przekładnia kierownicza
Moderator: Mroczny
przekładnia kierownicza
witam uprzejmie użytkowników opli. Mam problem z przekładnią kierowniczą do frontery B . Nie mogę znależć owego klamota.
pozdrawiam
pozdrawiam
możesz zapytać tutaj:
BEST-CAR
ul.Wilkowyja 10
62-270 Kłecko (15 km.od Gniezna)
Tel: +48 - ---- / 692429908
+48 - 606807058
Mają tam taką frotkę B na części i jak jeszcze nie sprzedali to powinni mieć i przekładnie. Nie wiem tylko jak cenowo. Za pompę hamulcową dałem jakieś 200 z czymś zeta jak pamiętam. Trzeba by zadzwonić i się dogadać.
BEST-CAR
ul.Wilkowyja 10
62-270 Kłecko (15 km.od Gniezna)
Tel: +48 - ---- / 692429908
+48 - 606807058
Mają tam taką frotkę B na części i jak jeszcze nie sprzedali to powinni mieć i przekładnie. Nie wiem tylko jak cenowo. Za pompę hamulcową dałem jakieś 200 z czymś zeta jak pamiętam. Trzeba by zadzwonić i się dogadać.
Frontera B 2.2 DTI
No ma już ponad 180 tysiaków
chociaż przy jakichś 165 kkm wymieniony był silnik więc idzie całkiem zdrowo jeszcze. W zawiasie też niby nic za moccno nie stuka jak się jedzie, jednak po podniesieniu było trochę luzu na końcówce i sworzniach to pomyslalem że wymienię. Mam złe wspomnienia kiedyś w mojej ś.p. ładzie 1500 rospadł mi się sworzeń wachacza w czasie jazdy, btw fajne efekty, iskrzyło się po asfalcie jak u kowala. Na a pompa to fakt że jakaś lewa jest, była już naprawiana ale na niewiele to się zdało - więc pomyślalem że też do wymiany przed zimą
ehh w 6-cio letnim oplu zawsze się coś do roboty znajdzie 

Frontera B 2.2 DTI
No niby zgadza się z papierologią. Chociaż papierologię też można przekręcić jak się chce
. Ale nie myślę żeby ktoś się tu bawił w przeprogramowywanie epromu i takie tam inne. Chociaż całkowicie wykluczyć nie mogę... Czasem jednak może się zdarzyć że i przy 50kkm się silnik wysra, w końcu to tylko przedmiot i dużo też zależy od kierowcy
A tak dla relaksu to proponuje spojrzeć na swoje liczniki kilometrów, podzielić przez wiek samochodu i zadać sobie pytanie " czy szafa nie była kręcona " hehe
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Frontera B 2.2 DTI
No ja w swojej mam podejrzenie....Ale stan ogólny fury nie wskazuje. Jedynie co to właśnie przyjmując jakiś tam przebiego roczny. Z tym, że gdybym przyjął przebieg roczny taki jaki ja wykręciłem Frotką przez rok to ona powinna mieć teraz 150kkm. A ma 105kkm..... Więc nie jest źle. Ogólnie jak była kręcona to nie więcej niż 30kkm do tyłu co mnie zwisa zwiędłym kalafiorem jak kilo kitu. Dobrze jeździ i zachowuje sie tak jak inne V6 więc spoko. Strach mnie tylko oblatuje jak patrzę na nowe fury..... Jakbym miał teraz Frotę sprzedać i kupowac coś nowego to po prostu nie ma co kupić . No powiedzmy że na siłę coś się znajdzie;) ale cena wtedy jest oid czapy.
To taka przenośnia tylko, że 6 letni samochód to nie taki prosto z salonu gdzie wszystko masz nowe. Niestety z upływem czasu i kilometrów części zaczynają ulegać zużyciu
Nie znaczy to np. że rdza pod zderzakiem, czy rysa na lakierze uniemożliwią jazdę i trzeba to natychmiast robić, jednak przy tym wieku jak się zechce to da się znaleźć trochę rzeczy do poprawki. Co do 12 lat to chyba nie będę jednak sprawdzał czy to się sprawdzi z tym warsztatem
... Chociaż teraz to mogę jedynie podzielić zdanie Ryżego, że nie bardzo jest co kupić... Chociaż jest w sprzedaży Frontera B nówki sztuka:) tyle że z jednym mankamentem - jest made in china
a to mówi samo za siebie
http://www.mensportal.pl/index.php?opti ... &Itemid=34

http://www.mensportal.pl/index.php?opti ... &Itemid=34
Frontera B 2.2 DTI
można dodać pickupa toyki czy nissana no i pewnie jeszcze cos tam innego by się znalazło
http://www.mensportal.pl/index.php?opti ... &Itemid=34- testy tego auta są przerażające-to co pozostało z niego po zderzeniu przy 60 powinno pozbyć wszystkich złudzeń
http://www.mensportal.pl/index.php?opti ... &Itemid=34- testy tego auta są przerażające-to co pozostało z niego po zderzeniu przy 60 powinno pozbyć wszystkich złudzeń
wałek zębaty zajechany jest na śmierć przynajmniej wg mnie. Poza tym nie mam żadnych namiarów na jakieś warsztaty regeneracyjne. Zastanawiam się jeszcze czy sam wałek nie podszedłby od anglika.
Ostatnia sprawa (mówie oczywiście z żartem) - pierwszy post z ostatnim w danym temacie nie ma nic wspólnego a przejście jest tak rewelacyjne że nigdy nie wiem gdzie nastąpiła zmiana tematu
Ostatnia sprawa (mówie oczywiście z żartem) - pierwszy post z ostatnim w danym temacie nie ma nic wspólnego a przejście jest tak rewelacyjne że nigdy nie wiem gdzie nastąpiła zmiana tematu
Ale to wykonanie chińskie i poza tym ten dziennkiarzyna porównuje Landcośtam z Frotą B a to cudo to kopia froty A. Co nie zmienia faktu że to syfwojtekkk pisze:można dodać pickupa toyki czy nissana no i pewnie jeszcze cos tam innego by się znalazło

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
- mazurkas007
-
a tak tylko z ciekawości ile taki 3.2 V6 z froty powinien nakręcić do kapitalki, zakładając że regularna wymiana olejów filtrów itp i bez katowania silnika przyczepą z cegłami npRyży Koń pisze:Hmmmm a silnik był i wybuchł? 180 tysiaków to nie jest dużo. A szafa nie była kręcona?

Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
- mazurkas007
-
gdzieś w gazecie widziałem reklamę, że Toyota daje gwarancję na 1.000.000km dla jakiegoś drogiego modelu - ale może mi się tylko wydawałoMiras M pisze:500 000 a milion to duża różnica, żekłbym dwukrotna. Wychuhana Frota 500kkm może i zrobi ale w milion wątpie, widziałeś kiedyś auto które przejechało milion km?

Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń