Witam,
Moj Honker 4011 wlasnie doczekal sie pierwszego w swojej historii radia.
Musze mu jeszcze zamontowac komplet glosnikow i tutaj mam pytanie do szczesliwych posiadaczy car audio w Honkerach:
Gdzie umiescic glosniki aby bylo cokolwiek slychac mimo wyjacego reduktora?
W tej chwili na szybko przymocowalem glosniki na przednim palaku w otworze powyzej mocowania pasow bezpieczenstwa i niestety przy predkosci powyzej 30km/h wszystko jest zagluszane przez reduktor. Gdzie macie umiejscowieone glosniki i czy cokolwiek slychac? :)
Honker car audio
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Honker car audio
W hełmofonie... 

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
nad głową kierowcy i pasażera tylko tak troche cofniete by głową niewalić w nie
-
-
Zależy co chcesz uzyskać. Żeby dało się zrozumieć wiadomości wystarczą głośniki w pałąku nad głową. Jeśli masz w miarę wyciszonego i chcesz słuchać muzyki, z jakąkolwiek jakością to głośniki w drzwiach i w boczkach po obu stronach tylnych drzwi. Ja z przodu zamiast w drzwiach gdzie jest wilgotno mam pod deską dwie dwudrożne kolumny samochodowe blaupunkt'a w obudowach z grubego aluminium. Jako że honk ma fatalną akustykę w radiu jest włączony filtr ograniczający przenoszenie poniżej 70Hz a basy przenosi mały i płaski aktywny subwoofer zamontowany za oparciem fotela pasażera. Jest znośnie. Polecam radia z odtwarzaczem USB lub kart pamięci. CD się nie sprawdza.
sprawdzawieprzowina pisze: CD się nie sprawdza.

Nada się też półka nad przednią szybą. Możesz tam załadować radyjko, głośniki i jeszcze miejsce zostaje na inne rzeczy. Głośniki dają Ci "prosto w twarz" i jak znasz melodię to rozpoznasz czego słuchasz
Zdjęcie jest tutaj:
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 44&start=0

Zdjęcie jest tutaj:
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 44&start=0