nowsze montereye - szukam opinii

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Mroczny

nowsze montereye - szukam opinii

Post autor: Mroczny » czw cze 25, 2009 9:03 pm

Witajcie

Dumam nad dokupieniem następnego montereya. Chciałbym aby był względnie młody ale niewiele wiem o nowszych - poza tym, że dodali badziewne podciśnienia do sterowania napędem. I że podobno da się po staremu manualne sprzęgi zastosować.

Teraz mam 95 z benzyną. Chciałbym nadal benzyniaka ale, że mało ich w anonsach, rozważam klekota.
Skrobnijcie, drodzy posiadacze (i Wy, drodzy kasztaniarze) parę słów... co brac, jakie miny i dlaczego toyota :)21

p.s. y61 nie chce bo: za duży (tylko 5d), za dużo pali, za mało jedzie i paskudny

Awatar użytkownika
DamnIt!

Re: nowsze montereye - szukam opinii

Post autor: DamnIt! » czw cze 25, 2009 9:18 pm

Wedle opinii zasłyszanych nowszy diesel 3.0 do pięt nie dorasta starszemu 3.1. Zatem jednak może poszukaj benzinen czy też 3.1.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » czw cze 25, 2009 9:18 pm

też mnie się tak obiło...

Awatar użytkownika
OKO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: OKO » pt cze 26, 2009 7:59 am

Mroczny ja mam Montak przed liftem z 98 w starej budzie 3,1 Tutaj jak już wiesz od 1996 napedy są elektropneumatyczne. Nie ukrywam jest to upierdliwe... ze swoimi bujałem sie nim zdjagnozowałem co im dolega. (padł mi czujnik w skrzyni jestem na etapie poszukiwań) Jednak generalnie jest to dośc ciekawe i wygodne rozwiązanie. A sam schemat tego ustrojstwa jest prosty. Młodsze.. od 98 do 2002.... co do gruźlików opinie są mieszane... Niezbyt udana adapacja starego silnika... Jest jeden plus po 98r. tutaj masz już do wyboru ISUZU i MONTKA. I te autka szczególnie w wersji LTD wychodziły naprawde nieźle wypasione.
OPEL Monterey 98 - 3.1D
WOJO OKO

Awatar użytkownika
Dragunov

Kontaktowanie:

Post autor: Dragunov » pt cze 26, 2009 8:06 am

jezdzilem malo, tylko 3,1 - zajebiste auto, wypasiony (ale to akurat na mnie wrazenia nie robilo bo nielubie tych wszstkich wynalazkow w aucie), na AT 29" slizgalismy sie po Jurze - dawal rade bez problemu, jedyny minus to progi i seryjne zderzaki "ogrilowane" przez poprzedniego wlasciciela ( :o ) przeszkadzaly az do momentu urwania. Sam silnik bardzo ladnie robi. Fajne wozlidlo IMHO :)
no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”