Rdza wewnątrz zbiornika paliwa diesel
Moderator: Misiek Bielsko
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
Rdza wewnątrz zbiornika paliwa diesel
Mam pozyskamy zbiornik do lj70 w środku przez lata było paliwo tak 1/3 diesel
Po opróżnieniu okazało się że cały dół weantrz jest w dziwnym rud nalocie. Jakby rdza
Jak się tego pozbyc chemicznie?
Jakiś kwas fosforowy?
Zwykły odrdzewiacz?
Mechanicznie się usunąć nie da
Po opróżnieniu okazało się że cały dół weantrz jest w dziwnym rud nalocie. Jakby rdza
Jak się tego pozbyc chemicznie?
Jakiś kwas fosforowy?
Zwykły odrdzewiacz?
Mechanicznie się usunąć nie da
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Re: Rdza wewnątrz zbiornika paliwa diesel
można wrzucić nakrętki lub potłuczone szkło z hartowanej szyby samochodowej to usunie część rdzy potem chemia a na koniec środek do malowania zbiorników o środka np fertan
Aro 243d 2.5D
Tarpan Honker 2.5d
Tarpan Honker 2.5d
znajdź moturzystów robiących stare motury..
zleć
bo sam sie umordujesz
a jeśli upierasz sie sam to:
1. inspekcja uczciwa i ocena
2. chemia - jakikolwiek odrdzewiacz na bazie kwasu ortofosforowego. Od coli po fertany i foskory
3. ja bym niczym nie malował.. tylko pilnował poziomu ropy
malowanie... właściciele pahero 3 mogą opowiedzieć

zleć
bo sam sie umordujesz
a jeśli upierasz sie sam to:
1. inspekcja uczciwa i ocena
2. chemia - jakikolwiek odrdzewiacz na bazie kwasu ortofosforowego. Od coli po fertany i foskory
3. ja bym niczym nie malował.. tylko pilnował poziomu ropy
malowanie... właściciele pahero 3 mogą opowiedzieć

- Misiek Cypr
-
Zbiorników paliwowych na statkach się nie maluje, sufit przeważnie ma nalot rdzy, to tyle. Z zewnątrz rdzewieją, jak są grzane.
Mroku dobrze radzi. A jesteś pewien, że to rude na dole to rdza, a nie jakieś żyjatka? Bo trudno o rdzę, jak jest paliwo i tlen odciety... Góra zbiornika, może być w rdzy, ale dno mało prawdopodobne, za to bakterie moga być.
Mroku dobrze radzi. A jesteś pewien, że to rude na dole to rdza, a nie jakieś żyjatka? Bo trudno o rdzę, jak jest paliwo i tlen odciety... Góra zbiornika, może być w rdzy, ale dno mało prawdopodobne, za to bakterie moga być.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
albo szlam bo już ktoś to kiedyś mógł czymś pomalować
Pozostałość po rzepaku, co go dodają do diesla teraz. W Pajero musiałem wymienić pompę wtryskową zalepioną od tego gówna. Wszystko było pokryte warstwą tego. Do zbiornika nie zaglądałem, może się rozpuściło z czasem, bo reperkusji nie było.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- goralski
-
- Kontaktowanie:
O, skoro już o ropie - jaki dodatek do diesla lać? Chodzi raczej o złudne uczucie dlugowiecznosci, żadne tam osiągi itp.
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
- Misiek Cypr
-
Unitor diesel bioguard, albo fuelcare
Pomogłem?

Pomogłem?
513549044
513549044
- Misiek Cypr
-
Skydd na zimę, na lato coś na bio. Nie wiem, co tam teraz na topie. Przesiadłem się na benzynę
513549044
513549044
Rzesz Karol ... TY się pytasz

Powinieneś być źródłem wiedzy

Mocznik ?

Co do osiągów.
Moim zdanie Verva działa. Z moich doświadczeń wynika, że większy zasięg, równiejsza praca, ciut większa moc i prędkość.
Na polskiej ropie Vito jechało do 160km/h, na ropie Premium do 170km/h.
W sumie koszt zakupu niwelował zysk z większego zasięgu. Mandaty zasadniczo takie same były.
***** USA
Do Pajero leje Skydd na zime, w lecie nic, jeździ
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Do tej pory lałem Verve ale trochę mi przeszło po kilku wypowiedziach sugerujących żadne korzyści ze względu na czyszczenie układu paliwowego itp, o osiągi mi nie idzie. Lałem Verve do wszystkich paści od 5 lat, wtryski i tak mi się posypały w seacie, ale miał pod 300tkm...ZbychoS pisze: ↑śr sie 16, 2023 3:56 pmRzesz Karol ... TY się pytasz![]()
![]()
Powinieneś być źródłem wiedzy![]()
Mocznik ?![]()
Co do osiągów.
Moim zdanie Verva działa. Z moich doświadczeń wynika, że większy zasięg, równiejsza praca, ciut większa moc i prędkość.
Na polskiej ropie Vito jechało do 160km/h, na ropie Premium do 170km/h.
W sumie koszt zakupu niwelował zysk z większego zasięgu. Mandaty zasadniczo takie same były.
Co do spuszczania to dupa ze mnie a nie kierowca - kiedyś na odejście z firmy (był już syndyk i ostatnich wypłat nie dostaliśmy) postanowiłem się zemścić... Ale jak to w życiu pechowa bywa, nie wiem kto na kim się zemścił

Pożyczył wąż od kumpla - taki ze starej pralki, nie przezroczysty.... Dmuchałem i pociągnąłem - za słabo. No to drugi raz - za słabo. Za trzecim razem zassalem jak bułgarska autostopowiczka... Poszło, szkoda tylko że do gardła, na koszulkę i spodnie...bańka do auta i wio, na bazę. 4 godziny próbowałem przegryźć smak soku z dinozaura, ale poddałem się. Spodnie śmieć, koszulka też. Ale najlepsze było przy przelewaniu do osobówki - lejka nie miałem, to bańka na dach (tak, porysowałem dach), wąż znowu do zassysania ale tym razem poszło lepiej, oblałem tylko pół auta i buty. Potem jeszcze tylko na myjnie za 10e i byłem "zarobiony"... To był mój pierwszy i ostatni raz, postanowiłem że jak mnie nie będzie stać na paliwo to trzeba pracę zmienić a nie dziadować. Do tej pory działa
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
nasyp żwiru i na stół wibracyjny od pustaków , potem dobrze wypłukaj wodą i pozwól niech dobrze wyschnie , fajnie jak można wyjąć czujnik poziomu paliwa , jest łatwiej 

lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Konsekwentnie leję "lepsze" paliwo na markowych stacjach (BP, Shell, Orlen jak nic innego nie ma, czasem CK), bez dodatków z zewnątrz czy lato czy zima. Działa. Unikam z zasady wioskowych, małych, itp. stacji.
Co do benzyny 98 vs. 95 - leję 98 (z tych samych stacji) do dwusuwów, w mieszance ściśle wg zaleceń producenta i mam wrażenie że chodzą lepiej.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki