Zakup Honkera
Moderator: Marcin-Kraków
Probuje wstawic fotkie .... [img=http://img146.imageshack.us/img146/687/img0455hr9.jpg]
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Czy ja dobrze widzę? Dostałeś go z oponami 7.5R16?maxtom_73 pisze:Probuje wstawic fotkie .... [img=http://img146.imageshack.us/img146/687/img0455hr9.jpg]
Jeśli tak to masz szczęście - wszystkie sztuki z końca lat 90-tych które oglądałem miały malutkie oponki na felgach 15", zupełnie bez sensu do tak dużej terenówki.
-
-
porównywanie nowego honka z uazem to jak porównywanie samolotu z taczkami. Tak się składa że mam do czynienia z obojgiem. Temat hamulców, mostów, układu kierowniczego, silnika itd w honku nie istnieje. W uazie weekend jazdy i 3 miechy zdobywania części, remontu.Doktor200 pisze:A.F. pisze:Dobrze zrobiłeśPowodzenia
![]()
....tak powwodzzenia w nieustannych naprawach![]()
![]()
- Michał...G
-
Całkiem sympatyczny i fajny kolor mamaxtom_73 pisze:Probuje wstawic fotkie .... [img=http://img146.imageshack.us/img146/687/img0455hr9.jpg]

gg7764250
Honker 2,9Tdi
LR Discovery 300TDi
Honker 2,9Tdi
LR Discovery 300TDi
Dokładnie tak ( miałem przez parę lat Uaza 469 i 452 ). Mój aktualny Honker wygrywa 10:0, a tamte Uazy wcale nie były zajechane!wieprzowina pisze:porównywanie nowego honka z uazem to jak porównywanie samolotu z taczkami. Tak się składa że mam do czynienia z obojgiem. Temat hamulców, mostów, układu kierowniczego, silnika itd w honku nie istnieje. W uazie weekend jazdy i 3 miechy zdobywania części, remontu.Doktor200 pisze:A.F. pisze:Dobrze zrobiłeśPowodzenia
![]()
![]()
Ale jak ktoś ma nadmiar wolnego czasu, to zdecydowanie polecam Uazy.

VW T4 syncro, 2.4D, long 

wieprzowina pisze:porównywanie nowego honka z uazem to jak porównywanie samolotu z taczkami. Tak się składa że mam do czynienia z obojgiem. Temat hamulców, mostów, układu kierowniczego, silnika itd w honku nie istnieje. W uazie weekend jazdy i 3 miechy zdobywania części, remontu.Doktor200 pisze:A.F. pisze:Dobrze zrobiłeśPowodzenia
![]()
![]()
hehe tylko ze ja w swoim niemam ani hamulcow uazowych ani mostow ani ukladu kierowniczego ani silnika, jedyne cotam pozostalo w orignale to cale nadwozie i rama

Kresie jeszcze tylko dolocik z aluminium pospawam i na RMPEsty mozemy jechac

GazikoLandPatrol z pakietem V8, project 

-
-
To znaczy się że wcale nie masz uaza, a zmieniając te bety sam przyznałeś że są do dupy. Zresztą takie wynalazki się mszczą, a przy pechu można się ubrać np w płacenie komuś renty do końca życia.Doktor200 pisze:
hehe tylko ze ja w swoim niemam ani hamulcow uazowych ani mostow ani ukladu kierowniczego ani silnika, jedyne cotam pozostalo w orignale to cale nadwozie i ramaw srodku tez zostal orginal
![]()
Lubię Uaza, ten o którym piszę jest mocno doinwestowany - afgany, 2- obwodowe hamulce z serwem, wyremontowana uazowołga itd, ale wszystko w ramach oryginału. Abstrahując od żenującego poziomu kultury technicznej rozwiązań - dupczy się w kółko - choć z racji prostoty wykonania powinno być dokładnie na odwrót.
REMPSTy - marny argument - honka, defa 110, 130 ani innego auta o kubaturze kiosku nie kupuje się żeby się ścigać. Pogadalibyśmy jadąc parę tysięcy km...Doktor200 pisze: Kresie jeszcze tylko dolocik z aluminium pospawam i na RMPEsty mozemy jechac![]()
weszz z twojej ostatniej wypowiedzi wynika ze prownujesz uaza do calkiem innych samochodow, wykorzytywanych i specjalnie przygotowanych w dlugie trasy, a moj uaz niesluzy dotego bo sam wiesz z uazem to sie duzo kilosow nienaytlucze to nie mercedes, niechodzi mi tu o mechanike tylko o wygode gdzie wszystko w przypadku uaz wchodzi w rezonas.....i niekt mi niepowie ze niejest przyjemnie jak jego auto uaz czy jakis niech bedzie honker, przypiesza i jest mocniejszy niz orginalny woz, tak sie teraz dzieje ze orginalem bardzo niewpowalczysz w tek chwili na rajdach, .a takto przynjamiej jest jakas ku temu podstawa, gdzie za reszte odpowiada kierowca.......
jesli chodzi o placenie renty do konca zycia komus w razie nieszczecia tfu tfu, to mam homologacje na wszytko....
jesli chodzi o placenie renty do konca zycia komus w razie nieszczecia tfu tfu, to mam homologacje na wszytko....

