reduktor problem

Honker

Moderator: Marcin-Kraków

inwek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

reduktor problem

Post autor: inwek » wt cze 19, 2007 8:17 pm

Witam.

Zakupilem honkera, jest problem ze skrzynia rozdzielcza, ladnie chodzi, twardo, nie lataja na boki drazki sterujace. Problem jest ze wstecznym na zredukowanym prze³o¿eniu reduktor wyskakuje na neutralne polozenie jak sie da mocniej gazu i przejedzie kilka metrow.

skrzynie polskie, mam tez 2-giego honkera z identyczna skrzynia i jest ten sam problem.

Co to jest i ile moze kosztowac ? strasza mnie remontem skrzyni a remontowac 2 skrzynie to niebardzo mi sie usmiecha ?

Jezeli mieliscie podobny problem napiszcie.

2 sprawa montowal ktos 2 alternator do silnika andoria 4ct90 ?

Pozdrawiam Pawe³

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » śr cze 20, 2007 6:07 am

Zabawne, ale w żadnym honku nie miałem takiego problemu. Wsteczny wyskakuje od razu? Gdy położysz rękę na lewarku reduktora to z dużą siłą go wypycha? Może to problem z blokowaniem przesuwki? Mam w Krakowie dobrego speca od tego.
Ktoś też oferował mi niemal nowy reduktor za niewielkie pieniądze.
Co do alternatora - wojskowe z przeznaczeniem pod radiostacje mają 2 (początkowo drugi montowano na wyjściu mocy w reduktorze ale gdy auto stało kilka godzin z włączonym silnikiem gotował się olej w skrzyni redukcyjnej) Z tego co pamiętam drugi alternator jest po lewej stronie nad alternatorem głównym. Nie prościej zamontować jeden mocniejszy?

inwek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: inwek » śr cze 20, 2007 7:28 am

wieprzowina pisze:Zabawne, ale w ¿adnym honku nie mia³em takiego problemu. Wsteczny wyskakuje od razu? Gdy po³o¿ysz rêkê na lewarku reduktora to z du¿± si³± go wypycha?
Jest to bardzo silne zrzucenie przejedzie sie kilka metrow i po dodaniu gazu zrzuca reduktor na neutral

wieprzowina pisze:

Mo¿e to problem z blokowaniem przesuwki? Mam w Krakowie dobrego speca od tego.
jakies namiary na tego goscia ?
Kto¶ te¿ oferowa³ mi niemal nowy reduktor za niewielkie pieni±dze.
wieprzowina pisze: Co do alternatora - wojskowe z przeznaczeniem pod radiostacje maj± 2 (pocz±tkowo drugi montowano na wyj¶ciu mocy w reduktorze ale gdy auto sta³o kilka godzin z w³±czonym silnikiem gotowa³ siê olej w skrzyni redukcyjnej) Z tego co pamiêtam drugi alternator jest po lewej stronie nad alternatorem g³ównym. Nie pro¶ciej zamontowaæ jeden mocniejszy?

Chce oddzielny do 2 aku do wyciagarki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tarpan”