gąbka
Moderator: Misiek Bielsko
gąbka
Bry,
Czy ktoś spotkał się z tematem wciskanych do podłużnic torebek z gąbką? Natrafiłem na takie coś - podłużny woreczek foliowy, dość mocny, wypełniony skrawkami gąbki i wciśnięty w podłużnice. Z drugiej strony to samo. Pacjent to sharan z początków lat produkcji. Nie wygląda na kombinowanie pana Zenka czy też innego Hansa, podłużnice w miarę zdrowe i nie były naprawiane (oryginalny lakier i konserwacja), brak wgięć, spawów, śladów czegokolwiek. Wygląda jakby z fabryki wyszło. Sprawa wylazła gdy u kolegi zabralim się za próbę konserwacji. Ktoś coś słyszał, wie, kojarzy? Czemu to miałoby słuzyć, oprócz magazynowania wilgoci oraz problemów z inspekcją i konserwacją podłużnic?
Czy ktoś spotkał się z tematem wciskanych do podłużnic torebek z gąbką? Natrafiłem na takie coś - podłużny woreczek foliowy, dość mocny, wypełniony skrawkami gąbki i wciśnięty w podłużnice. Z drugiej strony to samo. Pacjent to sharan z początków lat produkcji. Nie wygląda na kombinowanie pana Zenka czy też innego Hansa, podłużnice w miarę zdrowe i nie były naprawiane (oryginalny lakier i konserwacja), brak wgięć, spawów, śladów czegokolwiek. Wygląda jakby z fabryki wyszło. Sprawa wylazła gdy u kolegi zabralim się za próbę konserwacji. Ktoś coś słyszał, wie, kojarzy? Czemu to miałoby słuzyć, oprócz magazynowania wilgoci oraz problemów z inspekcją i konserwacją podłużnic?
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
Re: gąbka
W pierwszym momencie wyglądało na piankę, i odkrycie zostało skwitowane gromkim "o k..a!
". Frapuje mnie ten 'wsad', no po wuj fabryka (najprawdopodobniej) takie numery odpirdalała?
W obu to samo, w tej samej mniej więcej odległości od wlotu przedniego... Mocne woreczki, nie jakieś reklamówki z Lidla - dało się cały worek drutem zahaczyć i przeciągnąć. No ciekawość mnie rozpieprza, o co w tym mogło chodzić 

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
gąbka jest dawana dla wytłumienia żeby próg nie działał jak pudło rezonansowe
a że ciągnie wilgoć to nic bo żywotność samochodu jest obliczona na kilka lat
a że ciągnie wilgoć to nic bo żywotność samochodu jest obliczona na kilka lat
Aro 243d 2.5D
Tarpan Honker 2.5d
Tarpan Honker 2.5d
gąbkę to nie tylko do progów wkładają , także do nadkoli ,błotników
Aro 243d 2.5D