Czy w Honkerze była kiedyś automatyczna skrzynia biegów?

Honker

Moderator: Marcin-Kraków

-=SauroS=-
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Czy w Honkerze była kiedyś automatyczna skrzynia biegów?

Post autor: -=SauroS=- » sob lut 05, 2005 1:27 pm

Dalsza częśc tematu ->TUTAJ<-

Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » ndz lut 06, 2005 8:29 pm

W honku fabryka nigdy nie montowała automatu. A i nie słyszałem by ktoś, coś takiego wymotał. Co do zrobienia czegoś takiego to dawcą zespołu napędowego powinna być jakaś terenówka albo dostawczak. Jak się weźmie z osobówki to sądzę że skrzynia szybko się zesra.

Awatar użytkownika
Qbosh

Post autor: Qbosh » ndz lut 06, 2005 8:38 pm

wieprzowina pisze:W honku fabryka nigdy nie montowała automatu. A i nie słyszałem by ktoś, coś takiego wymotał. Co do zrobienia czegoś takiego to dawcą zespołu napędowego powinna być jakaś terenówka albo dostawczak. Jak się weźmie z osobówki to sądzę że skrzynia szybko się zesra.
z tego co wiem na temat historii mojego Henia to po wlożeniu silnika BMW z automatem nie za bardzo chcialo to jeżdzić - skrzynia miała problem z doborem przełożenia - dopiero zmiana na manuala coś dała

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » pn lut 07, 2005 6:32 am

Nie wiedziałem, że miałeś automat- ale tak myślałem że będzie głupieć – po drodze do kół jest jeszcze reduktor. Powinno to być zaadoptowane w komplecie od jakiegoś auta terenowego.

Awatar użytkownika
Qbosh

Post autor: Qbosh » pn lut 07, 2005 11:36 am

automat był u poprzedniego właściciela więc sytuacje znam z opowiadań - zdecydowanie najgorszym z możliwych pomysłów jest automat z osobówki...
...w Grójcu jest firma która zajmuje sie skrzyniami - może warto tam uderzyć - nie mam żadnych namiarów na nich ale przy obwodnicy są duże ogłoszenia - raczej nie do przegapienia ;-)

-=SauroS=-
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: -=SauroS=- » śr lut 09, 2005 10:24 pm

Qbosh pisze:...w Grójcu jest firma która zajmuje sie skrzyniami - może warto tam uderzyć - nie mam żadnych namiarów na nich ale przy obwodnicy są duże ogłoszenia - raczej nie do przegapienia ;-)
Ok :)2 Dzięki za canne informacje. Przemyślimy to.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tarpan”