hamulce tarczowe do honka
Moderator: Marcin-Kraków
Witam panowie akurat trochę się bawię z tymi zaciskami od Lublina i tarczami wynik taki tego jest że;
1. tarcze Lublina wentylowane pasują na piastę do Uaza,
2. zacisk jest trochę duży i jest z nim mały problem bo trzeba koło odsunąć od piasty i trzeba trochę się pobawić z mocowaniem zacisku,
3. tarcze i zaciski pasują idealnie od suzuki samuraja tylko trzeba kupić od tego kolesia mocowania lub samemu dorobić,
4. sam widziałem, na własne oczy hamulce b.dobzre spisują się,
1. tarcze Lublina wentylowane pasują na piastę do Uaza,
2. zacisk jest trochę duży i jest z nim mały problem bo trzeba koło odsunąć od piasty i trzeba trochę się pobawić z mocowaniem zacisku,
3. tarcze i zaciski pasują idealnie od suzuki samuraja tylko trzeba kupić od tego kolesia mocowania lub samemu dorobić,
4. sam widziałem, na własne oczy hamulce b.dobzre spisują się,
Dobrzy ludzie potrzebuję jeszcze jedną informację: czy w honkerze na zwrotnicach są jakieś dodatkowe podpory dla klocków hamulcowych (tak jak jest np. w golfie II) a właściwe zaciski tylko ściskaja te klocki, co praktycznie uniemożliwia.... lub bardzo utrudnia wykorzystanie takich zacisków w innym samochodzie, który tych podpór nie ma.
Czy też ma zaciski "samodzielne" które nie potrzebują żadnych podpór dla klocków ponieważ klocki opierają sie na korpusie samych zacisków i jeżeli tylko dorobić odpowiednie zamocowanie dla tych zacisków to bez problema można je zamontować do innej fury (tak jak np. zaciski samuraya)?
Mam nadzieję że nie zamotałem tego elaboratu za bardzo
Niestety nigdy nie miałem do czynienia z honkiem więc potrzebuję pomocy.
Czy też ma zaciski "samodzielne" które nie potrzebują żadnych podpór dla klocków ponieważ klocki opierają sie na korpusie samych zacisków i jeżeli tylko dorobić odpowiednie zamocowanie dla tych zacisków to bez problema można je zamontować do innej fury (tak jak np. zaciski samuraya)?

http://www.suzuki-samurai.nl/remmen/remmen-eng.html
tak wygląda w skrucie i uproszczeniu jak robią ludziska z wykożystaniem tarcz i zacisków suki, tu akurat jest zmota tarczówek do tyłu suki
tak wygląda w skrucie i uproszczeniu jak robią ludziska z wykożystaniem tarcz i zacisków suki, tu akurat jest zmota tarczówek do tyłu suki

Na pewno ktoś to wie. Niech powieDobrzy ludzie potrzebuję jeszcze jedną informację: czy w honkerze na zwrotnicach są jakieś dodatkowe podpory dla klocków hamulcowych (tak jak jest np. w golfie II) a właściwe zaciski tylko ściskaja te klocki, co praktycznie uniemożliwia.... lub bardzo utrudnia wykorzystanie takich zacisków w innym samochodzie, który tych podpór nie ma.

A może ktoś natknął się na jakąś fotkę zacisków honka, i jakimś linkiem rzuci. Dzięki
-
-
Panowie!
Od dzisiaj mam już u siebie na placu moje oba Honki.
A ponieważ jeden z nich rocznik 91 ma bębny, a drugi rocznik 94 ma tarcze, niebawem przystąpimy do organoleptycznych porównań popartych zdjęciami i spróbujemy wykombinować najprostszy sposób zamiany bębnów na tarcze i ten sposób udostępnimy wszystkim zainteresowanym na...
I Zlocie Honkera na Eldorado (www.lowisko.pl)
zapraszam
Od dzisiaj mam już u siebie na placu moje oba Honki.
A ponieważ jeden z nich rocznik 91 ma bębny, a drugi rocznik 94 ma tarcze, niebawem przystąpimy do organoleptycznych porównań popartych zdjęciami i spróbujemy wykombinować najprostszy sposób zamiany bębnów na tarcze i ten sposób udostępnimy wszystkim zainteresowanym na...
I Zlocie Honkera na Eldorado (www.lowisko.pl)
zapraszam

pzdr
globo
Toyota Hilux 2,5 D4D King Cab & Yamaha XT660Z Tenere
globo
Toyota Hilux 2,5 D4D King Cab & Yamaha XT660Z Tenere