
Polonezowa pompa działała jak trzeba przez ponad dwa lata i choć auta już nie posiadam - wiem, że działa dalej.
-
- jestem tu nowy...
Witam
Wymieniałam pompę paliwa w styczniu. Jeżdże na gazie
Kupiłam pompę paliwa w sklepie:
JARCARS
41-800 ZABRZE
UL. 3 MAJA 76
+ 48 ( 32 ) 2786432
Znalazłam ich przez Allegro. Pompa kosztowała 170 zł, zamontował ją mechanik polecony przez sklep. Dają półroczną gwarancję. Do mojej Froty (2,4 benz. 95r.) pasowała pompa od Omegi, z tym, że filtr - siatka na króćcu wlotowym nie mieściła się w koszu i trzeba było ją - siatkę, założyć na opaskę zaciskową po uprzednim obcięciu oryginalnego plastikowego zamocowania siatki. Pompa chodzi cały czas (nie ma odcięcia przy przełączeniu na gaz) i pilnuję jakości paliwa i żeby było dostatecznie dużo benzyny - nie dopuszczam do zapalenia się rezerwy.
To tyle
Agnieszka
Wymieniałam pompę paliwa w styczniu. Jeżdże na gazie

JARCARS
41-800 ZABRZE
UL. 3 MAJA 76
+ 48 ( 32 ) 2786432
Znalazłam ich przez Allegro. Pompa kosztowała 170 zł, zamontował ją mechanik polecony przez sklep. Dają półroczną gwarancję. Do mojej Froty (2,4 benz. 95r.) pasowała pompa od Omegi, z tym, że filtr - siatka na króćcu wlotowym nie mieściła się w koszu i trzeba było ją - siatkę, założyć na opaskę zaciskową po uprzednim obcięciu oryginalnego plastikowego zamocowania siatki. Pompa chodzi cały czas (nie ma odcięcia przy przełączeniu na gaz) i pilnuję jakości paliwa i żeby było dostatecznie dużo benzyny - nie dopuszczam do zapalenia się rezerwy.
To tyle
Agnieszka
Frontera 2.4 benzyna + gaz
Witam.
Napisałeś kiedyś takie coś:
Dzięki za jakiekolwiek info na ten temat, pzdr.
Napisałeś kiedyś takie coś:
Mam pytanie, czy pamiętasz symbol tej pompy albo adres sklepu gdzie była kupiona? nie chodzi o cenę tylko bardziej o to aby była dobra do silnika 2,2 i połączenie miała na wsuwki konektorowe, a nie na kostkę.rozul pisze:kobzi wyslalem ci prv(btw. 2,2 przy twoim opisie to poj. silnika?? nie wiedzialem ze jest 2,2
)
jesli chodzi o pompe to moj "zaopatrzeniowiec" wymotal jakas za 86 pln i ponoc ma byc dobra. zobaczymy![]()
Dzięki za jakiekolwiek info na ten temat, pzdr.
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
- Radosław Wolf
- jestem tu nowy...
Witam czy ktoś z użytkowników Frontery 3,2 V6 wymieniał pompę paliwa, jak jest z zamiennikami może macie jakieś namiary??? Mój orygianał niestety spaliłem i wsadzili mi jakiś zamiennik ale jest za słaby i przy zimnym silniku na benzynie auto nie ma mocy dopiero po dobrym przegazowaniu dostaje siły, szukałem na allegro sprzedawcy twierdzą że będzie pasowała ale czy nie będzie znowu za słaba????? 

WRRRRR mknę przed siebie jak burza.........