W210 okular w kombiaku - jaki silnik?
Moderator: Marcin-Kraków
Re: W210 okular w kombiaku - jaki silnik?
ale może się da kupić przytomnego
bo w210 już nie bardzo
szukałem dość długo taniego wygodnego dupowoza na szybkie przeloty. Zawsze mnie się komfort tego modelu podobał ale już chyba nie do dostania. Pomijam absurdalnie drogie sztuki
bo w210 już nie bardzo
szukałem dość długo taniego wygodnego dupowoza na szybkie przeloty. Zawsze mnie się komfort tego modelu podobał ale już chyba nie do dostania. Pomijam absurdalnie drogie sztuki
- Damian
-
- Kontaktowanie:
szukaj dużej benzyny
kumpel jakiś czas temu nabył E430 w kombiaku
o dziwo od handlarza, wyszło 17 koła do opłat za bardzo bogatą wersję z dwoma kpl kół (w tym 18" amg)
stan ok, auto zacne i nie styrane
i zapitala jak wściekłe, choć bez emocji (ot, stoisz a nagle jedziesz 200, wszystko w absolutnej ciszy)
o dziwo od handlarza, wyszło 17 koła do opłat za bardzo bogatą wersję z dwoma kpl kół (w tym 18" amg)
i zapitala jak wściekłe, choć bez emocji (ot, stoisz a nagle jedziesz 200, wszystko w absolutnej ciszy)
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Dla mnie Mercedes to musi byc diesel.
Duże V8 - to tylko BMW... ewentualnie, od biedy, Audi...
Duże V8 - to tylko BMW... ewentualnie, od biedy, Audi...
rozpisałem konkurs na clk starodawne z 2.3 kompresorem
Z duza benzyna to nie tak do konca. Trzeba by to zagazowac jak sie ma zamair jezdzic czesciej jak w weekendy. Obsluga wbrew pozora dosc droga itd.. itd...Damian pisze:szukaj dużej benzyny
I jak idzie?Mroczny pisze:rozpisałem konkurs na clk starodawne z 2.3 kompresorem

Ja swoim (zony) wrocilem z trasy w 600km. Srednie spalanie 6,2

W wielkim szoku jestem.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
rozesłałem wici i czekam aż sam przyjdzie
przeca nie będę jeździł o oglądał jak jakiś dekiel co tam hieny mają..

widziałem jednego - stan rewelka. Nabyłbym bez wahania ale manual a takiego nie chcę. Wydaje mi się, ze stan wnętrza nieosiągalny dla w210
przeca nie będę jeździł o oglądał jak jakiś dekiel co tam hieny mają..

widziałem jednego - stan rewelka. Nabyłbym bez wahania ale manual a takiego nie chcę. Wydaje mi się, ze stan wnętrza nieosiągalny dla w210
Wnetrze wbrew pozora dosc latwo dostac w smiech pieniadzach z anglika. Jak ktos jest purysta to za kilka stowek zrobi prawie fabryke.
2.3 kompresora z automatem? Nie za slabe?
Mlodego chcesz tym wozic?
2.3 kompresora z automatem? Nie za slabe?
Mlodego chcesz tym wozic?
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
siebie wyłącznie - i to sporadycznie jak mam robotę gdzieś dalej i muszę szybko skoczyć
osobówka jako wóz rodzinny to idiotyzm moim zdaniem - lc czy d2 666x wygodniejsze, praktyczniejsze i dzieciak woli bo przynajmniej widzi co się dzieje wokół. O drobnych detalach i jak wygoda montażu dzieciora w foteliku nie wspominam

osobówka jako wóz rodzinny to idiotyzm moim zdaniem - lc czy d2 666x wygodniejsze, praktyczniejsze i dzieciak woli bo przynajmniej widzi co się dzieje wokół. O drobnych detalach i jak wygoda montażu dzieciora w foteliku nie wspominam

Jak stare CLK w automacie to zdecydowanie polecam 3.2 zamiast 2.3 komp.
Mam na codzien CLK '98 ale 2.0 manual 136KM, niezawodny, prosty sprzet... ale jezdzilem wieloma i 3.2 robi robote, IMO lepszy od kompressora, tylko ta blacha
Mam na codzien CLK '98 ale 2.0 manual 136KM, niezawodny, prosty sprzet... ale jezdzilem wieloma i 3.2 robi robote, IMO lepszy od kompressora, tylko ta blacha

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
a foty jakiejs tej 500ety z podpisu masz?
Co tam merol, ten dom z tyłu 

