renault Clio I kto się zna ??

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Chaos

Post autor: Chaos » czw gru 28, 2006 6:07 pm

saxo powiadacie ??

ja osobiście dla siebie mierze w sec500 ale.... to mało oszczędne :P

Awatar użytkownika
majkel
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: majkel » czw gru 28, 2006 6:43 pm

Saxo ze wspomaganiem,klima silnik 1,1 - wypozyczyłem taki na wakacjach w tym roku.Przejechalismy w sumie ok.1000 km.Dla mnie fajna sprawa - podobala mi sie jazda tym autkiem

I spalanie bylo w miare przyzwoite....ale to trudno przekladac na nasze warunki,bo zupelnie inne drogi i zupelnie inna jazda :)
XJ 2,5TD '95 - był
ZG 5,9 '98 - jest
Voyager 2,4 '97 - jest
WJ 4,7HO OVERLAND '02 - jest

Awatar użytkownika
pug maxi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: pug maxi » ndz sty 21, 2007 10:02 pm

Nie polecam 106/Saxo dla osób które wymagają czegoś więcej niż przemieszczania się z A do B. Autka może i ekonomiczne ale o wiele lepiej śmiga 1.4 (75KM), 15KM więcej w takim małym aucie to mega różnica.
Wersje 1.1 na 3 śruby w kole, maja słabszy układ hamulcowy od tych "normalnych wersji". Można stosować lepsze zamienniki ale i tak system szybko puchnie.
Dla normalnej kobiety nie polecam wersji 1.6 16v 118 KM. Maluch bardzo szybko się napędza (BARDZO!, koledzy robią poniżej 8s) i robi się strasznie narowisty. Tylna belka ma swoje zalety bo nie zabiera miejsca pod bagażnik ale powoduje ze krótkie auto przy zmianie obciążenie w zakręcie robi się BARDZO nadsterowne. O ile jest to fajne na KJS albo na prawdziwym OS to taka niespodzianka w codziennym użytkowaniu może źle się skończyć.

Jeżeli szukasz małego auta dla siebie pod pretekstem samochodu dla żony, to tylko 106S16/GTI lub Saxo 1.6 16v VTS :P
Flota off-road IC 2x RR Classic 3.9 V8+Touareg Dakar V10 TDI. Kupiłem SUV, www.suv.org.pl/forum/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”