Nawiedzona wskazówka ciśnienia !!!

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
BARENZ
Kontaktowanie:

Nawiedzona wskazówka ciśnienia !!!

Post autor: BARENZ » ndz sty 10, 2010 1:02 am

To, że ciśnienie oleju we frotach DTR lubi doprowadzać ich posiadaczy do stanu napięcia przed miesiączkowego to chyba wszyscy wiedzą :)21 Duże luzy między zębne na pompie, zużyte panewki, oznaki remontów kapitalnych ewentualnie rychłych złomować i.t.p. (temat przerabiany tak, że możnaby go wykładać na uczelniach). Ale może jednak moja Fronia to wyjątek :)21 Ciśnienie na rozgrzanym motorze oczywiście sygnalizuje menstruację ale po dzisiejszym doprowadzeniu alternatora do porządku wskazówka podniosła się do góry, bo oczywiście wcześniej zwykła być wielce wrażliwą na zapalone światła czy inne zabiegi powodujące większe obciążenia alternatora, . I choć podniosła się znacznie to po doprowadzeniu Froni do stanu podniecenia, mimo iż znamy się dość długo, zawstydziwszy się chyba po raz kolejny objawiła się w purpurze :)13
A teraz do rzeczy:
Ciśnienie na zegarze generalnie rośnie wraz z obrotami i temu nikt się nie dziwi, ale dlaczego trzymając auto przez cały czas na tych samych obrotach wskazówka od ciśnienia skacze jakby zastanawiała się czy pokazać ciśnienie niższe czy wyższe. Podryguje, podskakuje rzadko stoi stabilnie w jenym miejscu.
Może to jednak czujnik oleju a nie pompa lub kontrolka od szrotu. ??
Ogólnie serducho froni nie wydaje się być w stanie przedzawałowym :)21
Ostatnio zmieniony ndz sty 10, 2010 1:09 am przez BARENZ, łącznie zmieniany 2 razy.
Frota 2.3 DTR trochę zmotana, Patrol y60 2.8 + 2 cale, Monterey 3.1 - Dawniej

TERRANO 2.7 TD
- Teraz

Awatar użytkownika
lbl78

Re: Nawiedzona wskazówka ciśnienia !!!

Post autor: lbl78 » ndz sty 10, 2010 1:06 am

przeczyść styk kontrolki z kabelkiem (wtyczke) u mnie taki objaw notorycznie występuje przy wskaźniku temperatury :)21 dobrze że nie mam parcha 2.8 :)21
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze

Awatar użytkownika
madshus
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Nawiedzona wskazówka ciśnienia !!!

Post autor: madshus » śr sty 27, 2010 12:54 pm

Podobna sytuacja w SJ410 z temperaturą cieczy. Trzeba się było przyzwyczaić, a po tym jak diody na alternatorze padły i wymieniłem na nowe, problem zniknął.
Był mały wdzięczny SJ410, a teraz dwutonowy grzmot bulwarowy, który jakoś radzi sobie w terenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”