Gumy stabilizatora-pytanie
Moderator: Mroczny
Gumy stabilizatora-pytanie
Witam!pytanie do starych wyjadaczy?czy przy montażu gum drążka stabilizatora powinno smarować się je smarem w środku w miejscu współpracy z drązkiem? 

Witam
Mam pytanie w temacie tulei gumowych pręta stabilizatora. W czasie ostatniej wizyty w serwisie stwierdzono w mojej frotce, że wszystkie tuleje gumowe stabilizatorów przedniego jak i tylnego są do wymiany. Koszt jednej tulei w serwisie wynosi ok 60 zł. Sam mechanik stwierdził, że to zbyt drogo i zalecił poszukanie zamienników. Czy ktoś z Szanownych Kolegów mógłby mi wskazać takowe zamienniki (z jakiego samochodu będzie pasowało), ewentualnie podać wymiary tych tulei.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Frontera B 3.2 V6 Long Limited
tuleje
Zamienników nikt nie robi ale możesz pokombinować przód FROTA A LONG 1998 rok drążek ma średnice 26mm tył 19mm.Na przód można założyć gume od przedniego stabilizatora od opel OMEGA z tym ze w omedze drążek ma średnice 24mm ale będzie troche ciasniej trzymać na gumie wystarczy tylko ściąć dwa male karbki te z zewnątrz do tyłu można sprubować pokombinować z gumą od przedniego stabilizatora opla kadeta lub opel vectra B,lub opel astra G -SREDNICA DRĄŻKA 18mm do nabycia w sklepach auto-moto,koszt jednej gumki zamiennika ok.6 zł.Gumy są do nabycia też w sklepie 4x4 ale cena zniechęca..
Pozdrawiam.