dajcie na priv

Moderator: Marcin-Kraków
no właśnie...Mroczny pisze:ale czy nie boisz się, ze i tak będzie ponad lemieszem przerzucać? Czy tak mały promień walcowania nie zaowocuje słabym odprowadzaniem śniegu na bok?
Guma w tym pługu jest lemieszem, reszta to odkładnica.wojtassj pisze:Lemiesz jest walcowany z trójki blachy i żebra te co widać też z trójki. Profil przyspawany do lemiesza przez jego długość ma wymiary 60x40mm. Ten profil posłuży mi jako mocowanie, wszelakie inne "części" do mocowania porobiłem z ósemki blachy.
Wysokość tego lemiesza zrobiłem 600mm więc nie powinno "się przesypywać"..![]()
Jak już wszystko pospawam to potem wypiaskuję i pomaluję i zobaczymy jak całość wyjdzie
Na dole na za krawędziowanej części oczywiście przez całą długość (szerokość) lemiesza będzie guma.
Mały siłownik hydrauliczny i napędzać z pompy wspomaganiawojtassj pisze:No, jak zwał tak zwał.
Nad regulacją góra-dół jeszcze myślę i mam już kilka pomysłów..
Najpierw muszę to zamocować do samuraja i wtedy dalej kombinować
Taaa... i jak skręci w lewo to sie podniesie a jak w prawo to opuści ?sebeks pisze:
Mały siłownik hydrauliczny i napędzać z pompy wspomagania
QL pisze:Taaa... i jak skręci w lewo to sie podniesie a jak w prawo to opuści ?sebeks pisze:
Mały siłownik hydrauliczny i napędzać z pompy wspomagania
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość