Campo -cieknie z pod uszczelniacza vacum
Moderator: Mroczny
Campo -cieknie z pod uszczelniacza vacum
Witam, muszę wymienic simering w pompie podciśnienia (vacum) -taki dwustrony między pompką a alternatorem. Auto to Campo 4x4 4JA1T 2,5TD z 1998r. I mam pytanko: czy może ktoś zna wymiary/symbol tego uszczelniacza? kiedyś już go wyciągałem (czasochłonna operacja), ale nie pomyślałem żeby spisac sobie jego dane
, odwróciłem go na drugą stronę i przez parę misięcy było dobrze, ale znowu cieknie. I trochę nie chce mi się go znowu wyciągac żeby go zmierzyc, potem wsadzac (bo auto musi cały czas jeździc) i za parę dni powtarzac całą operację z wymianą na nowy. W serwisie oczywiście nie zdradzili mi danych simeringu, a za nowy chcą 250zł (niech się ....) skombinuję go z innego źródła tylko mi potrzebne wymiary -może jest taki jak w montim 3.1?

Campo B sportscab 4x4 2,5TD 1998r.
oraz dwie Lanczyjki
oraz dwie Lanczyjki
Re: Campo -cieknie z pod uszczelniacza vacum
koledzy.
prawdopodobnie padła mi vacum pompa w układzie hamulcowym.
w interca... chcą ponad 500 zł.
regenerowana podobno 350.
chciałbym sprawdzić czy to na pewno pompa, ale nie mam drugiej na podmiankę.
tylko co innego mogłoby być?
przewody jakieś odprowadzające?
(pierwsze hamowanie super, drugie wciśnięcie gorzej, trzecie - pedał dębowy, nie chce się wcisnąć, auto nie hamuje ...)
może ktoś umie coś doradzić?
zima się zbliża i pompowanie przy hamowaniu coraz bardziej potrzebne
będę wdzięczny za wskazówki.
prawdopodobnie padła mi vacum pompa w układzie hamulcowym.
w interca... chcą ponad 500 zł.
regenerowana podobno 350.
chciałbym sprawdzić czy to na pewno pompa, ale nie mam drugiej na podmiankę.
tylko co innego mogłoby być?
przewody jakieś odprowadzające?
(pierwsze hamowanie super, drugie wciśnięcie gorzej, trzecie - pedał dębowy, nie chce się wcisnąć, auto nie hamuje ...)
może ktoś umie coś doradzić?
zima się zbliża i pompowanie przy hamowaniu coraz bardziej potrzebne

będę wdzięczny za wskazówki.
Leszek frontera long 2.3 td intercooler '92