nędzne hamulce
Moderator: Mroczny
nędzne hamulce
doprowadziłem już moja pocieche do stanu uzywalności, lecz jest jeden mały problem z hamowaniem. Ona nie hamuje tylko zwalnia. nie zablokuje kół na asfalcie. Jak miała kiere z prawej strony było ok, a teraz klops. Gdzie mogłem coś namieszac? Zamienić przewody hamulcowe na pompie? jest jakaś różnica? Co tu robić dalej 

- JUMIKO
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam , miałem coś podobnego w Montereyu, silnik 3.1 TD. Spadł jeden wężyk z pompki podciśnieniowej i było słychać tylko cichy sssyk, pedał był twardy i kół nie można było zblokować . Po ciężkim nasłuchiwaniu doszedłem i teraz staje dęba ale za to kontrolka od ABSu raz się świeci a raz nie. Czy ma ktoś pomysła na przyczynę ?
No to teraz ja. Postanowilem wymienic przewody hamulcowe metalowe. Po wymianie samochód zwalnia a nie hamuje. uklad odpowietrzony, przelany litr plynu przez przewody. Jak auto ma zgaszony silnik i sie podpompuje to pedal hamulca jest twardy w momencie odpalenia auta pedal wpada w podloge, czyli jest ok. problem w tym, że pedal juz caly czas jest strasznie miekki i auto zwalnia. Jak byly stare przewody wszystko bylo ok.
Opel Frontera Sport 2.2 16V 1999R + sekwencja