LUAZ SUPERFURA
Moderator: Marcin-Kraków
- Luaz Kraków
- jestem tu nowy...
Luaz
Mam tego twora już 5 lat fakt nie nadaje się do wyczynu ze względu na jakość materiałów ale do turystycznego poruszania się po bezdrożach lub wyjazd nad wodę lub do sprzątania sniegu wokół domu nie ma lepszego autka.
Mój egzemparz ma silnik fiesty 1,1 i sobie radzi.
Z moim Ojcem zbudowaliśmy do niego pług śnieżny więc zimą mam z Lulka dużą pociechę. Moc na reduktorze i blokadach jest taka że pod górę na lodzie potrafi pchać nawet 200 -300 kg śniegu.
Latem jeżdżę tym nad wodę. I nie ma takiego człowieka żeby się za tym autkiem nie obejrzał.
Kupiłem to za cenę kosiarki do trawy i mam poważny zamiar odbudować ten pojazd do stanu idealnego. Jest tych aut tak mało że poprostu będą zyskiwać na wartości. Ukraina zaprzestała już produkcji Luaza więc nie długo będą to unikaty na drogach . A swoją drogą mój Lulek osiąga do 120 km/h choć wymaga to dużej odwagi bo hamulce to ma skuteczne do 60 km/h i normalnie nim szybciej nie jeżdżę . Pozdrawiam fanów Luaza nie słuchajcie prześmiewców jeszcze będą zazdrościć .
Swoją drogą nie wiele aut terenowych zniesie bez uszkodzeń uderzenie zawieszeniem o pionową skarpę przy prędkości 30 km/h.
Mój to wtrzymał bez żadnych uszkodzeń .
Dla zainteresowanych Krzyżaki półosi pasują z żuka.

Mój egzemparz ma silnik fiesty 1,1 i sobie radzi.

Z moim Ojcem zbudowaliśmy do niego pług śnieżny więc zimą mam z Lulka dużą pociechę. Moc na reduktorze i blokadach jest taka że pod górę na lodzie potrafi pchać nawet 200 -300 kg śniegu.
Latem jeżdżę tym nad wodę. I nie ma takiego człowieka żeby się za tym autkiem nie obejrzał.
Kupiłem to za cenę kosiarki do trawy i mam poważny zamiar odbudować ten pojazd do stanu idealnego. Jest tych aut tak mało że poprostu będą zyskiwać na wartości. Ukraina zaprzestała już produkcji Luaza więc nie długo będą to unikaty na drogach . A swoją drogą mój Lulek osiąga do 120 km/h choć wymaga to dużej odwagi bo hamulce to ma skuteczne do 60 km/h i normalnie nim szybciej nie jeżdżę . Pozdrawiam fanów Luaza nie słuchajcie prześmiewców jeszcze będą zazdrościć .
Swoją drogą nie wiele aut terenowych zniesie bez uszkodzeń uderzenie zawieszeniem o pionową skarpę przy prędkości 30 km/h.
Mój to wtrzymał bez żadnych uszkodzeń .
Dla zainteresowanych Krzyżaki półosi pasują z żuka.

Najwięcej do powiedzenia mają Ci którzy nigdy danego (np.Luaz) auta nie posiadali,ale WIEDZĄ.Porównujący Luaza do np.Nissana Patrola powinni walnąć się młotkiem w ......Uczestnicy ostatnich Kozackich Wertepów jakoś dziwnie pozytywnie piszą o Lulku.Dlaczego ?Kilkanaście lat temu na rajdzie w Opolu dwa Lulki dostawały brawa za styl jazdy i dzielność w terenie.Głupie komentarze mam w d....
- SebastianS
-
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=53219 <== mógłby mi ktos pomóc w tym temacie opisany problem. Mój lulek ma prześwit 45 cm, a powietrza od wielu lat dopompowanego nie miał, bo stoi w garażu
- MICHAŁGAZ69M
- jestem tu nowy...
- MICHAŁGAZ69M
- jestem tu nowy...
http://youtube.com/watch?v=Gjy0EdkGNrE Morze nie dojedzie ale na pewno dopłynie tam gdzie żadna zmota nie da rady ! !
witam , kupilem sobie luaza 696m i przejechalem nim odrazu 200km , poczatek wierzcie mi byl kiepski bo luz na kierownicy i te trzesienie oraz szumy dawaly mi do wiwatu,lecz po przejechaniu okolo 100km bylo juz lepiej,nie wiem czy silnik jest dla Was taki slaby jak auto rozpedza sie do 100km ,fakt ze szum jest mostöw i to polubilem.kola sa troche male w teren ale jak rozwalilem felge na korzeniu to we dwuch udalo sie nam bez lewarka przechylic auto w celu podstawienia pienka.widzialem ktos napisal o oponach , gdzie moge kupic opony terenowe do tego auta?
pozdrawiam
pozdrawiam
Re: LUAZ SUPERFURA
Remont zakończony, czy stoi sobie biedak rozebrany 

niestety stoi rozebrany
może do sprzedania?? bym byl zainteresowany, bardzo go rozebrałeś? jjg-jarek@wp.pl jak co pisz na ten adres lub daj nr telefonu zadzwonię
moj luzek przestal cala zime pod plandeka i teraz wymienie mu jeden zylinderek z hamulca bo plyn uciekl.nadal szukam opon do niego,mam od malucha ktore sa juz lyse a przeglad mu minal wiec nie chce lasem nigdzie jechac. jesli ktos wie gdzie moge kupic opony to bede wdzieczny no i reduktor powoli tez trzeba bedzie wymienic.
pozdrawiam
pozdrawiam
znam to...cieknący tył do tego kończące sie tarcze...tam jest tak ze nawet tłoczek może ci wylesc z cylinderka jak okładzina ci się skończy...jestem zainteresowany daj na ten adres co podałem