orurowanie tylne

Honker

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
rogal

Kontaktowanie:

orurowanie tylne

Post autor: rogal » pn sty 18, 2010 3:00 pm

czy zderzak tylni rurowy to to samo co dolna cześc przedniego?
Bo bujam się w poszukiwaniu tylniego i może szybciej bedzie kupić przedni i lekko zmodyfikować :)
Pozdrawiam
Rogal

Honker 2324, 97rok,
moja odbudowa http://picasaweb.google.pl/RogalMini

Awatar użytkownika
Kuba M.

Re: orurowanie tylne

Post autor: Kuba M. » pn sty 18, 2010 3:58 pm

Raczej co innego niż przód. Z tego co narazie zuważyłem to były chyba ze dwa, albo trzy typy tylnych zderzaków z rur. Napewno były jedno i dwuczęściowe (przynajmniej tak to na zdjęciach wygląda :roll: )
A jakbyś trafił na jakieś rysunki z wymiarami, to chętnie się zapoznam :wink:
F150 302 V8

Awatar użytkownika
HEC

Post autor: HEC » czw sty 21, 2010 12:28 pm

ja widziałem dwa typy rurowego na tył jedno i dwu-częściowy ja mam jednocześciowy jest bardzprosty w wykonaniu jak chcesz to zapraszam możesz pomierzyć sobie-rura cienko scienna taka jak na barierkach przydroznych wiec o materiał łatwo a wykonanie jest banalnie proste

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » czw sty 21, 2010 1:32 pm

HEC pisze:...rura cienko scienna taka jak na barierkach przydroznych wiec o materiał łatwo...
:)21 :)21 :)21 chwila strachu...
Nie trzymam Kobiet w domu...

erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra

Awatar użytkownika
Kuba M.

Post autor: Kuba M. » czw sty 21, 2010 2:35 pm

HEC pisze:ja widziałem dwa typy rurowego na tył jedno i dwu-częściowy ja mam jednocześciowy jest bardzprosty w wykonaniu jak chcesz to zapraszam możesz pomierzyć sobie-rura cienko scienna taka jak na barierkach przydroznych wiec o materiał łatwo a wykonanie jest banalnie proste
Dzieki za zaproszenie, ale daleko do Ciebie :wink: Jakbyś zrobił dokładne zdjęcia mocowań do ramy, to by sporo pomogło. A, jaką średnicę zewnętrzną ma ta rura? Przedni jest zrobiony z takiej samej?
F150 302 V8

Awatar użytkownika
A.F.

Post autor: A.F. » czw sty 21, 2010 2:40 pm

W moim jest 2 częściowy zderzak tylny.
Na tym kompie nie mam możliwości widzieć zdjęć :)23 ale tu gdzieś powinny być: http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=22&t=67072
Jeśli potrzeba, to mogę pomierzyć rurki.
VW T4 syncro, 2.4D, long :)13

Awatar użytkownika
HEC

Post autor: HEC » czw sty 21, 2010 3:49 pm

Kuba M. pisze:
HEC pisze:ja widziałem dwa typy rurowego na tył jedno i dwu-częściowy ja mam jednocześciowy jest bardzprosty w wykonaniu jak chcesz to zapraszam możesz pomierzyć sobie-rura cienko scienna taka jak na barierkach przydroznych wiec o materiał łatwo a wykonanie jest banalnie proste
Dzieki za zaproszenie, ale daleko do Ciebie :wink: Jakbyś zrobił dokładne zdjęcia mocowań do ramy, to by sporo pomogło. A, jaką średnicę zewnętrzną ma ta rura? Przedni jest zrobiony z takiej samej?
przedni jest z identycznej mam i przód i tył goły z pozdejmowanym aluminium wiec moge cyknac na dniach

ja mam o tyle szczescie ze mam fabryke w olsztynie robiacą znaki i słuki i oni na złom wywalają kawałki rur niektóre juz przygięte jak trzeba :)

Awatar użytkownika
Kuba M.

Post autor: Kuba M. » czw sty 21, 2010 4:04 pm

przedni jest z identycznej mam i przód i tył goły z pozdejmowanym aluminium wiec moge cyknac na dniach
A bardzo Ci są one potrzebne ?? :wink:
F150 302 V8

Awatar użytkownika
HEC

Post autor: HEC » czw sty 21, 2010 6:37 pm

niedawno były takie na allegro za niewielki pieniądz przód i tył oraz sam przód i chyba się nie sprzedały

Awatar użytkownika
Kuba M.

Post autor: Kuba M. » czw sty 21, 2010 6:53 pm

HEC pisze:niedawno były takie na allegro za niewielki pieniądz przód i tył oraz sam przód i chyba się nie sprzedały
Chyba wiem, o które chodzi - miały kosztować 500, albo 600 PLN z tego co pamiętam i daleko im było do stanu chociażby dobrego :wink:
F150 302 V8

Awatar użytkownika
HEC

Post autor: HEC » czw sty 21, 2010 7:46 pm

a to cena wyjściowa była :D zapewne oddałby taniej :) przy zakupach takich trzeba uświadomić sprzedającego ze wie się co jest nie tak i wiele ile naprawa kosztuje :D ostatnio jak kupowałem auto to koleś chciał mi spuścić z ceny 250 zł za szybę pękniętą i twierdził uparcie ze bez problemu za taka cenę z usługą będę miał nową :D a koszt samej szyby takiej to było już 450zł :D

Awatar użytkownika
Kuba M.

Post autor: Kuba M. » czw sty 21, 2010 7:49 pm

HEC pisze:a to cena wyjściowa była :D zapewne oddałby taniej :) przy zakupach takich trzeba uświadomić sprzedającego ze wie się co jest nie tak i wiele ile naprawa kosztuje :D ostatnio jak kupowałem auto to koleś chciał mi spuścić z ceny 250 zł za szybę pękniętą i twierdził uparcie ze bez problemu za taka cenę z usługą będę miał nową :D a koszt samej szyby takiej to było już 450zł :D
Przy tak wywalonych w kosmos cenach to nawet mi się niebardzo chce z gośćmi dyskutować :)21
Chyba jednak będzie trzeba spawarke odpalić i samemu działać :roll:
F150 302 V8

QAZQWERTYUIOP
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: QAZQWERTYUIOP » pt sty 22, 2010 6:22 pm

ten gosć co miał te zderzaki ostatnio na llegro to dziwny był jakis. z 4 razy z nim rozmawiałem i za bardzo nie był w stanie sprecyzować się co do tranzakcji. Jednym słowem bajarz :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tarpan”