ja jeździłem tt z 1.8t quattro 180km i powiem Wam że szału to to na mnie nie robi...
ot taki dupowoz, ciasny i twardy
1.8T 20V Volkswagen/Audi
Moderator: Marcin-Kraków
Re: 1.8T 20V Volkswagen/Audi
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Na pewno wypowiedzi tutaj dotyczą kilku silników różnych. Ja mam do czynienia z Audi 1.8 TFSI (250Nm/1500-4200; 160KM (5500-6200Rpm)).
W aucie o wadze 1450kg spisuje sie rewelacyjnie - super elastyczny - bdb przyśpiesza. Spalanie delikatnie pod 8l, przy ostrej jeździe 11 w mieście.
pozdr
Y
W aucie o wadze 1450kg spisuje sie rewelacyjnie - super elastyczny - bdb przyśpiesza. Spalanie delikatnie pod 8l, przy ostrej jeździe 11 w mieście.
pozdr
Y
No tak, ten który masz to silnik najnowszej generacji. Montowany m.in. w A4, VW Passacie , Skodzie Superb czy Octavii II.
Większosc wpisow dotyczyło silnika 1.8T 150 KM, potem była fabryczna wersja 163 KM (np. w A4). Był również 1.8T 180 KM montowany w Golfie GTI, Octavii RS, Audi TT i Seacie Leonie.
Większosc wpisow dotyczyło silnika 1.8T 150 KM, potem była fabryczna wersja 163 KM (np. w A4). Był również 1.8T 180 KM montowany w Golfie GTI, Octavii RS, Audi TT i Seacie Leonie.
Tak se zmierzyłem spalanie, na trasie Kraków-Białystok-Lublin-Kraków - a więc bardzo zwykłymi drogami, gdzie jest trochę wyprzedzania.
Średnio wyszło 7,2.
Więc nie ma co demonizować, że to taka pijawa
Średnio wyszło 7,2.
Więc nie ma co demonizować, że to taka pijawa
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Na trasie rzeczywiscie nie jest taki pijak. Niestety w miescie w porównaniu do Tdika pali bardzo duzo. Ja jezdzilem swoim glownie po miescie i to waliło mocno po kieszeni.
Ja niestety nie mam wyboru 

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...