Nom, tylko jeszcze klati brak...
Prawda jest taka, że prawie każdy zamochód można przerobić pod dowolne zastosowanie (mam opory przy samurai->wyprawówka). Mamy Honka rempstowego, więc się da.
Jeśli porównujemy UAZa Doktora z Honkiem w nowej wersji, to wypadają podobnie. (obydwoma jeździłem jako pilot) Róznice w dynamice wynikają z zastosowanego silnika, (diesel vs benzyna/gaz). Dla mnie osobiście stały napęd 4x4 i drążki kierowicze schowane za mostem to świetne rozwiązanie. Jedynie przeguby na krzyżakach wołają o zmianę. Tylko, że kupując Honka ma się ten stan w standardzie, a Doc musiał zmienić wiele kluczowych elementów
A żeby walczyć o pierwszą dziesiątkę na imprezie większej niż wyścig dookoła trzepaka, trzeba mieć mocno poprawione auto.
Spośród homologacji najważniejsza jest ta na mózg. (Nie piszę tego do żadnego z Was)
Prawda jest taka, że prawie każdy zamochód można przerobić pod dowolne zastosowanie (mam opory przy samurai->wyprawówka). Mamy Honka rempstowego, więc się da.
Jeśli porównujemy UAZa Doktora z Honkiem w nowej wersji, to wypadają podobnie. (obydwoma jeździłem jako pilot) Róznice w dynamice wynikają z zastosowanego silnika, (diesel vs benzyna/gaz). Dla mnie osobiście stały napęd 4x4 i drążki kierowicze schowane za mostem to świetne rozwiązanie. Jedynie przeguby na krzyżakach wołają o zmianę. Tylko, że kupując Honka ma się ten stan w standardzie, a Doc musiał zmienić wiele kluczowych elementów
A żeby walczyć o pierwszą dziesiątkę na imprezie większej niż wyścig dookoła trzepaka, trzeba mieć mocno poprawione auto.
Spośród homologacji najważniejsza jest ta na mózg. (Nie piszę tego do żadnego z Was)
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

mamy mamy tego honka na lubelszczyznie z tymze niemow mi ze z orginlanym silnikiem bo tak niejest, tam jest zmota audi quattro po ich przerobkach co kreci sie jak bolid kubicy, wiec nieporownuj orginalnych silnikow i mojego tez nie bo to calkiem inna konstrukcja jest, tylko zasada dzialania zostala ta sama

talex pisze:I wpadł Uaz między Honkery. Zaraz zadziobią i wyłupią oczy. Doktor wołaj tu resztę z swojego formum, bo sam tu polegniesz. Czyżbyś nie wiedział, że nasze autka są najnajnaj i zawsze o jeden raz naj od innych?
wiem wiem , na kazdym patrolowski czy suzukowym czy innym jest tak samo heheh tak trzymac

Wiedza, że nasze autka są najnaj to nie wszystko. Teraz nawróć się niewierny i hołd oddaj Honkerowi jak już w nasze progi wkroczyłeś. Synu zbłądziłeś! Widać, że poszukujesz prawdy motajac UAZa Nissanem i innymi zabobonami. A prawda tu na te forum cię przywiodła! Pochyl głowę a namaścimy cię olejem z honkerowskiego mostu. 

- Michał...G
-
- Michał...G
-