jaka tarcze sprzegla do tarpana 239d

Honker

Moderator: Marcin-Kraków

starykazik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

jaka tarcze sprzegla do tarpana 239d

Post autor: starykazik » czw maja 15, 2008 3:25 pm

witam panow jestem tu nowy moze ktos mi pomoc?widze ze sa tu osoby ktore maja tarpana 239d z silnikiem masseya 255 strasznie mi szarpie przy ruszaniu z miejsca chyba tarcza sie zuzyla wie ktos moze jaka mam tarcze kupic?wiem ze silnik massey czy jak kto woli ursus c-360 3P skrzynka biegow zuka czy mam kupic tarcze od ursusa czy zuka?jesli do tego pierwszego to czy drugi stopien czy pierwszy? bo w agromie mnie o to pytali jak chcialem sprawdzic cene. czekam panowie na odpowiedz mam nadzieje ze ktos mi pomoże. a i jeszcze jedno czy bede musial wyciagnac caly silnik zeby zmienic tarcze? a moze skrzynie biegów? mam go dopiero miesiac i nigdy jeszcze nie mialem do czynienia z takim tarpkiem

kita

Post autor: kita » pt maja 16, 2008 8:08 am

odkręcasz wał napędowy , skrzynie biegów i obudowe sprzęgła
jak dojdziesz do tarczy sprzęgła po odkręceniu docisku warto zobaczć czy olej uszczelniaczem nie leci na wale korbowym (w każdej agromie uszcelniacz dostaniesz) dobrze obejżyj docisk , tarcz , łożysko oporowe i również łape sprzęgła bo się wyginały i pękały ,
tarcz jest żukowska , docisk od żuka diesela najlepiej lub stary lublin na skrzynce IV biegowej , łożysok oporowe od żuka

starykazik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

dzięki

Post autor: starykazik » pn maja 19, 2008 7:33 pm

Tarcza wymieniona, juz wszystko ok (stara chyba sie spaliła bo miała na sobie ubytki i kruszyła sie dlatego szarpało) . Miałeś racje łapa sprzegła była nadpęknięta, i spod uszczeniacza wału wylatywał olej, dzięki za pomoc

kita

Post autor: kita » pn maja 19, 2008 8:17 pm

:)2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tarpan”