Gumy stabilizatora-pytanie

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
sylwian70

Gumy stabilizatora-pytanie

Post autor: sylwian70 » ndz mar 16, 2008 8:37 pm

Witam!pytanie do starych wyjadaczy?czy przy montażu gum drążka stabilizatora powinno smarować się je smarem w środku w miejscu współpracy z drązkiem? :o

kerlik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kerlik » wt mar 18, 2008 9:22 am

Witam :D Mam pytanie w temacie tulei gumowych pręta stabilizatora. W czasie ostatniej wizyty w serwisie stwierdzono w mojej frotce, że wszystkie tuleje gumowe stabilizatorów przedniego jak i tylnego są do wymiany. Koszt jednej tulei w serwisie wynosi ok 60 zł. Sam mechanik stwierdził, że to zbyt drogo i zalecił poszukanie zamienników. Czy ktoś z Szanownych Kolegów mógłby mi wskazać takowe zamienniki (z jakiego samochodu będzie pasowało), ewentualnie podać wymiary tych tulei.
Pozdrawiam :D
Frontera B 3.2 V6 Long Limited

Awatar użytkownika
sylwian70

tuleje

Post autor: sylwian70 » wt mar 18, 2008 11:53 am

Zamienników nikt nie robi ale możesz pokombinować przód FROTA A LONG 1998 rok drążek ma średnice 26mm tył 19mm.Na przód można założyć gume od przedniego stabilizatora od opel OMEGA z tym ze w omedze drążek ma średnice 24mm ale będzie troche ciasniej trzymać na gumie wystarczy tylko ściąć dwa male karbki te z zewnątrz do tyłu można sprubować pokombinować z gumą od przedniego stabilizatora opla kadeta lub opel vectra B,lub opel astra G -SREDNICA DRĄŻKA 18mm do nabycia w sklepach auto-moto,koszt jednej gumki zamiennika ok.6 zł.Gumy są do nabycia też w sklepie 4x4 ale cena zniechęca.. :evil: Pozdrawiam.

kerlik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kerlik » pt mar 21, 2008 9:03 am

Dzięki futrzak za info :D Po świętach trochę pokombinuję i spróbuję wymienić te gumowe elementy. Pozdrawiam
Frontera B 3.2 V6 Long Limited

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”