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
- Damian
-
- Kontaktowanie:
potwierdzamtrocin pisze:Jak stare CLK w automacie to zdecydowanie polecam 3.2 zamiast 2.3 komp.
2,3 w kompresorze średnio działa w C-klasie (w porównaniu do C280), a co dopiero w W210
po prostu charakterem średnio pasuje. jakoś tak...nie zbiera się, a żeby zadziało się cokolwiek to trzeba kręcić.
przy czym to "cokolwiek" jest na poziomie średnio rozgarniętego tdi w dzisiejszych kompaktach

nadal polecam 430, na trasach nie zeżre wcale więcej niż 2,3 w kompresorze
po wawie pali 15 do 20, zależnie od humoru drajwera
LR
LR
Mroku a nie myslalles nad cl np. cl500
Fajne wozidlo do pracy
Fajne wozidlo do pracy
Mroku w budowlance robi a nie w dilerce.Drako pisze:Mroku a nie myslalles nad cl np. cl500
Fajne wozidlo do pracy

bez przesady a takie clk do budowlanki sie bardziej nadaje
Poza tym jakos nie wydaje mi sie aby tym autem balustrady wozil.
Co do Clow
jezdzi pare po gliwiacach
Oczywiscie niektore sa zbandziornowane totalnie ( czarny mat, pseudoxenony i jakies tam blyszczace felgi ) i wygladaja koszmarnie.
Niedaleko naszej kancelarii stoja dwa bardzo ladne - srebrny z czarna skora- 100% seria wyglada super
Ogolnie CL jest niepodatny na tuning - najladniej wyglada w serii.
Poza tym jakos nie wydaje mi sie aby tym autem balustrady wozil.
Co do Clow
jezdzi pare po gliwiacach
Oczywiscie niektore sa zbandziornowane totalnie ( czarny mat, pseudoxenony i jakies tam blyszczace felgi ) i wygladaja koszmarnie.
Niedaleko naszej kancelarii stoja dwa bardzo ladne - srebrny z czarna skora- 100% seria wyglada super
Ogolnie CL jest niepodatny na tuning - najladniej wyglada w serii.
może krajzler 300c?
ładny jest

ładny jest

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
- sebeks
-
Ale przyciąga drzewa na wzniesieniach 

Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
- Misiek Cypr
-
Pozne rokokoko. generalnie palac slubow i drajwer z merolem podwiezie. reklama takasuzi4WD pisze:Co tam merol, ten dom z tyłu

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
pewnie takie 500 fajnie jedzie.. ale faktycznie kryzys jest i nie będę się wydurniał. 2.3 kompresor w manualu zapierdziela ładnie - ładnie dla użytkownika LR zaznaczam. I jest tani, pełno tego i łatwo kupić niezmordowany. Hobbystycznych osobówek nie życzę. Jakbym życzył i chciał budżet rozciągnąć 8x to ja juz wiem co bym kupił...

naprawdę chcesz tyłem pędzony
co by nie miał pod maską, w snieżycy równo z BMW popyla - tempo cirka 40....
W rodzinie był pasjonat - stanął nierówno pod kościołem i po sumie dwa kwadranse powalczył ... a za tydzień już liczył z niego kasę

co by nie miał pod maską, w snieżycy równo z BMW popyla - tempo cirka 40....

W rodzinie był pasjonat - stanął nierówno pod kościołem i po sumie dwa kwadranse powalczył ... a za tydzień już liczył z niego kasę

- Damian
-
- Kontaktowanie:
nie wiem jak Mroku, ale jak są śniegi, to ja na plaskacza nawet nie paczę i dostojnie poruszam się śmietnikiem
i zaparkować wtedy wszędzie mogę, i jakąś białogłowę z rowu wyciągnę i nic mi nie straszne
no może poza zasadą inercji i zachowania pędu

i zaparkować wtedy wszędzie mogę, i jakąś białogłowę z rowu wyciągnę i nic mi nie straszne
no może poza zasadą inercji i zachowania pędu

LR
LR
- Damian
-
- Kontaktowanie:
a w kwestii aut kandydackich (bo i u mnie idzie zmiana), to coraz śmielej przyglądam się takiemu "wynalazkowi" jak Infiniti G35, zwłaszcza po bliższym zapoznaniu się
piękny może nie jest (a bo w210 jest...), ale nie rzuca się w oczy, w ogóle nie jest ostentacyjny, co dla mnie jest zaletą
jest to generalnie nissan skyline JDM, tyle że w wersji premium
doskonale wyposażony, bardzo przyjemne wnętrze, ogólnie świetnie wykonany i niezawodny
silnik ten sam co w skyline N/A i 350Z, czyli mocny i relatywnie ekonomiczny
fajny wóz, przypadł mi
piękny może nie jest (a bo w210 jest...), ale nie rzuca się w oczy, w ogóle nie jest ostentacyjny, co dla mnie jest zaletą
jest to generalnie nissan skyline JDM, tyle że w wersji premium
doskonale wyposażony, bardzo przyjemne wnętrze, ogólnie świetnie wykonany i niezawodny
silnik ten sam co w skyline N/A i 350Z, czyli mocny i relatywnie ekonomiczny
fajny wóz, przypadł mi
LR
LR
bardziej wypasiona wersja 350z
Ale to chyba nie silnik ze skyline'a. Rodzina ta sama (VQ) , ale to nie jest to samo.
Jezdzilem i baardzo fajnie.
Ale czy nie jest ostentacyjny? Chyba w Warszawie.
Ale to chyba nie silnik ze skyline'a. Rodzina ta sama (VQ) , ale to nie jest to samo.
Jezdzilem i baardzo fajnie.

Ale czy nie jest ostentacyjny? Chyba w Warszawie.