frontera 2,3td - jakie łożyska w skrzyni biegow?

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

kuba141
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

frontera 2,3td - jakie łożyska w skrzyni biegow?

Post autor: kuba141 » śr gru 17, 2008 11:01 pm

witam,
orientuje sie ktos jakie lozyska sa w skrzyni biegow?/-najlepiej dokladne oznaczenia/
chodzi mi glownie o to czy nie bede musial placic kosmicznych cen za te lozyska, a co za tym idzie czy oplacalny bedzie remont skrzyni.

dla tych co sie znaja i lubia tutaj pisac powiem ze skrzynia biegow tlucze sie na wolnych obrotach - zamiast kola dwumasowego mam zwykle kolo zamachowe/nie wiem od czego/ i tarcze sprzeglowa bez sprezyn > wymyslilem sobie ze z tego powodu lozyska w skrzyni mogly sie szybciej zuzyc i powstal za duzy luz miedzyzebny a w efekcie metaliczny stuk na wolnych obrotach?

-chcialbym zasiegnac waszej opinii czy dobrze to wymyslilem;] , tylko prosze o jakies konkretne odp, a nie zaslyszane skadstam.. - tak jak ostatnio, jak pytalem o rozbiorke tylnego mostu, wtedy mnie troche rozbawiliscie;d

dodam jeszcze ze poza tym halasem skrzynia pracuje idealnie, podczas jazdy nie jej nie slysze - tylko na postoju na luzie
2.3TD 92'

Piotrul

Post autor: Piotrul » czw gru 18, 2008 8:58 am

Jak by padły łożyska, to w czasie jazdy gwizdałyby jak odrzutowiec. Poza tym luz miedzyzębny nie powoduje takich metalicznych stuków. Poszukaj może w okolicy czy coś się nie poluzowało i nie napie.... :wink:
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.

esio

Post autor: esio » czw gru 18, 2008 11:58 am

Wysłany: Czw Gru 18, 2008 8:58 am Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Jak by padły łożyska, to w czasie jazdy gwizdałyby jak odrzutowiec.
w sensie tak głośno, czy taki dźwięk?
mi coś się odzywa od 1,5 tys obrotów (taki świst, ale raczej cichy) a potem dopiero turbina.
Leszek frontera long 2.3 td intercooler '92

Awatar użytkownika
BUNNY_PL
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: BUNNY_PL » czw gru 18, 2008 3:23 pm

dzwięk - taki świst jak na wstecznym biegu albo cos w ten deseń
OPEL MONTEREY RS 94 - 3.1TD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”