Galloper - układ paliwowy

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Greenhorn
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Galloper - układ paliwowy

Post autor: Greenhorn » sob wrz 20, 2008 5:15 pm

Witam

W moim "innym samochodziku" zauważyłem dyndający czarny gumowy wężyk. Pojawił się on w okolicy wlewu paliwa od wewnętrznej strony nadkola. Najpierw myślałem, że to wężyk odpowietrzający, biegnący równolegle do rury wlewu paliwa. Ale tam już mam grubą rurkę. Nie jest to również wężyk ze zbiornika do spryskiwania tylnej szyby. Rozebrałem tapicerkę i sprawdziłem. Próbowałem wymacać ewentualny zaworek na rurze wlewowej do baku ale dopóki nie zdemontuje ( oderwę ) blaszanej osłony nad oponą dopóty ów wężyk będzie dla mnie wielką zagadką.
Próbowałem w niego dmuchać jak również zassać. Chyba czuć ropę.
Czy ktoś z Szanownych Kolegów orientuje się jakie jest jego przeznaczenie i gdzie go włożyć ?

pozdrawiam
Mat
Kobieta jest najlepszym przyjacielem czlowieka

Awatar użytkownika
Jogi4x4

Post autor: Jogi4x4 » ndz wrz 21, 2008 5:33 am

Kolego a z którego roku masz patataja? Mój jest początek 00' i takiego wężyka nigdzie nie mam, tylko odpowietrzenie zbiornika i rurki układu paliwowego oraz rurki hamulcowe z lewej strony. A ropę możesz czuć gdyż tam jest i wlew i układ paliwowy...
Galloper LWB - turysta

Awatar użytkownika
Greenhorn
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Greenhorn » ndz wrz 21, 2008 10:58 am

Wz 99. Oglądałem na allegro bak Pajero, wystaje z niego wiele wężyków , :roll: . Trochę za dużo jak na mnie ... :oops:
A odpowietrzenie masz gumowe czy metalowe ?
Kobieta jest najlepszym przyjacielem czlowieka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”