Łożyska kół do Fronterka 2,0i Benzyna Sport
Moderator: Mroczny
Łożyska kół do Fronterka 2,0i Benzyna Sport
Witam wszystkich, moze ktoś podać mi wymiar(ewentualnie namiar na kogoś kto prowadzi sprzedaż) łożysk do kół przednich oraz tylnych do Fronterki rocznik 94 2,0 benzynka ?
Może jakieś zamienniki. W sklepie powiedzieli 200 stówki za przód i 600 za tył :/
Bedę bardzo wdzieczny za szybką odpowiedź.
Może jakieś zamienniki. W sklepie powiedzieli 200 stówki za przód i 600 za tył :/
Bedę bardzo wdzieczny za szybką odpowiedź.
przy wymianie łozysk piasty warto zwrócić uwage na małe łożysko igiełkowe w którym chodzi przegub-łożysko ma symbol hk3016 i rozmiar 30*37*16 -koszt 10zł,dostępność od ręki (sserwis 100zł/tydzień). Gorzej jest z uszczelniaczem który je chroni, wymiar 53*69*15 koszt 60-80zł, na zamówienie (tak przynajmniej w białymstoku)
Trwałość "zamienników"
Witajcie,wojtekkk pisze:-przygotuj większą ilość herbaty z melisy albo nawet coś mocniejszego na ukojenie nerwów"fajna" robota - szczególnie tylny most.
Mam ten temat ..... bo zajeżdziłem most i kupiłem drugi .... ale o innyn przełożeniu
staru potraktowałem diaksem ale żeby przełożyć środek to to musz zmienić łożyska ....
i Pytanie :
Z tego co widziałem to wymieniałeś już to
Jaka jest ~ trałość tych zamienników

frotka 2.0 i sport
Cała historia:
samochód śmigał w serwisie kompów (taką mam pracę) no i zabrakło oleju w moście...
zaczął huczeć i pojechałem do serwisu 4x4 (po 2000 km)....
Pan w serwisie "radośnie" uswiadomił mnie w cenach (cyrka about 5k pln + robota) no więc poszukiwałem mostu na allegro o takim samym przełożeniu .... nie było
kupiłem najlepsze co było ...prawie nówka bo rozebrałem (BYŁA JESZCZE FARBA W DOBRYM STANIE!!!) włożyłem i dalej samochód śmigał aż do przypływu gotówki (czytaj kupnie 2 maszyny do jeżdżenia) no i przyszła pora na zrobienie Froty (kocham ją chyba bardziej niż swoją Starą
) chce przełożyć atak i koło - satelity zostawiam. No i wiadomo że jak ruszę, to łożyska szlag trafi . Więc nie będę kupował nowych oryginalnych tylko coś trzeba dobrać- stąd moje pytanie :Ile śmigasz od zniany łożysk?
samochód śmigał w serwisie kompów (taką mam pracę) no i zabrakło oleju w moście...
zaczął huczeć i pojechałem do serwisu 4x4 (po 2000 km)....
Pan w serwisie "radośnie" uswiadomił mnie w cenach (cyrka about 5k pln + robota) no więc poszukiwałem mostu na allegro o takim samym przełożeniu .... nie było

frotka 2.0 i sport