ALE JAJA
Moderator: Marcin-Kraków
-
- jestem tu nowy...
ALE JAJA
Witam, stało się, posiadaczem honkera się stałem, ad.1990. (Mazowiecki był Premierem czy Suchocka?)
Fajnie to było, ale się skończyło, jedna wielka ruda masa, hamulce areodynamiczne (otwarcie drzwi),
LUDZIE GDZIE DOSTAĆ BLACHY, jak tym jeździć...
Fajnie to było, ale się skończyło, jedna wielka ruda masa, hamulce areodynamiczne (otwarcie drzwi),
LUDZIE GDZIE DOSTAĆ BLACHY, jak tym jeździć...
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Re: ALE JAJA
Mocne wejście w świat terenówek i przesławne forum...
- sebeks
-
haha dawno się tak nie uśmiałem
kolega zamiast najpierw znaleźć części potem zakupić auto zrobił na odwrót
o części blacharki możesz pisać bezpośrednio do Tymińskich, powinni się odezwać
ewentualnie ktoś tu dawał namiar na jakiś sklep co miał niby części blacharki
tak w ramach sugestii, jak już masz zamiar dawać nowe blachy to może warto je wpierw oddać do ocynkowania, koszt niewielki a sporo złości w przyszłości zaoszczędzi

o części blacharki możesz pisać bezpośrednio do Tymińskich, powinni się odezwać

ewentualnie ktoś tu dawał namiar na jakiś sklep co miał niby części blacharki
tak w ramach sugestii, jak już masz zamiar dawać nowe blachy to może warto je wpierw oddać do ocynkowania, koszt niewielki a sporo złości w przyszłości zaoszczędzi

Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
ja stawiam na prezent
darczyńcy urazić nie nada, więc coś z tym fantem zrobić teraz trzeba
DZT na swojej stronce podaje adres mailowy, pod ktorym można ponoć zamawiać części. Nie korzystałam z tego, ale zapytać zawsze warto.

darczyńcy urazić nie nada, więc coś z tym fantem zrobić teraz trzeba

DZT na swojej stronce podaje adres mailowy, pod ktorym można ponoć zamawiać części. Nie korzystałam z tego, ale zapytać zawsze warto.
Potwór potworny niezwykle wytworny ...
tu mnie znajdziecie: http://www.fotopodroze.art.pl
tu mnie znajdziecie: http://www.fotopodroze.art.pl
-
- jestem tu nowy...
Witam szanownych, opowiadanie jak to się stało, toooo dłłłłługa historia, finał honek w zadrzewieniach na posesji hi hi. Nawet piknie się komponuje na tle jesieni. Walory krajobrazowe to mam nadzieje nie jest wszystko na co stać tę konstrukcję,
PYTANIA ŚWIERZAKA:
1. Dwie wajchy w podłodze taka mała i taka większawa, toto do napędu jest? (obie wylatają jak zamek Pawlakowego karabina zespawać?)
2. Plandekę da się naciągnąć w miejsce plastikowej budy?
3. Można rozłanczać napęd przód-tył?
4. Jakie opony dobrać - poprzedni właściciel założył śiakieś takie z Jpończyka co to pasują do honka, nic na nich nie jest nadziergane także marka nieznana opony 15"
HELP HELP
PYTANIA ŚWIERZAKA:
1. Dwie wajchy w podłodze taka mała i taka większawa, toto do napędu jest? (obie wylatają jak zamek Pawlakowego karabina zespawać?)
2. Plandekę da się naciągnąć w miejsce plastikowej budy?
3. Można rozłanczać napęd przód-tył?
4. Jakie opony dobrać - poprzedni właściciel założył śiakieś takie z Jpończyka co to pasują do honka, nic na nich nie jest nadziergane także marka nieznana opony 15"
HELP HELP
Jak nie chcesz, żeby "wpada nowy..." Cię dopadło, czytaj forum. Wszystko, o co pytasz, było zylion razy... 

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Krees do roboty byś się wziął po 3 miesięcach laby na Maurach
Pozwól, że będę tym dobrym, stęskniłem się już za honkiem to i chętnie sobie poprzypominam

Często te samochody w ramach cięcia kosztów serwisu były pozbawiane przedniego napędu.

Pozwól, że będę tym dobrym, stęskniłem się już za honkiem to i chętnie sobie poprzypominam

To reduktor i blokada miedzy osiowa. Wejdź pod samochód i zobacz na wierchu skrzyni czy Ci nie powypadały z gniazd po prostu. Nie spawaj.1. Dwie wajchy w podłodze taka mała i taka większawa, toto do napędu jest? (obie wylatają jak zamek Pawlakowego karabina zespawać?)
Tak, o ile jakiś inteligent nie ciął pałąków, w celu obniżenia auta i środka ciężkości2. Plandekę da się naciągnąć w miejsce plastikowej budy?

Zależy od skrzyni rozdzielczej, jak Borna to tak. W 90% są honkery ze stałym 4x4. Musisz sprawdzić czy nie masz z przodu ręcznych sprzęgiełek do zapinania przodu. Przy okazji sprawdź czy w ogóle masz napędy na tył i przód3. Można rozłanczać napęd przód-tył?

Zależy od przeznaczenia auta. U siebie miałem MT i to było to. Po założeniu 235/85/16 auto nie miało siły jechać. Myślę, że 30" MT jest rozsądne na początek.4. Jakie opony dobrać - poprzedni właściciel założył śiakieś takie z Jpończyka co to pasują do honka, nic na nich nie jest nadziergane także marka nieznana opony 15"
Od 20 września robię, szkoda, że charytatywnie...Metale pisze:Krees do roboty byś się wziął po 3 miesięcach laby na Maurach![]()

A Ty co taka siostra miłosierdzia?

Maila masz.

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

1410krzyzak moze najpierw zapodaj zdjecia pojazdu, podaj rocznik, jaki silnik wtedy otrzymasz odpowiedzi na twoje pytania
Nie jeździj szybciej niż Twój Anioł Stróż potrafi latać.
GALERIA HONKERA
GALERIA HONKERA