Quady
Moderator: Marcin-Kraków
Tak naprawdę to podniesione odpowietrzenie pasowej skrzyni biegów , oryginalnie jest pod plastikami na wysokości siedzenia i czasami podczas głębokiego brodzenia potrafi się zalać , efektem tego jest poślizg paska i brak napędu.czaykowski pisze:myślałem raczej że wydech poprowadzony na siedzenie coby sobie własnego siedzenia nie odmrozić
...podpis zawieszony do odwołania...
no proszę Krzysztofie fachowa obpowiedź2can pisze:Tak naprawdę to podniesione odpowietrzenie pasowej skrzyni biegów , oryginalnie jest pod plastikami na wysokości siedzenia i czasami podczas głębokiego brodzenia potrafi się zalać , efektem tego jest poślizg paska i brak napędu.czaykowski pisze:myślałem raczej że wydech poprowadzony na siedzenie coby sobie własnego siedzenia nie odmrozić

bez przekomarzania się

czyli coś jak nasze odpowietrzenia mostów, reduktora i skrzyni tak?
Patrol GR evolucja dobiega konca (na razie:))
podoba mi sie to, fajnie ze quadowcy również używają pcv do "tuningu"dar pisze:no proszę Krzysztofie fachowa obpowiedź2can pisze:Tak naprawdę to podniesione odpowietrzenie pasowej skrzyni biegów , oryginalnie jest pod plastikami na wysokości siedzenia i czasami podczas głębokiego brodzenia potrafi się zalać , efektem tego jest poślizg paska i brak napędu.czaykowski pisze:myślałem raczej że wydech poprowadzony na siedzenie coby sobie własnego siedzenia nie odmrozić![]()
bez przekomarzania się
czyli coś jak nasze odpowietrzenia mostów, reduktora i skrzyni tak?

w każdym razie zdjęcia fajne zapodałeś 2can

Zasada podobna , tylko skrzynia biegów w quadzie na zdjęciu z zamontowaną rurą kiblową to skrzynia pasowa czyli jedno koło o stałej , drugie o zmiennej średnicy a między nimi pas klinowy przenoszący napęd , czym szybciej się kręci koło tym mocniej działa siła odśrodkowa na mechanizm zmniejszający średnicę i zmienia się przełożenie. Przy tym produkuje się duża ilość ciepła , które musi być odprowadzone na zewnątrz.czyli coś jak nasze odpowietrzenia mostów, reduktora i skrzyni tak?
...podpis zawieszony do odwołania...