Sprzęgło Galloper
Moderator: Marcin-Kraków
-
- jestem tu nowy...
Sprzęgło Galloper
Mam mały problemik ze sprzęgłem w 2,5TDi , bierze strasznie nisko, wręcz jest problem żeby zmienić bieg bo ciągnie. Jest możliwość regulacji czy raczej nie ? poratujcie
1. sprawdź płyn w zbiorniczku
2. zobacz czy nie ma wycieków na wysprzęgliku
3. zobacz czy nie ma wycieków z pompy sprzęgła (w kabinie, nad pedałem sprzęgła)
4.spróbuj odpowietrzyć układ
5.regulacja zwykle jest możliwa w małym zakresie (regulowana długość popychacza pompy, musi zostać jednak minimalny luz)
Jeżeli powyższe jest ok, to pada pompa sprzęgła lub wysprzęglik, może też kończyć żywot łożysko oporowe, w najgorszym przypadku docisk sprzęgła.
2. zobacz czy nie ma wycieków na wysprzęgliku
3. zobacz czy nie ma wycieków z pompy sprzęgła (w kabinie, nad pedałem sprzęgła)
4.spróbuj odpowietrzyć układ
5.regulacja zwykle jest możliwa w małym zakresie (regulowana długość popychacza pompy, musi zostać jednak minimalny luz)
Jeżeli powyższe jest ok, to pada pompa sprzęgła lub wysprzęglik, może też kończyć żywot łożysko oporowe, w najgorszym przypadku docisk sprzęgła.
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
wymieniłem płyn, jest troszkę lepiej da sie jeździć ale sprzęgło jest dalej niskie, jak mi podejdzie wycieraczka pod pedał to wcale nie ma sprzęgła wiec muszę wciskać w podłogę.
- pedał ma troszkę luzu, więc po świętach podreguluje popychacz
- łapa luzu nie ma ale, jak wsadzę coś miedzy popychacz wysprzęgnika a łapę to popychacz sie cofnie więc spróbuje coś podłożyć.
- wysprzęglik regulacji niestety nie posiada
- pedał ma troszkę luzu, więc po świętach podreguluje popychacz
- łapa luzu nie ma ale, jak wsadzę coś miedzy popychacz wysprzęgnika a łapę to popychacz sie cofnie więc spróbuje coś podłożyć.
- wysprzęglik regulacji niestety nie posiada
-
- jestem tu nowy...