t3 syncro

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
paranoic_killer

t3 syncro

Post autor: paranoic_killer » pn lut 27, 2006 11:10 pm

Panowie ciekawi mnie taka furka- czy ktos moze mi powiedzieć o niej coś wiecej?? Wiem ze jestem upierdliwy szukając tego wozu, ale co raz mi wpadają do łba nowe (głupsze :lol: ) pomysły. Podobno jak do takiego t3 zapakować mt i ewentualnie drobny lift to robi!! Widziałem gdzieś w necie fotki i ludziska faktycznie to upalają.. Może zamiast kombinować kupić takiego t3?? Na wyprawówke ideał- w srodku zrobic spanko, kuchenkę, a i jest gdzie rupiecie typu trapy czy highlift zapaczkowac. Ten napęd to jest stały czy jakoś dołączany?? Widziałem ze ma to jeszcze blokady- przód, tył i centralna?? Napiszcie mi coś o tym wozie- lubie oryginalnośc i mam kupe głupich pomysłów, więc moze bym cos takiego pomotał??.... :)21
Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...

Awatar użytkownika
CzarekN

Post autor: CzarekN » wt lut 28, 2006 8:34 am

Jak juz bedziesz szukal t3 to wersje 16". Ma podwyzszone zawieszenie i bardziej nadaje sie do terenu. Niestety 16"-ki sa poszukiwane, wiec cena odpowiednio wyzsza. 14"-calowe wersje sa niskie i nie robia tak w terenie jak 16".
Naped jest staly z wiskiem miedzy osiami, zwaieszenie niezalezne, brak reduktora, ale bardzo krotka jedynka (tzw terenowa).
Wada to silniki. Jezeli zdecydujesz sie na diesla to tylko opcja 1,6 TD z golfa. Tak, dobrze przeczytales 1600cm3. Marnota i miernota. Prawie wszystkie pojazdy o ktorych slyszalem byly po wymianie silnika, wiec jest to slaba strona tego pojazdu. Benzyna z tego co wiem to 1,9 albo 2,1. Dokladnie nie wiem bo interesowalem sie dieslem.
Ah, sinik zamontowany z tylu i obrocony tak, ze turbina bardzo narazona na kontakt z woda, wiec glebokosc brodzenia znikowa.
Pozatym auto bardzo mile i w porownaniu z t4 solidne i nadajace sie na "wyprawowke".

Pzdr

Czarek
Traktorek, brum brum, klek klek klek klek klek

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » wt lut 28, 2006 8:56 am

Kiedyś działał na Forum kolega mieszkający w Niemczech - Tommi.Szkoda że o nas zapomniał.Przesłał mi adres niemieckiego warsztatu, który przerabiał T 3. Wielu Niemców właśnie tymi autami podróżuje do Afryki itd.Kupują Westfalię Syncro i ci co mają kasę dokonują przeróbek.
Co wkładają ? Są różne opcje.Np: silnik 1.9tdi lub 2.5tdi. Koła to 31 lub nawet 33cale.Oczywiście inne sprężyny i przełożenia.
Tommi ! Gdzie jesteś ?
Jurek tel: (602) 632 093
VW T - 3 Syncro x 2
Suza Viertarka......4x4 !

Awatar użytkownika
Ml_Kruszka18

Post autor: Ml_Kruszka18 » wt lut 28, 2006 2:33 pm

W wyscigu "Gumball 3000" jechali bodajże T1 z silnikiem od porsche 3.2 benzyna :lol: :)2 do tego ładne koła i kilka dodatkow naprawde piekne auto
4x4 Full Gass Kaszuby
była 300 Potęga Diesla :) teraz obserwator

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”