Fiat Freemont
Moderator: Marcin-Kraków
Fiat Freemont
Czy ktoś z szanownych forumowiczów jest w posiadaniu/użytkowaniu tegoż pojazdu?
Bardzo mnie toto zainteresowało w szczególności z V6 pod maską. Ciekaw jestem jak się sprawuje po dłuższej eksploatacji.
Bardzo mnie toto zainteresowało w szczególności z V6 pod maską. Ciekaw jestem jak się sprawuje po dłuższej eksploatacji.
Re: Fiat Freemont
Też jestem ciekaw, bo byłem na jeździe próbnej i powiem, że jak na te pieniądze to jest super. Stawiam, że nic nowego i tańszego nie ma wiecej koni (choć może mieć lepsze osiągi, bo to duże auto).
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
jaki tam napęd jest w tych AWD?
Taki system jak w sedici / suzie sx4?
Taki system jak w sedici / suzie sx4?
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
taniego?
od 130 koła za awd
od 130 koła za awd
Cóż, w tej cenie nie ma nowego samochodu tej wielkości.
Za 130 tys. można kupić maksymalnie wyposażoną wersję awd z v6.
Co ciekawe diesel jest droższy.
Za 130 tys. można kupić maksymalnie wyposażoną wersję awd z v6.
Co ciekawe diesel jest droższy.
Samurai2 - on gada!
A co w tym ciekawego ?
Diesle (z tego co pamietam) zawsze byly drozsze. Roznica w C5 swego czasu diesel vs benzyna to bylo prawie 20k na korzysc benzyny.
A ten fiacik to nie jest kopia Dodge'a Journey'a czasem? Za ulamek mozna kupic w USA i przywlec. Tez bedzie mialo benzyne i nie bedzie to fiat.
Diesle (z tego co pamietam) zawsze byly drozsze. Roznica w C5 swego czasu diesel vs benzyna to bylo prawie 20k na korzysc benzyny.
A ten fiacik to nie jest kopia Dodge'a Journey'a czasem? Za ulamek mozna kupic w USA i przywlec. Tez bedzie mialo benzyne i nie bedzie to fiat.

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- brodafidela
-

tu ma....

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
za to, co zrobili z włoską motoryzacją i markami Alfa Romeo i Lancia, powinien być zakaz kupowania ich samochodów pod rygorem strzału w tył głowy 

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- apede
-
- Kontaktowanie:
Ojtam... ja z korpodoblo jestem zadowolony. 

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
fiat wiedzie prym w dostawczakach - bije po łbie dotychczasowych faworytów. Do tego sprzedają swoje silniki (nie tylko fiat) od mercedesa po łodzie. Moim zdaniem włoska motoryzacja ma się lepiej niż kiedykolwiek. A ze jakieś tam niszowe badziewia się nie sprzedają.. bo Damian nie kupuje nowych i nie wspiera elitarnych dizajnerów
No i tera masz od Damiana wpierdolMroczny pisze:... A ze jakieś tam niszowe badziewia się nie sprzedają.. ..

A aflisci z cuoresportivo obrzuca chate jajami.
Ps. Fiat do mercow silniki sprzedaje?
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
tak, sprzedaje
mam alfę pod domem
znaczy - w warsztacie, ale adres w dowodzie domowy

mam alfę pod domem
znaczy - w warsztacie, ale adres w dowodzie domowy

Szczególnie nowa duża lancia to popis dizajnu. Do tego włoski ten popis jak szlag. A i jeszcze powiew świeżości
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Dodgem Journey-em jeździłem na jeździe testowej , kup samochodu , nawet wygodny . Widzę ,że używane ,,grosze kosztują ( w porównaniu do nowego). Kopara mnie opadła bo jak ja testowałem kosztował 160tys. a testowa 211tys. Sam się mu bliżej mu się przyjrzę...
Dodge-ów kilka po ulicach jeździ. Fiatów mniej. Auto dla indywidualistów 
A poważnie to spodobał mi się jako duże wygodne kombi z opcją przewozu 7 osób.
Ciekawi mnie jak wygląda awaryjność tego pojazdu.
A co do ceny to v6 powinien być sporo droższy bo łapie się na wyższą stawkę akcyzy.

A poważnie to spodobał mi się jako duże wygodne kombi z opcją przewozu 7 osób.
Ciekawi mnie jak wygląda awaryjność tego pojazdu.
A co do ceny to v6 powinien być sporo droższy bo łapie się na wyższą stawkę akcyzy.
Samurai2 - on gada!
- sebeks
-
tszewc pisze:Czy ktoś z szanownych forumowiczów jest w posiadaniu/użytkowaniu tegoż pojazdu?
Pisz do forumowiczki posiadającej Honkera. Testowała swego czasu ale chyba tylko ośkę.
Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
- apede
-
- Kontaktowanie:
Wojtek_W pisze:aflisci z cuoresportivo

loppujen lopuksi suzuki neliveto
- Damian
-
- Kontaktowanie:
[quote="Mroczny"]fiat wiedzie prym w dostawczakach - bije po łbie dotychczasowych faworytów. Do tego sprzedają swoje silniki (nie tylko fiat) od mercedesa po łodzie. Moim zdaniem włoska motoryzacja ma się lepiej niż kiedykolwiek. A ze jakieś tam niszowe badziewia się nie sprzedają.. bo Damian nie kupuje nowych i nie wspiera elitarnych dizajnerów[/quote
miałeś 156 i wiem że wiesz o czym piszę
z tym modelem i z gtv skończyło się kułore sportivo, nadszedł rebadżing i globalizacja. zadziorne i brzmiące jak poezja włoskie v6 zmieniono na silniki...z holdena, projektowane do statecznych limuzyn z automatami 
a Lancia? rebadżowane, okropne i ciężkie chryslery...żałosne za przeczenie tego co włoskie w krynicy włoskości
lepiej żeby ta marka w ogóle zniknęła, a nie była rozmieniana na drobne.
wołanie na puszczy, czasy takie że robi się wspólne platformy dla kilkunastu różnych modeli globalnie
a wóz nie musi dawać frajdy z jazdy, ma być eko, ajpadowo, wielkomiejsko, loftowy.
np. ostatnie mini ma kierownicę sterowaną elektronicznie. w sensie nie na klasycznej kolumny kierowniczej, tylko całość na elektryce jest. producent zachwala rozwiązanie jako "eliminujące niedogodności związane z przenoszeniem sił na kierownicę"
miałeś 156 i wiem że wiesz o czym piszę

a Lancia? rebadżowane, okropne i ciężkie chryslery...żałosne za przeczenie tego co włoskie w krynicy włoskości

lepiej żeby ta marka w ogóle zniknęła, a nie była rozmieniana na drobne.
wołanie na puszczy, czasy takie że robi się wspólne platformy dla kilkunastu różnych modeli globalnie
a wóz nie musi dawać frajdy z jazdy, ma być eko, ajpadowo, wielkomiejsko, loftowy.
np. ostatnie mini ma kierownicę sterowaną elektronicznie. w sensie nie na klasycznej kolumny kierowniczej, tylko całość na elektryce jest. producent zachwala rozwiązanie jako "eliminujące niedogodności związane z przenoszeniem sił na kierownicę"

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
kończy się powoli motoryzacja jaką cenimy i lubimy
motocykle z wtryskiem, katalizatorem i ełro8
samochody 1.0 siedem turbo eco sreko
wspomagania elektryczne, modułowa budowa, jednorazowe śrubki, alkomat na stanie..
syf i propaganda
wspomagania elektryczne, modułowa budowa, jednorazowe śrubki, alkomat na stanie..
syf i propaganda
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
teraz to nawet zaworek EGR jak padnie to trzeba wprogramowac w ECU bo sama wymiana nic nie daMroczny pisze:kończy się powoli motoryzacja jaką cenimy i lubimy
syf i propaganda

Czwarte serce 

- brodafidela
-
Dlatego trza chuchać i dmuchać na nasze strucle bo po nich - tylko Fiat Freemont 4x4 

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Jesli nie ma polaczenia mechanicznego tylko potencjometrDamian pisze: np. ostatnie mini ma kierownicę sterowaną elektronicznie. w sensie nie na klasycznej kolumny kierowniczej, tylko całość na elektryce jest. producent zachwala rozwiązanie jako "eliminujące niedogodności związane z przenoszeniem sił na kierownicę"
to nie jest to zgodne z polskimi przepisami

- Wowos
-
- Kontaktowanie:
I co im zrobiszSzarbia pisze:Jesli nie ma polaczenia mechanicznego tylko potencjometrDamian pisze: np. ostatnie mini ma kierownicę sterowaną elektronicznie. w sensie nie na klasycznej kolumny kierowniczej, tylko całość na elektryce jest. producent zachwala rozwiązanie jako "eliminujące niedogodności związane z przenoszeniem sił na kierownicę"
to nie jest to zgodne z polskimi przepisami

y60 autobus, czerwony.
- sebeks
-
gebels pisze:teraz to nawet zaworek EGR jak padnie to trzeba wprogramowac w ECU bo sama wymiana nic nie daMroczny pisze:kończy się powoli motoryzacja jaką cenimy i lubimy
syf i propaganda
Jak padnie EGR, to się idzie do sklepu i kupuje się nowy. Majątku nie kosztują. Po za tym co ile pada taki EGR ? Moje auto ma nalatane już prawie 190 tysi i jeszcze od nowości był tylko raz CZYSZCZONY. Inna kwestia że auto odpowiednio traktowane przez poprzednich właścicieli i obecnie przeze mnie i kłopotów żadnych egr nie sprawia

Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC